Mü’min suresi 7.ayette melekler mü’minlere şöyle dua ederler:
“Ey Ulu Rabbimiz,senin rahmetin ve ilmin herşeyi kuşatmıştır!O halde tevbe edenleri ve senin yoluna tabi olanları mağfiret eyle ve onları o cehennem azabından koru!”
Ne güzel bir dua,Rabbim bizleri bu duanın kapsamına giren kullarından eylesin(amin).Rabbimiz öyle merhametli ki mü’minlere dost ve yardımcı olan melekler yaratmış,tertemiz halleriyle bize dua ediyorlar.Ne mutlu mü’min olanlara!
Bereketli bir pasta tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum,yapılışı kolay tabi evde size yardım eden birileri veya çocuklarınız varsa kolaylığının yanında keyiflide :)
PANDİSPANYA İÇİN:
5 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
1,5 su bardağı un,
1/2 paket kabartma tozu,
3 yemek kaşığı su,
bir portakalın yarısının kabuk rendesi,
pastanın içine küçükse 3, büyükse 2 adet muz,
KREMASI İÇİN:
4 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı nişasta,
Portakal kabuğu rendesi,
Krema piştikten sonra içine ilave etmek üzere,
1 çay bardağı toz şeker,
1 yemek kaşığı tereyağı
süsleme kısmı için 1 yemek kaşığı kakao,
YAPILIŞI:
1-Ilıkça bir kaba yumurta ve şeker konularak iyice çırpılır.
2-Kalan malzemelerde ilave edilerek çırpmaya devam edilir,iki dak. çırpmak yeterlidir.
3-Büyük bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilip,hazırlanan pandispanya hamuru üzerine dökülür kaşıkla yayılır.9-10 dak.orta ısıdan biraz daha düşük ısıda pişirilir ve fırından çıkarılır.
4-Fırından alınan pandispanya pamuklu bir bez üzerine ters çevrilir,kağıdından ayrılır,bezle beraber rulo şeklinde sarılıp tekrar açılır,tekrar yağlı kağıt üzerine alınır.
5-Krema pandispanyanın pişme esnasında hazırlanır ve mikserle iyice çırpılır.Pandispanyanın üzerine kremanın yarısı serilir,kenarına da soyulmuş muzlar dizilir.
6-Kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarılır.
7-Rulo şekline gelen pasta , kenar kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştirilir.
8-Üzeri, kremadan 2 -3 kaşık bir kenara ayrılıp kalan krema ile kapatılır.
9-Ayırdığımız kremaya kakao ilave edilip karıştırılır,bir buzdolabı poşetinin köşesine gelecek şekilde yerleştirilir,köşenin ucuna makasla delik açılır,pastanın üzerine şekil vererek sıkılıp süslenir.Kabuğunu rendelediğimiz portakal soyulur ,küçük parçalar halinde doğranıp pastanın üstüne belli aralıklarla yerleştirilir,pastamız hazırdır.Pasta eğer bir gün bekletilip sonra servis yapılırsa muzun o güzel rayihası pastaya yayılır ve daha lezzetli olur.Bekleme esnasında pastanın üzerinin kurumaması için streç film ıslatılır,ıslanan kısmı pastanın üzerine gelecek şekilde kapatılır,ıslatılmazsa pastaya yapışabilir.Dilerseniz pandispanyanın kremasını sermeden önce süt veya portakal suyu ile ıslatabilirsiniz,afiyet olsun.
elinize sağlık çok güzel görünüyor.muhakkak deniycem
YanıtlaSilLeyla hanım, sayfama hoşgeldiniz :)
YanıtlaSilkolay gelsin,sevgiler...
selamun aleyküm ,pastalarınıza hayran oldum,maşallah size..ben hamurişi yapmaya bayılıyorum.dün ilk denememi yaptım ve mükemmel oldu,2 yaşındaki oğlum ve eşim ilk lokmayı ağızlarına aldıklarında " ıhmmm nefis" dediklerinde şükür dedim ,onlarda beğendi..ve bende dahil olmak üzere 2-3 defa aldık tekrar pastadan :) söylemesi ayıp bir baton pastayı 3.müz yedik sadece 1 kalın dilim arttı ..Ellerinize sağlık,Allah a emnanet olun..Tüm tariflerinize baktım hepsi güzel ama pastalar beni cezbetti ne yalan söyleyeyim..
YanıtlaSilve aleykumselam Sema hanım,
YanıtlaSilsayfama hoşgeldiniz :)güzel yorumunuzla renk kattınız,
beğenmenize çok sevindim,elinize sağlık,afiyet olsun,
Rabbim enerjinizi rızasını kazanacağınız hayırlı işlerinize vesile kılsın(amin),her zaman beklerim,sevgi ve saygılarımla...