Hindistancevizini çok kullanırım.Yine hindistancevizini bu sefer bolca kullanarak yaptığım bir kurabiye tarifini sizlerle paylaşıyorum,özellikle portakal kabuğu ve üzümlü içli yaptıklarım benim en beğendiğim çeşidi oldu.Eğer sizde portakalın kabuğunun o güzel rayihasını ve hafif acımsı tadını seviyorsanız mutlaka deneyin derim,bizlere bütün isyanlarımıza rağmen nimetlerini yağmur gibi üzerimize yağdıran Rabbime yarattığı şeylerin zerrelerince şükürler olsun.
2 yumurta sarısı,aklarına kurabiyeler batırılacak,
1 su bardağı hindistancevizi
250gr. Tuzsuz tereyağı
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığının 1/3’ü kadar tuz
3 yemek kaşığı yoğurt(ekşi olmayacak)
Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:
Damla çikolata,küçük doğranmış ve biraz toz şekerle karıştırılmış portakal kabuğu
Kuru çekirdeksiz İzmir üzümü
YAPILIŞI:
İç malzemesi hariç bütün malzemeler karıştırılır.Çok yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.Elde yuvarlanıp çay tabağı büyüklüğünde açılır.Kurabiyelerin bir kısmının içine sadece damla çikolata,bir kısmının içine üzüm ve çikolata,
Bir kısmının içine de portakal kabuğu ve üzüm karışımı yeteri kadar konulup kapatılır.Birbirleri ile karışmamaları için her birine farklı şekil verilip yumurta akına batırılır ,istenirse hindistancevizine de batırılır.175 derece ısıda pişirilir,afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,
" YAYINLA "
yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.