İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

25 Eylül 2010 Cumartesi

YOĞURTLU ÇORBA (AYRANLI ÇORBA)

          Rahman ve Rahim olan Rabbimin adıyla…

       “Sakladığın sır senin esirindir. Açığa vurursan sen onun esiri olursun.” (Hz. Ali (r.a))

       ”Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe ererdi.”(İmam-ı Azam)

       “Gecenin ne kadar uzun olduğunu ancak hastalar bilir.” (Sadi)

       Hepinize hayırlı bir hafta diliyorum.Yazıma bir kaç hikmetli sözle başlamak istedim.Böyle hikmetli sözler de ancak hikmetli şahsiyetlerden sadır oluyor,

Allah bizleri de hikmet verdiği salih kullarından eylesin(amin).

      Malumunuz artık yaza girdik sayılır.Sıcak yaz günlerinde serin yiyecek ve içecekleri daha çok arzuluyoruz.İşte bu günkü tarifim bu ihtiyacımıza 

cevap verebilecek aynı zamanda da sağlıklı bir tarif.

     Canım annem çok yapardı bu çorbayı,hele çocukluğumda ki yaz günlerinin en sıcak zamanlarında geçirdiğimiz Ramazan aylarında iftarda yediğimiz 

tek yemek ayranlı çorba idi.

Yıllar geçti ve hala çok severek yediğim,yaz kış yaptığım bu güzel çorba tarifini sizlerle paylaşmak istedim.

Bu çorba Elazığ ve  yöresinde çok bilinen bir çorba,diğer yörelerde yapılıyormu bilmiyorum.

      MALZEMELER:

*1 su bardağı aşurelik buğday(dövme),

*1/2 su bardağı nohut,

*3 su bardağı yoğurt,

 

 

 

*Nane(kuru, taze isteğe bağlı), veya maydanoz,

*Tuz

       YAPILIŞI:

Dövme yıkanır.Islağa konulur,

nohut ılık tuzlu suda ıslağa bırakılır(ikiside akşamdan ıslağa bırakılır).

Ertesi gün nohut ve dövmenin suları süzülür.

Her ikisi birlikte su ilavesiyle düdüklü tencerede 1-1,5 saat iyice açılıp yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Piştikten sonra ılımaya bırakılır.

Soğuğa yakın ılık bir hal alınca

 tuz,yoğurt ve nane ilave edilir.

İstenilen kıvama gelinceye kadarda soğuk su ilave edilir. İyice karıştırılır.

Çorbayı bir iki gün içinde tüketemeyecekseniz,karıştırarak ocak üzerinde annemin deyimiyle elinizi ısıracak sıcaklığa gelinceye kadar ısıtınız ki beklerken ekşimesin.

İster bu şekilde istenirse buzdolabında bekletilip daha soğuk bir şekilde sevis yapılır.

Evde yoğurt  

 yapımı için buraya bakabilirsiniz.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur