بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

25 Eylül 2010 Cumartesi

TAVUK BAGET VE PİLAV

      Bizleri sayısız nimetlerle rızıklandıran,yüceler yücesi Rabbimin adıyla başlarım…

“Doğrusu Rabbin insanlara karşı çok lütuf sahibidir.Ama onların çoğu şükretmezler”

                                                                                  ( en-Neml suresi 73. ayet)

Şükredebilmek de nimetlerin en büyüklerinden,Rabbim gaflette olanlardan eylemesin(amin)Rabbini bilmek ve O’nun sevgisiyle gönlünü doldurmak ne büyük saadet!…

Tavuk alırken helal olmasına dikkat ediyoruz,çünkü haram insanın maddi manevi her halini bozduğu gibi ,helal de tam tersi etkiler bırakıyor.Helal tavukla ilgili sayfamın sol tarafında ki yazıyı özellikle okumanızı tavsiye ediyorum,yazıyı hazırlayıp bizi bilgilendiren sevgili kardeşimiz “Aslıhan“dan da Rabbim razı olsun.

Tarifimiz şöyle:

               MALZEMELER:

10-12 adet tavuk baget

,tuz,baharatlar köri,karabiber,kimyon,kekik,köfte baharı istediğiniz miktar ve çeşitte…

Pilavı için 1 su bardağı pilavlı bulgura 2 yemek kaşığı olacak şekilde şehriye,(ben çiçek şehriye kullandım).

Pilavı pişirmek için bulgur,bulgur 1 su bardağı ise 3 yemekkaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı,tuz,karabiber.

                YAPILIŞI:

Bagetler yıkanır,önceden ısıtılan teflon tavaya dizilir,

içine 1 adet soyulmuş kuru soğan bütün olarak atılır,kapağı kapatılır.5-10 dak.bu şekilde pişirildikten sonra içine 2 su bardağı su sıcak ilave edilir(pilava konulacak  tavuk suyunu elde etmek için).Eğer evinizde tavuk suyu varsa su ilave edilmeden önceden baharatlanıp tavaya o şekilde dizilip pişirilir.20 dak. sonra suyu alınıp baharatlanır,tuz atılır, bu şekilde ara ara  çevirerek pişirilir.

Diğer tarafta pilav yapacağımız tencereye zeytinyağı ve şehriye konulup pembeleştirilir ve tereyağı ilave edilir.

Tereyağının biraz kokusu çıkınca bulguru ve tavuk suyu ve tuz ilave edilip tencerenin ağzı kapatılıp suyunu çekinceye kadar pişirilir.

Pilav ve bagetler beraber salata eşliğinde servis yapılır,afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

Bu gadget'ta bir hata oluştu

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur