بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

26 Eylül 2010 Pazar

ZERDEÇALLİ LİMONLU DONDURMA

 Esselamu aleykum…

        Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

      “Üzerine güneş doğan en hayırlı gün cuma günüdür. Âdem o gün yaratıldı, o gün cennete konuldu ve yine o gün cennetten çıkarıldı.”

                 Müslim, Cum`a 17, 18. Ayrıca bk. Tirmizî, Cum`a 1, 2; Nesâî, Cum`a 4, 45

       Evs İbni Evs radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

     “Günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çokca salâtü selâm getiriniz; zira sizin salâtü selâmlarınız bana sunulur.”

               Ebû Dâvûd, Salât 201, Vitir 26. Ayrıca bk. Nesâî, Cum`a 5; İbni Mâce, İkâmet 79, Cenâiz 65

        Hadis-i şeriflerin geniş açıklamalarına buradan bakabilirsiniz.

                Cumanız mübarek olsun…

     Güzel bir cuma gününde yeni bir dondurma tarifimle karşınızdayım.

     Dondurma denemelerim devam ediyor ve her yeni denemem de yeni bir güzellik ortaya çıkıyor.Yazın kendisini hissettirmeye başladığı şu günlerde 

böyle bir dondurma hem ekşiliği hem de serinliği ile gerçekten ferahlatan bir tat.

     Bu güne kadar mutfağıma gıda boyası girmedi,limonlu dondurmama da sarı renk vermesi için son zamanların haklı bir şöhret yapan baharatı, 

zerdeçali kullandım,

dondurmanın içinde hiç hissedilmedi ama görüldüğü gibi çok güzel sarı renkli bir dondurma oldu,herkese  denemesini öneririm,yaptığınızda göreceksiniz inşaallah,en az hazır kadar güzel ve daha lezzetli ve bereketli,gönül rahatlığı ile yiyebileceğiniz bir dondurma elde edeceksiniz.  

      

MALZEMELER:

*1 litre(tam yağlı) süt,

*1 silme yemek kaşığı  saf salep(tepeli olmayacak ) ,

*2 su bardağına yakın  toz şeker,

*(varsa)3-4  yemek kaşığı süt kaymağı,

*3 adet limonun suyu,1 tanesinin ince kabuk rendesi dondurmanın içine,

*1 çay kaşığı toz zerdeçal(sarı renk vermesi için),

      YAPILIŞI:

     Süt ve kaymak dondurma yapılacak tencereye alınır,kaynatılır, 

    salep ve şeker karışımı kaynayan süte, karıştırılarak ilave edilir ve 

10-15 dak.karıştırılarak kaynatılır.

Ocaktan alınır.

    ara sıra karıştırılarak ılık hale getirilir,

    1 limonun ince kabuk rendesi ve 3 limonun suyu,(benim dondurmanın ekşiliği bayağı hissediliyor,siz önce 2 limonun suyunu ilave edin,

tadına bakın ekşiliği daha artırmak istiyorsanız 3.limonu da kullanın,ekşiliğini ve şekerini damak tadınıza göre ayarlayın)1/2 çay kaşığı 

toz zerdeçal dondurmaya ilave edilip iyice karıştırılır,

    şekeri ve ekşiliği kontrol edilip istenilen şekilde ayarlanır,buzluğa yerleştirilir,1-2 saatte bir buzluktan alınıp karıştırılır ve tekrar buzluğa konulur 

bu işlem dondurma tamamen donuncaya kadar tekrarlanır,

   donan dondurma buzluktan alınır,dondurma kaşığı veya bıçak,kaşık yardımıyla kaselere yerleştirilir,servis yapılır,afiyet olsun.

       

NOT:Kabuklarını rendelenmeden sıktığınız limonlarınızı atmayın,bulaşık makinanızın kaşıklık gözüne koyacağınız iki yarım limon,bulaşıklarınız yıkandıktan sonra makinanızı açtığınızda mis gibi limon kokusu verecektir.Kalan parçaları da dolapta poşet içinde saklayın,bir daha ki yıkamada kullanın.

 

 

Limon kabukları bu şekilde buzdolabında 4-5 gün özelliğini kaybetmeden durabilir.Daha uzun süre kalacaksa,hemen kullanamıyacaksanız,buzdolabı poşetinde buzlukta saklayın,ihtiyacınız oldukça,bir kaç adet çıkarıp,makinanıza yerleştirip  kullanın.

   

 

Damla sakızlı ve fıstıklı kaymaklı dondurma tarifime buradan  bakabilirsiniz.

 

Önemli bilgi:Hazır dondurmalardan farksız,fakat  onlardan çok daha lezzetli dondurmalar hazırlamak için  

 

bu adresteki yöntemi uygulayın. 

2 yorum:

  1. Merhaba;
    Dondurmanın görüntüsüne bayıldım.Denicem inşallah ellerine sağlık.Süt kaymağı yerine süt kreması kullansam ve limonsuz yapsam kaymaklı dondurma tadını yakalayabilirmiyim acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)
      biz açık süt alıyoruz ve kaynattıktan sonra üzerinde biriken kaymağını alıp dondurmaya ilave ediyorum,hiç süt kreması almadım,bu yüzden hakkında bilgi sahibi değilim,

      aşağıdaki adreste de damla sakızlı kaymaklı dondurma tarifim var,aradığınız sanırım o,isterseniz damla sakızı yerine vanilya da kullanabilirsiniz,az miktar yaparak deneyin derim,
      dilerim aradığınız tadı yakalarsınız,kolaylıklar diliyorum.

      http://hayatcemresi2.blogspot.com/2010/09/damla-sakizli-kaymakli-dondurma.html

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

Bu gadget'ta bir hata oluştu

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur