بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

22 Eylül 2010 Çarşamba

MUZLU RULO PASTA

        Muzu ve muzlu pastayı ailecek çok severiz.Bizim ülkemizde fazlaca yetişmediği için olsa gerek değerli bir meyvedir,diğer meyvelere göre de biraz pahalıdır.Mısır da da elma yetişmediği için bizim ülkemizde ki muz fiyatına nazaran orada elma daha pahalı ve kıymetli…Filipinlerde ise muz bol ve ucuz olduğu için pek kıymeti olmayan bir meyve imiş.Orada
Muz fakir yiyeceği olarak da adlandırılıyormuş bu bilgiyi STV’deki Ayna proğramindan öğrendim.
Rabbimin nimetleri o kadar bol ve çeşitli ki bizim bilmediğimiz,görmediğimiz ,tatmadığımız nice nimetler yaratmış
Verdiği bu güzellikler için O’na ne kadar şükretsek azdır.Yarattığı şeylerin zerrelerince O’na şükürler olsun…
Şimdi pastamızın tarifine geçebiliriz.
MALZEMELER ve YAPILIŞI:
Pasdispanyası için:
5 adet yumurta(yumurtanın birisinin sarısı kremaya beyazı pandispanyaya konulacak)
1,5 çay bardağı şeker
1 limon veya portakal kabuğu rendesi
2 çay bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yumurta ve şeker iyice çırpılır,limon kabuğu rendesi,un ve kabartma tozu ilave edilip iyice karıştırılır,yağlanmış unlanmış tepsiye dökülür.10dak. orta hararetli fırında pişirilir,kontrolü yapılıp çıkarılır.
Pamuklu bir bezin üstüne pandispanya çıkarılıp,bezle beraber rulo şeklinde sarılır.Bir poşetin içine konularak hava almaması sağlanır.
Kremanın hazırlanması:
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
Malzemeler tencerede karıştırılır.Ateşin üzerine konulur.Karıştırarak pişirilir.Pişince ocaktan alınır.İçine 1 yemek kaşığı tereyağı konulur. İyice çırpılır. Kremadan 3 yemek kaşığı bir tabağa alınır{süslemesinde kullanmak için}.Kalan kremaya 2 yemek kaşığı kakao konulur.İyice çırpılır.
1 cezvede 1 çay bardağı kadar su kaynatılır.İçine  1 kaç yaprak Mekke gülü düğer adı hibiskus;atılır.1 taşım kaynatılır. Altı kapatılıp soğuyunca süzülür.kırmızı suyuna 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 tatlı kaşığı şeker konulur. Karıştılarak pişirilir.Üstünü süsleyeceğimiz kırmızı renkli krema elde edilir.
Pandispanya poşetinden ve bezinden çıkarılıp açılır 1 çay bardağı kadar süt veya herhangi bir meyve suyuyla ıslatılır. Üzerine kakaolu kremanın yarısı sürülür.2 adet muz soyulur. Pandispanyanın katlanan kenarına konulur.Pandispanya muzla beraber sarılarak rulo haline getilir.Ve tepsiye alınır. Kalan kakaolu kremayla pastanın üstü kaplanır.Ayırdığımız beyaz krema ve hazırladığımız kırmızı renkli kremayla süslenir{ben buzdolabı poşetine koyup poşetin köşesini minicik kestim,sıkarak süsledim}.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

Bu gadget'ta bir hata oluştu

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur