Rabbim bizlere helal yiyecekleri helal yollarla yemeyi nasip etsin. Yavrularımızı da hayırlı evlatlardan eylesin [amin].
Barbunya pilakinin yapılışı şöyle:
MALZEMELER:
2 su bardağı barbunya
2 adet orta boy havuç
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
Büyükçe bir soğan
Tuz-Arzuya göre karabiber
2 yemek kaşığı karışık domates biber salçası
YAPILIŞI:
Barbunya akşamdan ıslağa konulur.10- 12 saat ıslakta bekletilir. Suyu süzülür, düdüklüde yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Tencereye zeytinyağı konulur. İçine soğan ve havuç doğranır. Soğanlar hafif kızarıncaya kadar beraber kavrulur. Bu arada havuçlarda büyük ölçüde pişmiş olur. İçine salçası konulur. 1- 2 dk.’da soğan ve havuç, salçayla kavrulur. Daha sonra barbunyalar ilave edilir. Tuzu ve karabiberi de eklenir. 1 su bardağı sıcak su ilavesiyle 15- 20 dk. pişirilir. Ilık halde servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,
" YAYINLA "
yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.