بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

23 Eylül 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA

Yüceler yücesi Rabbimin adıyla başlarım…


21.”

Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize ibadet edin ki, Allah’a karşı gelmekten sakınasınız.”

 

22.”

O, yeri sizin için döşek, göğü de bina yapan, gökten su indirip onunla size rızık olarak çeşitli ürünler çıkarandır. Öyleyse siz de bile bile Allah’a ortaklar koşmayın.”

                                                                       (Bakara suresi)

Sebze yemeklerini ve özellikle yeşil olanlarını çok severim,ancak bizimkilerin pek arası yoktur…son on güne kadar yemeleri daha zordu ta ki

 “midede savaş

isimli sohbeti dinleyinceye kadar…Bu sohbeti dinledikten sonra yaptığım yanlışın farkına vardım,hem çok yiyorduk hem de çocukları buna alet edip tabaklarını fazla dolduruyordum,şimdi hepimizin tabaklarına yemek daha az koyuyorum çünkü az yapıyorum :) böylece yavrularımda zorlanmadan, istemeselerde tabaktaki miktar az olduğu için fazla itiraz etmiyorlar ve Nurettin hocaya dua ediyorlar,adeta bu güne kadar neredeydin diyorlar :) Rabbim hocamızdan da cümlemizden de razı olsun(amin).

Yemeğimiz çok basit:

 

 

MALZEMELER:

1 kg.taze bakla,

1 orta boy kuru soğan,(yeşil soğan yeterli miktarda olmadığı için)

5-10 yaprak taze yeşil soğan,

yarım demet dereotu,

yarım çay kaşığı kırmızı pul biber,

7-8 yemek kaşığı zeytinyağı,

1 tatlı kaşığı tuz,

1 yemek kaşığı un,2 su bardağı su

1 tatlı kaşığına yakın toz şeker,

YAPILIŞI:

Baklalar fasulye gibi ayıklanır,bıçak yardımıyla 2-3 parçaya bölünür,

pişirme tenceresine kuru soğan söğüş olarak doğranır,tencerenin dibine yayılır,

üzerine baklalar serilir,

üstüne doğranmış dereotu,yeşil soğan ilave edilir,

yağı,tuzu ve pulbiberi  ve toz şekeri de konulduktan sonra

son olarak 2 su bardağı suya 1 yemekkaşığı un ilave edilip topak kalmayacak şekilde çırpılır ve malzemelerin üzerine gezdirilir.

Tencerenin altı kapatılıp ocağa konulur,kaynamaya başlayınca altı kısılır,bu şekilde pişirilir,arada bir suyu kontrol edilir,gerekirse yeniden su ilave edilir ki altına yanmasın.Piştikten sonra ılıyınca ister sade istenirse de yoğurtla yenilir,afiyet olsun.

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

Bu gadget'ta bir hata oluştu

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur