İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

20 Haziran 2016 Pazartesi

NAKİL DERGİSİ

Rahman ve Rahim olan "İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülükten alıkoyan bir topluluk bulunsun. İşte onlar, kurtuluşa erenlerdir." (1) buyurun Allah (azze ve celle)'ye hamd olsun. O azze ve celle'nin  ismiyle sözlerime başlarım. Bütün hamdu senalar O'na mahsustur.

Salat ve selam "Ümmetimden bir taife hak üzere muzaffer olarak kalmaya devam edecektir. Onları yardımsız bırakanların onlara zararı olmaz; ta ki onlar bu hal üzere iken Allah’ın emri gelinceye, kıyamet kopuncaya kadar’" (2) buyuran Şanlı Nebi'miz, canlarımızdan, bütün sevdiklerimizden üstün tuttuğumuz, Rasullullah (sallallahu aleyhi ve sellem)'in, Ehli Beyt'ine, Ashab-ı Kiram'ına ve ona ihlasla tabi olan mü'min kullarının üzerine olsun.

Sizlere yayın hayatının henüz 2. yılında olan NAKİL DERGİSİ'nden bahsetmek, tanıtmak istiyorum. Bu yazı sebebi ile de Rasul aleyhisselam'ın "Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir." (3) müjdesine erenlerden olmayı Rabbimden niyaz ediyorum.

NAKİL DERGİSİ, Nakil Kürsü'sü bünyesinde çıkan bir dergi. Her ne kadar dergi olarak isimlendirilse de ben onu dergiden ziyade bir kitap gibi görüyorum. Zira yaklaşık 100 sayfa, dolu dolu bir içeriği var. İçinde resim olmadığı için de bütün sayfaları yazılardan oluşuyor. Ancak bu durum sıkıcılık arzetmiyor. Her sayısında iki farklı renkle yazıları neşredilen NAKİL DERGİSİ bu özelliği ile de sade ve şık bir dizayna sahip.

Nakil Kürsüsü gibi NAKİL DERGİSİ'nde yer alan yazılar ilmi delillerle okuyucuya sunuluyor. Yayın çizgilerindeki ve sitelerindeki derslerinde en dikkatimi çeken ve çok takdir ettiğim yönlerinden birisi ise Selef'i Salihin'e karşı duydukları derin hürmet ve sevgileri. Bu husus konuşma ve yazılarda okuyucu ve dinleyiciye aksediyor. Keza derginin hemen her sayısında İslam büyüklerinden, alimlerimizden bahseden onları tanıtan yazılar mevcut. 
Ayrıca güncel meselelerin izahı, Esma'ul Husna, tefsir, siyer, hadis-i şerif açıklamaları, merak edilen soruların cevapları, aile ve çocuk eğitimi, kitap tanıtımı ve bir çok konuda çok değerli yazılar yer alıyor.
Bu güzel dergi emsallerine nazaran fiyat olarak çok düşük bir maliyetle okuyucuya sunuluyor. İki aylık sürelerle okuyucusu ile buluşan NAKİL DERGİSİ abonelerine, her abonelik döneminde kitap hediyeleri ile ulaşıyor. Kitap maliyetleri ve kargo bedelini de düşündüğümüzde derginin yalnızca Allah rızası için çıkarılan, kar amacı gütmeyen bir yayın olduğunu hissettiriyor. 
Bu kıymetli derginin 8. sayısında Ramazan konulu bir yazımın iktibası ile (Hatice Hayat CEMRE ismimle)yer buldum. Bu benim için gerçekten büyük bir mutluluktu. Bütün yazı ve derslerinde adeta kılı kırk yaran böyle bir dergide yazıma yer ayırmalarını Allah (Subhanehu ve Teala)'nın bir lütfu olarak görüyorum. Doğrularımın hepsi yalnızca yalnızca Rabbimin lütfu ve keremidir. Yanlışlarımın ise hepsi nefsimden ve şeytandandır. Riya'dan Allah (azze ve celle)'ye sığınır, ihlas gibi bir ziynetle ziynetlenmeyi, tevbelerimin kabulünü O'ndan niyaz ederim. 

Hayatıma ayrı bir değer ve güzellik katan, beni çok mutlu eden iki güzel vakıa Nakil Kürsüsü kaynaklı, Nakil Kürsüsü bunlara vesile oldu elhamdulillah. İlki Canım kardeşlerim Nefise ve Sakina'nın Nakil Yayınları'ndan çıkmış Sabah Akşam Zikirleri kitapçığı hediyeleri. O küçük ama kıymeti tarif edilemez kitapçık adeta benim arkadaşım gibi. İlgili yazımı BURADAN okuyabilirsiniz. Bir diğeri ise Nakil Dergisi'nde yazıma yer verilmesi, kendilerine teşekkürü bir borç biliyorum..

Allah (azze ve celle)'den niyazım Nakil'deki kardeşlerimizi, hocalarımızı, ve bizleri Hak üzere sabit kılması, razı olduğu bir hayat yaşatıp, razı olduğu bir hal üzere canımızı alması ve bizleri cennetlerine varis kıldığı salih kullarından eylemesi amin Ve'l-Hamdu lillahi Rabbi'l-Alemin.
NAKİL DERGİSİ'ne abone olmak için BURAYA tıklayarak gerekli bilgileri edinebilirsiniz.

hayatcemresi 

1) Al-i İmran/104
2) Müslim 247/156, İbni Mace 6

3) Tirmizi; 2808, 2813
   

4 yorum:

  1. Selamun Aleykum, ilim sahibi alimlerin yerine şarlatanlara itibar edilen günümüzde nakil kürsüsündeki ve diğer hakkı kınanmaya aldırmadan söyleyebilen hocalarımızdan Allah razı olsun. Detgiyi biz de alıyoruz ben de sevrek okuyorum, iki aboneliğiniz var hatta diğerini de hediye ediyoruz. Allah bizi hidayete eriştirsin, saptırmasın inşaAllah. Selametle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. We aleykumselam Sevil'im hoşgeldin :) özlettin kendini, duana gönülden amin diyorum. Ne güzel böyle bir hediye bunu ben de hep düşünmüşümdür :) vesilenle bu hediye fikrini yazıyı okuyan kardeşlerimize de tavsiye edelim, Allah razı olsun, O'na(azze ve celle)'ye emanetsin, hayırlı ramazanlar...

      Sil
  2. Selamun aleykum
    Ablacim bende abone olmak istiyorum bu guzel dergiye
    Acaba yillik abone fiyati kaca?bir bilginiz var mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam kardeşim, soruna cevap olacak ilgili resmi yazının son kısmına ekledim, abonelik için de aynı resmin altındaki linke tıklayarak abonelik işlemlerini yapabilirsin.

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur