Kışın soğuk günlerinde insanın içini ısıtan sıcak ve lezzetli yemeklerden bir tanesidir bezelye yemeği.Ben içine
havuç,patatesin yanında bir adet de kereviz ilave ettim.
YAPILIŞI:
1 orta boy soğan ve 1havuç tencereye doğranır.Biraz beraberce kavrulduktan sonra domates ve biber salçası ilave edilir,salça ile de biraz kavrulur,bir miktar sıcak su ilave edilir.su kaynayınca dondurucudan çıkardığımız yaklaşık 1/2kg taze bezelye tencereye konulur.Arkasından doğranmış kereviz ve patates ilave edilir.Sebzelerin pişmesine yakın evde hazırlanan etli bulyon yemeğe katılır,biraz karabiber ve tuzu da eklenir 5-10 dakika sonra yemeğin altı kapatılır ,afiyet olsun.
NOT:Etli bulyon, kemikli etin iyice haşlanıp kemiklerinden ayırdıktan sonra eti ve suyu ile dondurucuda saklanmış hali…
KALBURABASTI TARİFİ
-
Rahman ve Rahim olan Allah‘ın adıyla….Uzun zaman oldu yeni bir yayın
yapmayalı. Biliyorsunuz instagramdayım. Yedek hesabım @haticehayatcemre
hesabımda pey...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,
" YAYINLA "
yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.