İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

24 Eylül 2010 Cuma

YOĞURDU EVDE MAYALA,KANSERDEN KORUN


Yoğurdu evde mayala, kanserden korun

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Akman, evde mayalanmış yoğurdun, kanser ve diğer hastalıklara karşı korumada piyasada satılan yoğurtlardan daha etkili olduğunu bildirdi.
Prof. Dr. Akman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların gelişme çağında oldukları gözönünde bulundurularak, gazlı içecekleri tüketmesinin önüne geçilmesinin önemine işaret etti. Türkiye'nin geleneksel içeceği ayranın, çocukların tüketebileceği en güzel içecek türü olduğuna değinen Akman, ayranın hammaddesi olan yoğurdun da yararlarına dikkati çekti.


Avrupa ve ABD'de yoğurdun yoğun şekilde tüketildiğini anlatan Prof. Dr. Akman, yoğurt tüketimine yönelik bazı ülkelerde kafeler bile açıldığını, bu ülkelerde yaşayan insanların sağlıklı yaşam için öğün olarak yoğurt tükettiklerini aktardı.



Türkiye'de ise yoğurdun yemeklerin yanında tercih edildiğini anlatan Akman, yoğurdu çocuklara sevdirmek gerektiğini, anne ve babaların bu konuya hassasiyet göstermesinin önemli olduğunu bildirdi.


Prof. Dr. Akman, et fiyatlarının yükseldiği bu dönemde yoğurdun önemli bir protein kaynağı olarak tercih edilebileceğini belirterek, yoğurdun aynı zamanda hem kalsiyum kaynağı olduğunu, hem de bağırsak ve üriner enfeksiyonlarına karşı vücudu koruyan bir yapısı bulunduğunu ifade etti.


Çocuklara yoğurt yedirmek için onların sevebileceği şekilde meyve, pekmez ya da balla karıştırılabileceğine değinen Prof. Dr. Akman, şöyle konuştu:


''Piyasada satılan yoğurtlar da tercih edilebilir fakat özellikle evde üretilen yoğurtlardaki maya, hastalıklardan ve kanserden koruma bakımından piyasa yoğurdundan iki adım daha öndedir. Sanayi tipi yoğurtlardaki mayayla evdeki maya farklıdır. Tabi giderek geleneklerden kopulduğunu düşünecek olursak ve yeni jenerasyonun yoğurt mayalamak hakkında fikri olmayacağını düşünürsek, sanayi tipi yoğurtlara da 'hayır' demiyoruz.''


Prof. Dr. Sema Akman, çocukların süt tüketmesinin de onların büyümesi ve gelişmesi açısından çok önemli olduğunu kaydetti. Özellikle 7 yaş üstü çocukların günde en az iki bardak süt içmesi gerektiğini söyleyen Akman, çocukların özellikle kahvaltıda ve akşamları birer bardak süt içmesinin önemine işaret etti.

İki bardak sütün çocuğun günlük kalsiyum ihtiyacının büyük bölümünü karşılayacağına değinen Akman, ebeveynlere çocuklarını süt içmeye alıştırmak konusunda önemli görevler düştüğünü sözlerine ekledi.

4 yorum:

  1. çok güzel bir site ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Şimdi ben sütü kaynattım, başka tencereye aldım. 44-45 derecedeyken mayaladım. Tencerenin kapağını kapatmadan kalınca bir battaniyeyle sarmalayıp odama koydum. Siz 3-4 saat diyorsunuz, 6-7 saat diyen de var. Ne kadar tutmak lazım? Bu arada, içine tuz, şeker vesaire koymadım.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6-7 saat çok fazla o kadar bekletirseniz yoğurdunuz sulanır, verdiğim süre yeterli geliyor en fazla 4 saati geçirmeyin.

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur