İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

1 Ekim 2010 Cuma

KABAKLI PATLICANLI İSLİM KEBABI


        Rabbimin adıyla başlarım...
     "Yeryüzünde vuku bulan ve sizin başınıza gelen hiçbir musibet yoktur ki biz onu yaratmadan önce,bir kitapta(Levh-i Mahfuz'da)yazılmış olmasın.Şüphesiz ki bu,Allah için çok kolaydır."
     "(Allah)bu hususu,kaybettiğinize üzülmeyesiniz ve Allah'ın size verdiği nimetlerle şımarmayasınız(diye açıklamaktadır).Allah,kendini beğenip böbürlenen kimseleri sevmez."
                                                               (Hadid suresi 22-23.ayetler)
       Hepinize hayırlı bir cuma ve hayırlı günler diliyorum,Rabbim cuma gününün kıymetini bilip duaların kabul olunduğu o saatte hayırlı ve makbul dua yapanlardan olmamızı cümlemize nasip etsin(amin).
       Sizlerle paylaşmak istediğim bu yemek hepinizin bildiği bir yemek çeşidi,hem yapılışı hem de yenilmesi benim için çok keyiflidir.İslim kebabı genellikle patlıcanla yapılır ben kabakla da yapıyorum,her ikisi de lezzetli oluyor,bizim iki numaranın bu tür yemeklerde tercihi kabaktan yanadır,o yüzden mutlaka kabak ta kullanırım.Şimdi tarifimize geçelim:
       MALZEMELER:
       500 gr.kuzu kuşbaşı et,
       1 adet kuru soğan,
       3-4 adet sivri biber,
       2 orta boy domates,
       zeytinyağı,hem kızartmak,hem de içini hazırlamak için,
       istenilen miktarda tuz ve karabiber,
       6 adet uzun kemer patlıcanı,2 adet uzun kabak,
        yapacağımız kebaplar adedince kürdan,
       YAPILIŞI:
       *Patlıcan ve kabaklar yıkanır,patlıcanlar alacalı soyulur,boyuna beş uzun dilim halinde kesilir,
       *patlıcanlar tuzlanır yarım saat tuzda bekletilir,yıkanır kurutulur.
       *Patlıcan ve kabaklar karartılmadan kızartılıp bir tabağa alınır.
       *Kızdırılmış tavaya etler konulur,çevrilir,tavanın kapağı kapalı olarak etler suyunu çekinceye kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir,
      *et suyunu çekince bir kaç kaşık zeytinyağı ve doğranmış soğan ilave edilir,
      *soğan pembeleşince,robotta veya rondoda küçük parçalar halinde doğranmış domates eklenir,
      *domateslerde biraz suyunu çekince küçük küçük doğranmış biberler ilave edilir karıştırılır,
      *5 dak.kadar da bu şekilde pişirildikten sonra tuz ve karabiberi ilave edilir karıştırılır ve altı kapatılır,
      *geniş ve düz bir tabağa3 adet patlıcan veya kabak dilimi(isterseniz karışık da koyabilirsiniz)ortaları üst üste gelecek şekilde çiçek gibi yerleştirilir,
      *hazırlanan etli karışımdan yeteri kadar  konulup kenarları etin üzerine kapatılır,
      *üstlerine birer dilim domates ve biber konulup kürdan batırılır tepsiye dizilir,
      *az bir miktar salça,diplerini kapatacak kadar su ile sos hazırlanır ve aralarına dökülür,
      *yüksek ısıda ki fırında bir saat kadar pişirilir,fırından almadan 10 dak.önce üstleri açılıp biraz kurumaları ve kızarmaları sağlanır,
     *pilavla ve ayranla servis yapılır,afiyet olsun,şükrümüz bol olsun.

 NOT:
 Bu akşam Tv Net'te saat 21:00'de Kadir Mısıroğlu ile tarih sohbetlerini izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

 
      

8 yorum:

  1. Hani patlıcnı bilirdikte,kbakl islim kebabı hiç aklıma gelmemişti.Akıllı kadınsın vesselam..
    Ellerine sağlık ablam.
    Kadir amcayı kaçırırmıyız hiç.Hatırlatma için teşekkürler.
    Hayırlı cumalar güzel dost...

    YanıtlaSil
  2. sana da hayırlı cumalar canım..Patlıcanlı olan herşeyi çok seviyorumm.İslim kebabını da tabi :) Biraz zahmetli gelir bana ama,şimdi görünce canım çekti..Ellerine sağlık,çok güzel olmuş..Afiyet,şifa ,nur olsun inşallah..sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Es-Selam ablacığım,nefis görünüyor.
    Ellerine,gönlüne sağlık.Hayırlı cumalar olsun inşaAllah.Sevgi ve selam ile
    (Tv Net'i de not ettim yüreğime)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik, cok severiz biz de hem kabagi hem patlicani.
    Cok guzel olmuslar.

    YanıtlaSil
  5. Canım arkadaşım,
    Çok güzel olmuş ellerine sağlık, biraz vakit alıyor sanırım, hele şu kırmızı eti pişirmek yok mu? Hiç sevmediğim bir durum:((
    Ben genellikle köfteli yapıyorum, muhabbetle..
    Yan taraftaki minik kuzu oğlun mu? Maşaallah tombiş yanaklarını sevsinler :))
    Muhabbetle...

    YanıtlaSil
  6. Mineciğim,et kuzu eti olursa çabuk pişiyor,tarifteki gibi pişirince çok kolay pişiyor,ama dana eti olursa önceden biraz haşlamak daha garanti.Ben de bu yemeği hiç köfte ile yapmadım,köfteli yapmak da bana zor geliyor.
    Yandaki en küçük oğlum,ama şimdi o halinden çok farklı yine çok tatlı ama resimdekine hiç benzemiyor,zaten o yüzden sayfaya koydum :)malum,sana bahsettiğim sanal ortam...

    YanıtlaSil
  7. SA.Haticem,unutulmuş bir lezzeti hatırlatmış oldun kabaklı olarak hiç denemedim mutlaka lezzi olmuştur afiyet şifa olsun sevgiler...A.E.O

    YanıtlaSil
  8. esselamu aleykum
    Çok tatlı görünüyorlar:)
    Ellerinize sağlık
    sevgiler:)

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur