Evimizde en sık yapılan ve en çok sevilen yemeklerdendir.İçine ıspanak koymadan da yapılabillen,pratik ve lezzetli olduğu için de tercih ettiğim bir yemektir.Ispanaksız yaparsanız dereotu kullanmayın derim,
MALZEMELER:
1 paket makarna(benim tercihim boru makarna),
1 paket makarna(benim tercihim boru makarna),
1deste maydanoz,
1/2 deste dereotu,
yıkanıp doğranmış ıspanak yaprakları,
yıkanıp doğranmış ıspanak yaprakları,
300-400 gr. beyaz peynir
Arzuya göre zeytinyağı,kara biber, pul biber,
ÜSTÜNE:
Bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,1/2 bardak beyaz peynir rendesi,
5 adet yumurta
YAPILIŞI:
Makarna haşlanır. Suyu süzülür.
İçine biraz zeytinyağı,maydanoz,beyaz peynir,kara biber,pul biber,istenilen miktarda yıkanıp doğranmış ıspanak yaprakları konulur.Hepsi karıştırılır.
Yağlanmış büyükçe bir teflon tepsiye boşaltılır.
Üstüne kaşar ve beyaz peynir serpilir.
Elimiz ıslatılır.Makarnanın üstüne biraz bastırılarak makarnanın üstü düzleştirilir. Yumurtalar ayrı bir kapta sarıları dağılıncaya kadar biraz çırpılır.
Makarnanın üstüne yayılır.Yumurtalar fazla çırpılırsa makarnanın üzerinde durmaz,hepsi dibe akar.
Orta hararetli fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Kesilip servis yapılır.
Ablacığım öyle güzel görünüyor ki.
YanıtlaSilZaten ıspanaklı böreklerin / hamur işlerinin yeri bende bambaşkadır,acıktım :)
Ellerine,gönlüne sağlık..
Selametle
Ellerinize sağlık,enfes bir görüntüsü var,hemen kalkıp denemek geldi içimden :) ama bu vakitten sonra bu lezzet aşar beni :) sağlık ve afiyetle..
YanıtlaSilellerine saglik, makarnanin her cesidine bayilirim ben. cok guzel olmus.
YanıtlaSil