" İnsanlar bir ateş gibidir. İhtiyacın kadar onlara yaklaş; ama ateşe nasıl yaklaşmak gerekirse öyle yaklaş!"
(Hatem-i Esam)
Rabbimin adıyla...
Somon gerçekten çok lezzetli bir balık çeşidi,lezzetli olması da herşeyde olduğu gibi yağlı olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum,ayrıca lezzetinin yanında bir o kadar da faydalı ,omega3 açısından zengin bir balık,Rabbime böyle güzel nimetler verdiği için şükrediyorum,Rabbim,biz layık olduğumuz için değil,Sen(c.c) çok lutufkar olduğun için veriyorsun,seni bilmeme gafletinden bizleri uzak tut(amin).
MALZEMELER:
1 adet (yaklaşık 1 kg.) somon balığı,
1 adet küçük kuru soğan,
1 orta boy patates,
1 adet küçük salçalık kırmızı biber,2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1/2 çay kaşığı karabiber,pulbiber,
1 tatlı kaşığı tuz,
YAPILIŞI:
Somon yıkanıp suyu süzdürülür,
patates yıkanır,soyulur ve iri dilimler halinde doğranır,
soğan soyulur ve söğüş olarak doğranır,
salçalık biber halkalar halinde doğranır,
somon parçaları ve hazırlanan bütün malzemeler,yağ,tuz ve baharatlar harmanlanır,
sebzeler altta kalacak şekilde somon parçaları fırın tepsisine yerleştirilir,üzeri aliminyum folyo ile veya fırın poşeti ile kapatılır,folyo ile kapatılmışsa yüksek ısıdaki fırında 1 saat pişirildikten sonra
ağzı açık olarak yarım saat daha pişirilerek üzerlerinin kızarması sağlanır,fırın poşeti kapatılmışsa pişmesi için 1 saat yeterlidir,çünkü fırın poşeti ile kapatılınca hem kızarıp hem pişecektir.
Fırında patatesli somonumuz hazırdır,salata ile servis yapabilirsiniz,
afiyet olsun.
Diğer balık tariflerim için buraya bakabilirsiniz.
KALBURABASTI TARİFİ
-
Rahman ve Rahim olan Allah‘ın adıyla….Uzun zaman oldu yeni bir yayın
yapmayalı. Biliyorsunuz instagramdayım. Yedek hesabım @haticehayatcemre
hesabımda pey...
Dualarin cok guzel, amin diyorum.
YanıtlaSilDeniz urunlerine bayilirim ben de ellerine saglik, nefis gorunuyor.
Es-Selam..Somon en sevdiğim balık türüdür diyebilirim,nefis görünüyor.Ellerine,gönlüne sağlık ablacığım.Miniğinizi de Rabbim bağışlasın,aralarında 10 gün var demek :) MaşaAllah..
YanıtlaSilSevgi ve selamlarımla
Ellerinize emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.Şifa dolu bir lezzet olmuş.
YanıtlaSilSaygılar.
SA.Haticem balık nefis görünüyor afiyet olsun.ellerine sağlık...A.E.O
YanıtlaSilçok çok güzel bir sözmüş ne kadar doğru..balık nefis görünüyor.blogunuz wordpress de değilmiydi,ben mi yanlış hatırlıyrm.
YanıtlaSilselam ile..
Waalaikkumussalam dear friend, how are you? Looks fresh and delicious!
YanıtlaSilSevgili balpare,
YanıtlaSilevet bloğum wordpress'te idi o blog hala orada ancak ben artık buradayım,oradaki resimlerimin görünmesinde problem yaşadığım için buraya taşınmak zorunda kaldım,nasip artık buradaymış,ilgin ve ziyaretin için çok teşekkürler...
Ablacım en sevdiğim balık somon biliyorsun.Geçen gün bizim ki benden habersiz alabalık almış.Temizlerken balığın bozulduğunu farkettim.Tabi balık doğru çöpe:(
YanıtlaSilAnlıyacağın taze balık bulmak ta zor bu memlekette:(
Ellerine sağlık cancağızım.Afiyet şifa olsun inşaallah...
Hatice Hanım,nefis olmuş ellerinize sağlık,afiyet şifa olsun,selam ve dua ile...
YanıtlaSilbalıklar arasında en sevdiğim balıktır.ama ben hep tereyağda kızartıyordum.fırındada denemek lazım.ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor.sevgiler..
YanıtlaSiloff be anne canım çekti ama buraya geleli bi kere balık yemedim siz denizsiz ankara da balık yiyosunuz aynını 29 ekimde bende isterim ona göre
YanıtlaSilhatice ablam somonun şahane duruyor cidden ya.ellerine sağlık.ben de böyle yapıcam.çok öptüm seni...
YanıtlaSil