Bilal Bin Sad
Rabbimin adıyla başlarım...
Evde her çeşit pide yapmak mümkün,istediğiniz poğaça malzemesi ile mayalı hamur yapıp istediğiniz şekil,çeşit ve kalınlıkta pide yapılabilir.Benim önerim de bunlardan birisi.Mutfakta bazı olmazsa olmaz kurallar dışında hayal gücümüzü kullanarak çok çeşitli pideler,ekmekler,yemekler vb.her şey yapılabilir,yeter ki yapmayı canınız istesin,bunun içinde sağlığınız ve zamanınız olsun.
Rabbimizin verdiği bu nimetler o kadar çeşitli ki,insanın barınacak sıcacık bir evi ve huzurlu bir yuvasının olması,iman nimetinin olması,akıl nimeti,kimseye muhtaç olmadan hayatını haramlardan uzak,helallerle idame etmesi...Sayılacak o kadar çok nimet var ki, bunları saymaya,idrak etmeye gücümüz yetmiyor,Rabbimize yarattığı şeylerin zerrelerince şükürler olsun,elhamdulillah...
MALZEMELER:
*2 adet yumurta,
*1 çay bardağı zeytinyağı,
*4 su bardağı ılık süt(yarı yarıya süt ve su ile de yuğurabilirsiniz,ben hamurun tamamını süt ile yuğurduğum için sütlü pide ismini verdim)
*1/4 paket yaşmaya,
*1 yemek kaşığı toz şeker,
*1 tatlı kaşığı tuz,
*yumuşacık bir hamur olacak şekilde un,
*ıspanaklı pide için:1′er su bardağı rendelenmiş beyaz peynir,çökelek,az miktar kaşar rendesi, 3-4 adet yumurta,kırmızı pulbiber,karabiber ve doğranmış maydanoz,dereotu,istenilen miktarda, yıkanıp kaynar suya bastırılıp çıkarılmış,suyu sıkılıp doğranmış ıspanak,
isterseniz sadece peynirli ve çökelekli de yapabilirsiniz,o zaman ıspanak koymayın,malzemeler tamamen sizin damak zevkinize kalmış,dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz,
bir miktar kıyma ve soğan kavurup sadece baharat ve ıspanak ilave ederek yaparsanız onun lezzeti çok daha güzel olur,kıymalı yaptığınızda da içine yumurta,peynir ve çökelek koymayın ve pideleri kapalı yapın ki içleri kurumasın.
YAPILIŞI:
Ellerine sağlık..
YanıtlaSilHepsi de birbirinden nefis olmuş..
Afiyet,şifa olsun inşallah..
Hayırlı akşamlar diliyorum..
Dua ve muhabbetle..
çay var mı çay yanında afiyet şeker olsun ellerine sağlık canım selametle kal
YanıtlaSilAynen katılıyorum Hatice abla Rabbimizin nimetlerine ne kadar şükretsek azdır.Rabbim bizleri tefekkür eden kullarından eylesin.
YanıtlaSilpideler mükemmel gözüküyor.bende, aynı hamurdan çeşitli poğaçalar ve hamur işleri yapmasını severim.
sizin bu ekmeklerinizi görünce yapmak için büyük bir istek duyuyorum ama benim fırınım bu tür hamur işlerini kurutuyor bir öneriniz var mı
YanıtlaSilMenekşem,
YanıtlaSilfırının turbo fırın mı?turbolar kurutuyor,ben fırının turbo kısmını neredeyse hiç kullanmıyorum kurutuyor.
Bir de bu tür hamur işlerini önceden ısıtılmış 200 derecenin üzerindeki fırına sürüyorum,kabarıp kızarmaya başlayınca ısıyı düşürüyorum,
pide ve ekmeklerde fırından almadan kısa bir süre önce üzerine hafifce su püskürtebilirsin veya sürebilirsin,fırından alınca da pamuklu beze sarıp kapalı bir yerde sakla...İnşaAllah bu tavsiyeler işine yarar :)
kolay gelsin,sevgilerimle...