بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

9 Ekim 2010 Cumartesi

IHLAMUR ÇAYI

               Rahman ve Rahim olan Rabbimin adıyla başlarım...
      
        "Cevahir varken pul neye yarar,
          Aczini bilmeyen kul neye yarar,
          Herkes bir yol tutturmuş gidiyor ama,
          Mevlaya gitmeyen yol neye yarar
."

        
         Bahar,yaz derken ansızın kış çıkageldi,dünya imtihanını binlerce farklı şekilde yaşıyoruz,insanoğlu çok aciz ve dayanıksız,gözlerimizle göremeyeceğimiz kadar küçük varlıklara,mikrop,virüs,bakterilere mağlup olup hastalanıyoruz.Rabbim kendisini unutanlardan değil her halden ibret alıp kendisini bilenlerden eylesin(amin).
         Bu geçiş dönemlerinde malumunuz neredeyse her evde hasta veya hastalar,nezle grip olanlar  var,Rabbim bütün hastalara da kolaylık ve Şafi ismi ile hayırlı şifalar versin(amin).
         Nezle gribin çok görüldüğü bu mevsimlerde evimizde baharatlı ıhlamur çayını çok yaparız.İçindeki şifalı bitkiler hastalık hallerinde veya hasta değilken de çok faydalı oluyor,herkes benzer veya farklı şekillerde ıhlamur çayı yapar,ben de kendi ıhlamur tarifimi paylaşmak istedim,çayı çok sevmeme rağmen, ıhlamur çayı olunca siyah çayı hiç aramıyorum,gelelim nasıl yaptığıma,yapılışı şöyle:
         MALZEMELER:

        1 adet kabuk tarçın,
        10  adet tane karabiber,
         5 adet karanfil,
         2 adet kök zencefil(ben,zencefilin acısını hissedebilmek için  ikiye kırıyorum),
         1 avuç, yaprağı ve çiçeği ile beraber ıhlamur,
         1 litre su.
        YAPILIŞI:
        Ihlamur haricindeki baharatlar soğuk su ile yıkanıp çaydanlığa konulur,üzerlerine su ilave edilerek ocağa konulur,kaynamaya başlayınca en az 10 dak.kaynatılır.Süzgeç içinde soğuk su ile yıkanmış ıhlamur kaynayan karışıma ilave edilip kaşık yardımı ile suya daldırılır,bir iki taşım kaynayınca altı kapatılıp,20 dak.demlenmeye bırakılır,demlenince servis yapılır.
       Azalan ıhlamurun üzerine bir iki defa daha su konulup tekrar bir iki taşım kaynatılarak içilebilir,ama en faydalısı ilk suyla yaptığınızdır.İlk kaynattığınızda ıhlamur ilavesinden sonra üzerine az bir miktar soğuk su ilave ederseniz rengini daha güzel verir.Ihlamur ilavesinden sonra kontrolünüz altında kısık ateşte kaynatmalısınız veya en garantisi kapağını kapatmamak, çünkü hemen taşıyor.Afiyet şifa olsun.
       Not:
Benim verdiğim tarifin tadında acılık oluyor,yemekleri acı sevdiğim gibi,ıhlamur çayının da acılı  tadını seviyorum :) ıhlamurun  tek başına çayını yapabileceğiniz gibi bu malzemeleride eksiltebilir veya başka bitkiler de ilave edebilirsiniz,mesela kök zerdeçal gibi...

Bu şifalı bitkilerin faydalarını öğrenmek için buraya bakabilirsiniz.
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

Bu gadget'ta bir hata oluştu

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur