بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

4 Ekim 2010 Pazartesi

KIYMALI YOĞURTLU MAKARNA

         " Sevgide güneş gibi ol,
          dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol,
          hataları örtmede gece gibi ol,
          tevazuda toprak gibi ol,
          öfkede ölü gibi ol,
          her ne olursan ol,
          ya olduğun gibi görün,
       ya göründüğün gibi ol."
                              (Mevlana)
         Yüceler Yücesi Cemil Rabbimin adıyla başlarım...
         Evimizde beğeniyle yenilen,tat olarak da mantıya benzettiğim bir yemektir,kıymalı yoğurtlu makarna.Yine kolay bir yemek tarifini paylaşmak istiyorum.Mantıyı çok severim nadir de olsa ara sıra yaparım ama bilirsiniz hayli zaman alır.Bu kadar zaman harcamayı göze alamadığım için daha çok kıymalı yoğurtlu makarna ile bu arzumu büyük ölçüde teskin ederim.Dilerseniz tarifimize geçelim.
       MALZEMELER:
       -200gr.kıyma,
       -2 adet sivri biber,
       -1 adet salçalık kırmızı biber,
       -2 adet orta boy domates,
       -10-15 dal maydanoz,
       -1 orta boy kuru soğan,
       -2 diş sarmısak,
       -kavurmak için zeytinyağı,
       -tuz,karabiber,yenibahar,

       -sarmısaklı yoğurt,
       -1 paket makarna,
       -üzeri için naneli pubiberli,eritilmiş ve pembeleştirilmiş tereyağı,
       YAPILIŞI:
       Kızdırılmış tavaya 3-4 kaşık zeytinyağı ve kıyma konulur,biraz kavrulur,
       doğranmış soğan ve sarmısak ilave edilir,beraber 5 dak.kadar kavrulur,
       küçük küçük doğranmış biberler de ilave edilir karıştırılır,
       5 dak. kadar da bu şekilde kavrulduktan sonra rondoda çekilmiş domates ve tuz eklenir,
       domatesler biraz suyunu çekince altı kapatılır,
       doğranmış maydanoz ,karabiber ve yenibahar az miktarda ilave edilir,karıştırılır.
       Makarna haşlanır,fazla suyu süzülür,hazırlanan kıymalı karışımla karıştırılır,servis tabağına alınır,makarnanın biraz ılıklaşması beklenir, 
       üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür,en üste de naneli ve pulbiberli tereyağı sıcakken gezdirilir,yemeğimiz hazırdır,afiyet olsun,
      midemiz yemekle doyarken ruhumuz ibadetle doysun inşaallah...
                    

10 yorum:

  1. Miss gibi tereyag kokulari buraya kadar geldi.
    Afiyet seker olsun, benim yerimede ye olmaz mi.

    YanıtlaSil
  2. Hatice Ablacım ellerine sağlık. Çok renkli bir görünümü var. Ben de çok severim kıymalı yoğurtlu makarnayı ama daha önce içine hiç salçalık biber koymamıştım. Bu iyi fikir aklımda dursun. Bu arada ilk resimde tabağın yanındaki biberlere takıldı gözüm =) Nasıl acı nasıl güzeldirler kim bilir. Bazen düşünürüm de, Cenab-ı Hak iyi ki acıyı yaratmış. İşte bize şükretmek için bir sebep daha =)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Aslıhan,
    insan senin gibi Urfa tutkunu olurda acı tutkunu olmazmı,bu yüzden biberlerime olan ilgine şaşırmadım :) bu biberlerin resimlerini inşaallah daha sonra bu sayfada paylaşacağım ,acı seven birisi olarak, o gördüğün kırmızıları ben bile yiyemiyorum,onları kurutup pulbiber yapmayı düşünüyorun,eflatunların küçük olanlarının acısı normal,bunlar bizim balkonda yetiştirdiğimiz biberler,her yemeğin yanında bulunurlar :)gerçekten dediğin gibi acıda büyük bir nimet,acı sevenlere acı ne tatlıdır değil mi?

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten de acı sever için acı çok tatlıdır =) Bizim evde küçüklüğümden beri acısız yemek pişmezdi. Hem pişirirken acı atar hem de yerken üstüne acı dökerdik. Hala da öyle yaparız. Böyle olunca çok kişi Konyalı olduğumuza inanamaz, bizi doğulu sanırlardı. İyi ki de aileden öyle alışmışız, hal böyle olunca canım Urfam'ın acılarına da çok kolay adapte oldum =)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Aslıhan,
    internette çetleşiyor gibi olduk :)
    ben acısız yemekten bir şey anlamıyorum,acı varsa yemeğin tadı var,elhamdulillah,
    Rabbime emanet ol,en kalbi sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Hatice hanım ellerinize sağlık çok enfes görüntüsü var makarna her haliyle güzel bence:))
    sizin elinizle lezzet ikiye katlandı ellerinize sağlık...
    kucak dolusu sevgiler,sağlıcakla....

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık,çok nefis bir makarna tarifi olmuş,afiyet olsun..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. Hatice ciğim,
    Kıyma soslu makarnayı çok severim, üzeri yoğurtlu mantıya benzemiş biraz değil mi?
    Senin beğendiğin mantı, kayseri mantısı değil mi? Salçalı sulu yemek gibi oluyor. Ben ilk yediğimde çok şaşırmıştım.Babaannemin tavuklu mantısından başka bir mantı tanımıyordum çünkü:))) Ama kayseri mantısını sevdim, o kadar emek verilip yapılır da sevilmez mi?
    Hayırlı geceler, muhabbetle...

    YanıtlaSil
  9. Mmmmmmmmm! Üzerinden akan tereyağı insanı cezbediyor.İştah açan görüntüler bunlar.Ellerin dert görmesin can ablam...

    YanıtlaSil
  10. Makarnaya bayılırım nefiss gözüküyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

Bu gadget'ta bir hata oluştu

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur