Rabbimin adıyla...
“Rabbin rızkı dilediğine bol verir,dilediğine daraltır.Şüphesiz ki O,kullarından haberdardır,(onları)çok iyi görür.”(İsra suresi 30.ayet)
Rabbimin nimetleri o kadar bol ve çeşitli ki hepsini idrak edemiyoruz.Bu keki daha önce dbir kere daha denemiştim, o zaman nanesini çok az koymuştum pek hissedilmemişti.Ama bu sefer pazardan aldığım bir büyük deste taze nanenin yarısını bu kekte kullandım,yumuşacık ,nemli ve lezzetli bir kek oldu,hatta bir yaş pastada pandispanya olarak bile kullanılabilir,siz de benim gibi keklerde farklılıktan hoşlanıyorsanız denemenizi tavsiye ediyorum,kekimizin yapılış aşamalarında bildiğimiz keklerden bir farkı yok,farklılık bol naneli olmasında,dilerseniz yapılışını kısaca anlatayım:
MALZEMELER:
*30-35 dal nane yaprağı,
*1 çay bardağı su,
*1 çay bardağı süt,
*1/2 çay bardağı zeytinyağı,
*1 su bardağı toz şeker,
*2 yumurta,
*2 su bardağından biraz eksik un,
*1 paket kabartma tozu,
*1 yemek kaşığı kakao,
YAPILIŞI:
*Naneler iyice yıkanır,yaprakları alınır,1 çay bardağı su ile rondoda iyice çekilir,
*kek hamurunu hazırlayacağımız kaba yumurtalar kırılır,toz şekerle beraber iyice karıştırılır,
*kakao hariç diğer malzemeler ilave edilir,tekrar iyice karıştırılır,
*kek kalıbı veya tepsi yağlanır,hazırlanan karışım dökülür,
*hamurun az bir miktarı ayrılır,buna da kakao ilave edilip karıştırılır,kakao ilavesinden sonra hamur biraz sertleşeceği için 1-2 kaşık süt ilavesiyle kıvam açılır,karıştırılır,kekin ortasına bir çizgi halinde gezdirilir,
*200derece fırında pişirilir,kontrolü yapılıp fırından alınır,soğuyunca kesilip servis yapılır,afiyet olsun.
PRATİK BİR TAVSİYE:
Kek kalıbınız yoksa aşağıdaki resimde benim kullandığım yöntemle kek kalıbı yapabilirsiniz.Yuvarlak bir fırın kabının ortasına ısıya dayanıklı küçük kaselerden koyup,kek kalıbında olduğu gibi kek hamurunuzu geniş kısma yuvarlak olarak dökebilirsiniz,hamuru dökmeden önce hem yuvarlak büyük fırın kabını, hem de ortadaki küçük kasenin dış kenarlarını yağlayın.Kek kalıbım yok ve bu yöntemle ihtiyaç da duymuyorum,kolay gelsin.
Diğer kek tariflerime buradan bakabilirsiniz.
KALBURABASTI TARİFİ
-
Rahman ve Rahim olan Allah‘ın adıyla….Uzun zaman oldu yeni bir yayın
yapmayalı. Biliyorsunuz instagramdayım. Yedek hesabım @haticehayatcemre
hesabımda pey...
ablacım ellerine sağlık çok güzel görünüyor...ve değişik olmuş....selamlar
YanıtlaSilRabbim inşallah,rızkı bol,imanı kuvvetli olanlardan olabilmeyi nasip eyler..Amin..
YanıtlaSilKek şahane olmuş cidden..Kekin içerisine nane konulabileceğini hiç düşünmemiştim :) görüntüye bakılırsa kesinlikle çok güzel bir fikir.Tadını da z-buçuk tahmin edebiliyorum..Ellerine sağlık..sevgilerimle..
Ispanakli sek gibi gorunuyor ama nane daha sempatik geldi bana. Ferah ferah ne iyi gider.
YanıtlaSilEllerine saglik.
hayırlı günler
YanıtlaSilçok güzel ve değişik olmuş nane farkıyla
pratik bilgin için teşekkürler ellerine sağlık kucak dolusu sevgiler....
iyiyim ablacım sadece işlerim çok yoğun o yüzden blogumu güncelleyemiyorum..selamlar
YanıtlaSilHatice ciğim,
YanıtlaSilBen de birkaç gün önce çikolatalı naneli kek yapıp sitemde paylaşmıştım. Ama taze nanelerden tatlı sos yaparak içine ilave etmiştim. Senin kek kalıbı yapma fikrine bayıldım. Çok pratik ve akıllıca:))
Sevgilerimle, iyi haftalar...
selam canım kekin görüntüsü güzel ama nanenin aromasıyla eminim daha da güzel olmuştur ben de sevgili Minenin sitesinde gördüğüm nane sosunu denemek istiyorum sende bir göz at naneyi seviyorsan eğer hoş birşey gibi
YanıtlaSilsevgiler canım
s.a.
YanıtlaSilÇok pratiksin hatice abla Maşaallah.Kekinde her zamanki gibi çok güzel kabarmış.
Hem nane fikrine hem de kek kalıbı fikrine bayıldım :)
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSilselam vermeden başka bir konuya yorum yaptım ama belirtmeden edemeyeceğim.Gerçekten "okunası" bir site olmuş,emeğinize sağlık.
naneli keke gelince.ıspanaklı sanmıştım önce..naneli kek hayalimden bile geçmemişti.tam taze nane zamanı.Bunu en kısa zamanda "hatta vaktim olursa bugün" deneme niyetindeyim.ellerinize sağlık.
Sevgili gönül mutfağı,sayfama hoşgeldiniz :)sayfamı beğenmenize sevindim,
YanıtlaSilçok teşekkür ederim,
keki de deneyince beğeneceğinizi umarım,sonuçtan haberdar olmak isterim,sevgilerimle...
keki kendi tarifimle ama bolca nane ekleyerek denedim,çok çok güzel oldu.teşekkürler;) blogumda da söylediğim gibi artık naneyi kremalarda ve pastalarda da denemek istiyorum.
YanıtlaSilİsminiz Gönül'dür diye düşündüm,
YanıtlaSilsayfanıza geldim,güzel kekinizi gördüm,
kekiniz nefis görünüyor,
MaşaAllah siz naneli zebra kek yapmışsınız,elinize sağlık,sevgiler.
çok ilginç kekin naneli olması çok değişik bir şey gibi sanki tadı naneli şekere benziyor mu merak ettim
YanıtlaSilbu arada kek kalıbı fikride süper
YanıtlaSilAslında o kadar nane koymama rağmen yine de nanenin ferahlığı istediğim gibi hissedilmedi,
YanıtlaSilbir daha yaparsam içine 1 adet mentollü şekeri ezip ilave etmek istiyorum,o zaman belki istediğim ferahlığı bulabilirim...
ben de nane ve cikolata ikilisini çok severim, acaba nane yagı 1 damlacık eklesek aroma nasıl olur?
YanıtlaSilcunku bu tadı bırtek o verebilir
bir de pisirdikten sonra dolgu mu yapsak? yanı pısen nanenın tadı degısebılır
cikolatalı pisirip, arasına krema yapılır sütle, soguduktan sonra naneyi yagla rondodan geciririz hanı tereyag eklenıyor ya kremaya bazen
ve 1 damlacık nane yagı.. çok olursa acı olur
acaba nasıl olur? :D
senem
senem hanım hoşgeldiniz :) sayfayı yorum yağmuruna tutmuşsunuz :) hepsi birbirinden değerli çok teşekkür ederim, bu öneriniz de hem benim hem de deneyecekler için fikir olsun,
Silmuhabbetlerimle...
Ellerine sağlık
YanıtlaSilCok guzel olmuş
YanıtlaSilDenedim. Çok güzel oldu teşekkürler
YanıtlaSilSibel hanım hoşgeldiniz :)
SilYapan elleriniz dert görmesin, ben de teşekkür ederim sevgilerimle...