Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, "Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur" dedi:
"Her kim bir dostuma düşmanlık ederse, ben ona karşı harb ilân ederim. Kulum, kendisine emrettiğim farzlardan, bence daha sevimli herhangi bir şeyle bana yakınlık sağlayamaz. Kulum bana (farzlara ilâveten işlediği) nâfile ibadetlerle durmadan yaklaşır; nihâyet ben onu severim. Kulumu sevince de (âdeta) ben onun işiten kulağı, gören gözü, tutan eli ve yürüyen ayağı olurum. Benden ne isterse, onu mutlaka veririm, bana sığınırsa, onu korurum."
Buhârî, Rikak 38
Evde bekleyen kedidili bisküvilerini değerlendirip bitirmek için yaptığım bir pasta.Kedidilli bisküvili pastalardan ve elmalı tatlardan hoşlananlar için tarifini vereyim...
MALZEMELER: Evde bekleyen kedidili bisküvilerini değerlendirip bitirmek için yaptığım bir pasta.Kedidilli bisküvili pastalardan ve elmalı tatlardan hoşlananlar için tarifini vereyim...
1 paket kedidili bisküvi (200 gr.),
arzu edilirse servis aşaması için ceviz,
Elma peltesi için:
3 adet elma,
2 su bardağı su,
1 yemek kaşığı nişasta,
3-4 yemek kaşığı toz şeker,
1/2 çay kaşığı toz zerdeçal,
1/3 çay kaşığı tarçın,
Muhallebisi için:
8 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı un,1 su bardağı toz şeker,
YAPILIŞI:
Elmalar yıkanır,kabukları soyulur,çekirdekleri çıkarılır,su ilavesi ile robottan geçirilir,
nişasta ve şeker ilave edilip karıştırılarak pişirilir,
ocaktan alınca toz zerdeçal ve tarçın ilave edilir karıştırılır,
muhallebisi hazırlanır,şekeri pişince ilave edilir,
tatlıyı yapacağımız cam kap ıslatılıp suyu süzülür,
muhallebinin yarısı bu kaba dökülüp yayılır,
üzerine elma peltesinin yarısı yayılır,
kedidilleri üzerine tek sıra halinde dizilir,
tekrar elma peltesi ve en üste de muhallebi serilir,
bir gece buzdolabında bekletilir,
üstünün düzgün ve pürüzsüz olması için,tatlımızın kabının genişliğinde bir tepsiye ters çevrilir,
dilimlenerek arzuya göre cevizle servis yapılır,afiyet olsun.
Diğer kedidilli pasta tarifime buradan bakabilirsiniz.
nefis olmuş.ellerine sağlık canım.kedidili ile hazırlanan tatlı ve pastalar beni,m favorim.
YanıtlaSilsevgili ablacım selamların en güzeliyle içten bir merhaba demek istiyorum evvela.nasıl pratik anlatmışsın evde sütüm olsa sana yorum yazmayı bırakıp kalkıp mutfağa gidicem nerdeyse.o kadar yapasım geldi yani:)))).ellerine ve bu güzel görüntü için emeklerine sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilEvde eskiyen elmam yok ama yeni aldimdi :) Hemen denemek gerek nefis olmus cnm,eline saglik tam kis mevsimine yakisan bir tad.
YanıtlaSilSelamlarimla,Serap.
Hatice ciğim,
YanıtlaSilEllerine sağlık, güzel ve hafif olmuştur, tam bize göre, az kalorili:))
Sevgiler...
bildiğim kadırıyla kedi dili bisküvisi yabancı marka keşke bu bisküviyi alıp yabancıları kazandıracağımıza biraz zahmet edip kendimiz pişirsek, bu siteyede bu yakışır... sevgilerimle
YanıtlaSilYakut kardeşim,
YanıtlaSilRabbim senden ve bütün mü'minlerden razı olsun,çok çok haklısın,tabii ki evde hazırlayacağımız pandispanya ile de bu tatlıyı yapabiliriz,ben de zaten bir daha almayı düşünmüyorum,yazının başında belirtmiştim evde kalanı değerlendirmek için yapılmış bir tatlı bu.Kedidillerini alalı belki bir seneyi geçmişti,o zamandan beri bekliyordu,o yüzden değerlendireyim de bitsin diye yapmıştım.İlgin ve mü'mine yakışan bu güzel tavrın için çok
teşekkür ediyorum,
İnsanı iyiye götüren övgülerden ziyade haklı eleştirilerdir.
Sevgilerimle...
Rabbime emanet ol.
HARİKA BİR PASTA.ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilElinize saglik . Ustndeki kreme ne kadar guzel keserken dagilmamis. Bende cok seviyorum boyle tatlilarin uzerine doktuyum kreme peynir gibi sert olsun ama olmuyor.
YanıtlaSilpastanız çok güzel görünüyor elinize sağlık abla ben yaptığınız tepsinin büyüklüğü ne kadar onu soracaktım yaş pasta yapmayı yeni öğreneceğim ama cesaret edemiyorum yapmaya tariflerdeki pastaları hangi kalıp ölçüsüyle yapılıyor yardımcı olursan sevinirim sevgiler
YanıtlaSilayşe hanım sayfama hoşgeldiniz :)
Silbu pastayı derin dikdörtgen marinex tepside yapmıştım,ölçüsünü bilmiyorum,yaklaşık olarak,bildiğimiz normal dikdörtgen çay tepsileri kadar,
yuvarlak pastaları genellikle 28 cm.lik teflon tepside yapıyorum,tariflerde resimleri var oralardan da bakıp anlayabilirsiniz,
selametle kalın,sevgiler...
selamün aleykum abla ben bi şey sormak istiyorum, bu muhallebide 8 bardak süt için 2şer kaşık un-nişasta çok az değil mi? tarife göre yapayım bozmayayım dedim ama bir türlü katılaşmadı :( daha önce de başka bir sitede muhalebili kadayıf tarifinde aynı şey başıma geldi üstelik misafirimiz gelecekti annem tatlı işini bana bırakmıştı unu nişastası az geldi muhallebi kıvam almadı çok üzüldüm neredeyse ağlayacaktım. siz nasıl pişiriyorsunuz da o kadar süt kıvam alıyor 4 kaşık şeyle?
YanıtlaSilWe aleykumselam kardeşim hoşgeldin :)
Silun ve nişasta miktarı az değil, BURADAKİ benzer tarifte de ölçü yaklaşık aynı yani 1 su bardağı süte yarım kaşık un veya şeker miktarı bu tür tatlılar için karar oluyor,yine de kullandığınız nişasta, un ve ölçü olarak faydalandığınız bardak, kaşıklardan da değişiklikler olabilir, bir dahaki sefere nişasta ve un miktarını artırarak dene istersen,
ancak MUHALLEBİ tarifime bakarsan orada nişasta miktarı 1 su bardağına 1 yemek kaşığı nişasta olarak verdim,
yukarıdaki tatlıdaki muhallebide başlangıçta kıvam akıcıdır, ancak bekletip buzdolabında soğuyunca kıvamı artıyor,
bir de bazı nişastalar kıvam vermiyor aynı durum benim de klasik muhallebi de başıma gelmişti hatta yaptığım muhallebi bekledikçe katılaşacağına cıvımıştı, belki nişasta belki süt bu durumda etkilidir bilmiyorum,
üzülmenizi istemem inşeAllah bir daha ki sefere her şey yolunda gider, sevgilerimi gönderiyorum, hayırlı geceler...