Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in(inş) Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

6 Temmuz 2012 Cuma

TEK KİŞİLİK MİNİ BÖREKLER

"Biz insana ana ve babasına iyilik yapmayı tavsiye ettik. Anası onu zahmetle karnında taşıdı ve zahmetle doğurdu. Onun ana karnında taşınması ile sütten kesilme süresi otuz aydır. Nihayet insan olgunluk çağına ulaşıp, kırk yaşına geldiğinde der ki: 
"Ey Rabbim! Bana ve ana babama ihsan ettiğin nimetlerine şükretmemi ve senin hoşnut olacağın salih amel işlememi ilham et. Benim neslimden gelenleri de salih kimseler kıl. Doğrusu ben tevbe edip sana yöneldim. Ve ben gerçekten müslümanlardanım."
(Ahkaf suresi 15.ayet meali-Mü'minlerin anne babaları için yaptıkları dua)
Besmele ile başlarım...
Börekler bir çok evde en sevilen çay saati ikramlarının başında gelir.
Bu gün tarifini vereceğim bu mini börekler özellikle çocukların çok seveceği şekillerdeler.Keza misafirleriniz için de hem çok şık bir sunum,hem de kesme işi olmadığı için pratik bir ikramlık.
Hazırlanması çok kolay ve zevkli,öyle fazla zaman da almıyor.
Fırınlanma öncesi hazırlık aşaması en fazla yarım saatinizi alıyor.Pişme aşaması ile beraber de hepsi 1 saat 15 dak.sürüyor.
Fazla zaman almayan yiyecekler hazırlamak çok önemli,çünkü kalan zamanı daha faydalı işlere ayırabiliriz.Mesela Kur'an okumak,Kur'an'ı anlatan,siyeri anlatan kitaplar okumak vb...
Gelin şimdi tarifi bana ait olan bu sevimli pratik minik börekleri nasıl hazırladım,dilim döndüğünce anlatayım inşaAllah...
MALZEMELER
2,5 adet yufka,
iç malzemesi:
1 adet yumurta,
1/2 çay bardağından daha az zeytinyağı(kalıpları yağlamak içinde bu yağdan kullanın,kalanı iç malzemeye ilave edin),
2 çay bardağı süt,
1/2 çay kaşığı kabartma tozu,
1/3 demet yıkanıp doğranmış maydanoz,
1 su bardağı rendelenmiş veya minik doğranmış,lor peyniri ve beyaz peynir karışımı,
doğranmış kalan yufkalar,
üzerlerine serpmek için çörek otu,
MİNİ BÖREKLERİ NASIL HAZIRLADIM?
1-2)saklama kasesini kalıp olarak kullanıp tek kat yufkadan bıçakla 12 adet yuvarlak kestim
(yufkaları üst üste serip, sonra beraberce ikiye katlayıp iki seferde toplam 12 adet yuvarlak elde edebilirsiniz)
(yufkaların istediğiniz kısmından bu yuvarlakları kesebilirsiniz,zira yufkalar hiç ziyan olmayacak, bu kırpık parçalar böreğin iç malzemesinde kullanılacak) 
12'lik çukurlu kek kalıbının çukurlarını yağlayıp içlerine kestiğim yuvarlak yufka parçalarını yerleştirdim,
3)yumurta,yağ,süt,maydanoz,kabartma tozu  ve peynirleri derin bir kasede karıştırdım,
kalan yufkaları bıçakla küçük parçalara doğradım ve kasedeki karışıma ilave edip hepsini harmanladım,
4)kaşık yardımı ile kalıptaki yufka serdiğim çukurlara yukarıda tarif ettiğim yufkalı karışımdan her bir parçaya eşit olacak şekilde doldurdum,üzerlerine çörek otu serptim,
10 dak. 200 derecede ısıttığım fırına sürdüm,
ortalama 40-45 dak.pişip üzerleri kızaran börekleri fırından aldım,
böreklerimiz servise hazır,afiyet olsun.
 Not:Bu malzeme ile aynı lezzette tek parça bütün börekte hazırlayabilirsiniz.
Miktarı yufka sayısına göre eşit oranda artırın.
Dilerseniz fırına koymadan önce son aşamada üzerlerine birer küçük parça domates ve biber koyarak domatesli biberli börekler de yapabilirsiniz.Kolay gelsin.

19 yorum:

  1. böreğin sunumu harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdacım,teşekkür ederim,
      sana da hayırlı cumalar,sevgiler...

      Sil
  2. HAYIRLI CUMALAR CANIM
    börekler harika görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eviminnuru,
      teşekkür ederim,sana da hayırlı cumalar,sevgiler...

      Sil
  3. Canım börekler harika görünüyor. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifcim,teşekkür ederim,
      kolay gelsin,zaten çok kolay :)
      sevgilerimle...

      Sil
  4. ellerine sağlık cnm.özellikle misafirler için çok güzel olur denerim inş ama muffin kalıplarım yok,kağıt kek kalıplarında da olur mu sence haticecim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Goncacım,
      kağıt kek kalıplarında olmaz,çünkü kağıt kalıplar malzemeyi taşımaz,benim kullandığım çukurlu kalıplarda veya slikon kek kalıplarında yapabilirsin.

      Sil
  5. TATIYLA SUNUMUYLA HARİKA Bİ BÖREK ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  6. Borecikler cok seker gorunuyorlar. Gorunusunu izlemek de cok guzel.Tadi da cok guzel olmustur mutlaka. ellerine saglik ablacim. aklina saglik sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatmacığım,bu börekleri özellikle çocuklar çok beğeniyor,her parçayı kendilerine özel görüyorlar :)
      güzel ziyaretin beni çok sevindirdi,
      benden de sevgiler...

      Sil
  7. Merhabalar,

    Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



    Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
    memnuniyet duyacagiz.

    Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
    rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
    tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

    Ptitchef'e kaydolmak için
    http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
    http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
    "Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

    Saygilarimla

    Vincent
    Petitchef.com

    YanıtlaSil
  8. çok pratik ve yapımı kolay bir börek. sahur için de ideal olacaktır. denemeliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle,bu gün ben de iftarda ki misafirlerimiz için yeniden hazırlayacağım inşaAllah,

      kolay gelsin,hayırlı ramazanlar...

      Sil
  9. fırına koymadan önce böreklerin üzerine bir şey sürmemiz gerekiyor mu? yoksa sadece çörek otu serpmek yeterli mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, bir şey sürmüyoruz,
      çünkü yufka parçaları sosla karıştırılıp çukurlara dolduruluyor,bu şekilde üstleri de soslu oluyor,
      başka bir şey sürmeye gerek kalmıyor...

      Sil
  10. başka hangi iç malzemesi ile yapmayı önerirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yelda hanım hoşgeldiniz sayfamıza :)
      malzemeye 1 adet haşlanıp soyulmuş patates de ilave edebilirsiniz,son kısımda belittiğim gibi domates biber ilavesi de yapılabilir.

      Sil
    2. teşekkür ederim. ellerinize emeğinize sağlık.

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Bu gadget'ta bir hata oluştu

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur