"O gün(kıyamet günü) işler zorlaşır ve (kafirler)secdeye davet edilirler. Fakat güç yetiremezler."
"Gözleri düşük bir halde kendilerini bir zillet kaplar. Oysa onlar sapasağlam iken de secdeye davet ediliyorlardı."
(Kalem suresi 42-43.ayet mealleri)
Rabbimin adıyla başlarım...
Daha önce sizlerle kahke tarifi paylaşmıştım,bu tarifim onun daha diyet olan yeşil çaylı şekli.Hem lezzeti hem de kıtır kıtır olması kahkeyi diğer kurabiyelerden ayıran en önemli özelliği.
Pek çok kurabiyenin içinde 250 gr.margarin kullanılırken(bu sayfada böyle bir tarif bulamazsınız,çünkü margarin kullanmıyorum),bir büyük tepsi kahkede sadece yarım çay bardağı zeytinyağı kullandım.Keza şekeri de az,içindeki farklı unlar lif kazandırırken,kullanılan baharatlar sağlık yönünü artırıyor.Diyetteyseniz,az kalori almak istiyor ama canınız tatlı bir şeyler çekiyorsa,yoğun baharatlı tatlardan hoşlanıyorsanız, rezenenin kokusu ve tadı ile barışıksanız, yeşil çaylı baharatlı bu kıtır bisküviler tam size göre...
Unları nereden temin ettim derseniz,sayfamın yan tarafındaki ehemmiyetine binaen kısmındaki su çıktı değirmenine tıklayın.
MALZEMELER
1 adet yumurta sarısı,
çay kaşığının ucunda tuz,
5 yemek kaşığı yoğurt,
1/2 çay bardağı zeytinyağı,
1 çay bardağı tepeli toz şeker,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
5 damla limon suyu,
1 yemek kaşığı yeşil çay,
2'şer yemek kaşığı rezene,çörek otu ve susam,
2'şer yemek kaşığı yulaf,çavdar ve mısır unu,
7 yemek kaşığı buğday unu,
isteğe göre üzerlerini batırmak için keten tohumu,
YEŞİL ÇAYLI KAHKEYİ NASIL HAZIRLADIM?
*yumurta sarısı,tuz,şeker,yoğurt,yağ ve limon suyunu tel çırpıcı ile iyice karıştırdım,
*kabartma tozu,yulaf,çavdar ve mısır unlarını,sıvı karışıma ilave ettim,
*yeşil çay ve diğer baharatları blendırdan geçirdim,hazırladığım karışıma ilave edip karıştırdım,
*son olarak da buğday ununu azar azar ilave edip ele yapışmayan kurabiye hamurundan daha sert bir hamur yoğurdum,
*fırın tepsisini yağladım,hamuru ikiye ayırıp merdane ile parmak kalınlığında açtım,
*kurabiye kalıbı ile şekiller kestim,bir kısmını yumurta akına batırıp sonra keten tohumuna batırdım,diğerlerini ise olduğu şekli ile tepsiye fazla aralıklı olayacak şekilde dizdim,
*fırını 175 dereceye ayarlayıp bisküvi tepsisini fırına sürdüm,20 dak.sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp yarım saat daha pişirip fırından aldım,
Tarifiniz tam da aradigim gibi... Sagolun, varolun... Bu kurabiyeler, yolculugum icin cok iyi olacak... Uzun yolda insan devamli atistirmalik birseyler ayriyor... Insallah deneyecegim... Sevgilerimle, hayirli pazarlar,,,
YanıtlaSilFilizcim,
YanıtlaSilevet bu kurabiyeler atıştırmalık için çok iyi,yolculuk için yapmayı hiç düşünmemiştim,bu fikir iyi oldu :)teşekkür ederim,
sana da hayırlı günler,hayırlı yolculuklar diliyorum,
sevgiler...
ÇOK GÜZEL KURABİYELER ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSil