بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

5 Temmuz 2012 Perşembe

MUZLU SÜTLÜ İRMİK TATLISI

"De ki: "Sizin kendisinden kaçtığınız ölüm, muhakkak sizi bulacaktır. Sonra görünmeyeni ve görüneni bilene döndürüleceksiniz. O size (bütün) yaptıklarınızı haber verecektir."
(Cum'a suresi 8.ayet meali)
Besmele ile başlarım...
Havaların ısınması ile beraber serin tatların arayışına girdik.Tarifini vereceğim sütlü irmik tatlısı sıcak yaz günleri için çok hafif ve soğuk yenilmesi ile de serinletici bir tatlı.Mevsim meyveleri ile daha bir lezzetli ve hafif oluyor.Ben tatlımın arasında muz kullandım,en bilineni bisküvili olanları.Ancak meyveli yapılanlar ile farklı lezzetler ortaya çıkabiliyor.Bu tatlının arasına çilek,şeftali,kayısı vb.meyveler de çok yakışıyor.
Tatlımızın içindeki sütten dolayı da özellikle çocuklar için sağlıklı bir tatlı.Hazır gıdalardaki zararlı ve ondan daha önemlisi haram katkılı maddelerin olması hasebi ile evimizde böyle tatlılar hazırlayıp hazırlara alternatif oluşturmak çok yerinde bir seçim.
MALZEMELER
6 su bardağı soğuk süt,
10 yemek kaşığı irmik,
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi(limon kabuğu da olabilir,portakal kabuğu rendesini kıştan buzluğa kaldırmıştım,ondan kullandım) 
pişince içine ilave etmek üzere;
7 yemek kaşığı şeker,
arası için;
2 adet soyulup yuvarlak dilimlenmiş muz,
NASIL HAZIRLADIM?
6 su bardağı soğuk süt,
10 yemek kaşığı irmik,
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi,bir tencereye alınıp karıştırarak pişirilir,kaynayınca 2-3 dak.daha pişirilir ve altı kapatılır,şekeri ilave edip karıştırılır,
ıslatılıp suyu süzülmüş cam kaba irmikli tatlının yarısı dökülür ve yayılır,
üzerine muzlar döşenir,
muzların üzerine kalan muhallebi dökülüp yayılır,
soğuyunca buzdolabına kaldırılır,6-7 saat dolapta veya en az 1 saat buzlukta  bekleyip sertleşen tatlı tepsiye ters çevrilir,dilimlenip servis yapılır,afiyet olsun.
NOT:Tatlının üzerini portakal reçeli ve yeşil fıstıkla süsledim,olmazsa olmaz değil,kolay gelsin...
Önceki gün Samsun'da yaşanan sel felaketi,ölümün bize ne kadar yakın olduğunu,bir kez daha hissettirdi.Madem ölümden kaçış yok ölüm bizi bulmadan hazırlığımızı yapalım.
Yemek, içmek,kıyafetler,eşyalar,eş,dost,evlatlar,makam,mevki, hiç birisi kabirde bizimle olmayacak.Sadece hazırladığımız salih amellerle biriktirdiğimiz ahiret azığımızın bize faydası var,Rabbim gafillerden eylemesin(amin). 

6 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.EN KISA ZAMANDA DENEYECEĞİM.

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. şeker muhallebi pişince eklenecek :)

      Sil
  3. Elinize saglik. Muz kesilince karariyor diye cesaret edip muzlu tatli yapamiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muz, kullandığınız tatlılar yenileceği zaman dilimlenirse fazla beklemeyeceği için kararmaz,
      kesip bekletirseniz kararır...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

Bu gadget'ta bir hata oluştu

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur