"Kur’ân eczanesinde, her derde devâ vardır; Son kullanma tarihi: Kıyâmete kadardır ..."
Allah'ın adıyla başlarım...
Mevsim yaz,ve yaz ortasına doğru yaklaşırken biz sanki güz havasındayız,dışarı çıkınca sıcak ancak özellikle geceleri hava yaz mevsimine göre bir hayli soğuk,Allah sıhhat afiyet versin de, yazı da görürüz inşaAllah :)
Mevsim yaz,ve yaz ortasına doğru yaklaşırken biz sanki güz havasındayız,dışarı çıkınca sıcak ancak özellikle geceleri hava yaz mevsimine göre bir hayli soğuk,Allah sıhhat afiyet versin de, yazı da görürüz inşaAllah :)
Çilek kullanarak yaptığım renkli bir pasta bu.
Uzun zamandır da yayınlanmayı bekliyor,ancak sıra gelmedi :) Takibedenler bilirler,sayfamda farklı bir çok pasta ve rulo pasta tarifi var,bu da onların çileklisi.İçindeki bir kaşık yağı saymazsak yağsız bir pasta diyebiliriz.Zaten krem şanti kullanmamışsam pastalarım hep bu şekilde yağsızdır,bir de şu şekere bir çözüm bulabilsek :)
PANDİSPANYA MALZEMELERİ
4 adet yumurta,
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker,
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker,
1 su bardağı un,
1/2 kabartma tozu,
1 yemek kaşığı su,
1 tepeli tatlı kaşığı kakao,
portakal kabuğu rendesi,
KREMA MALZEMELERİ
5,5 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı nişasta,
limon kabuğu rendesi,
pişince içine ilave etmek üzere
4-5 yemek kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı tereyağı,
Pastanın içine ilave etmek üzere 2 adet büyükçe muz,
yeteri kadar çilek 20-25 adet,
YAPILIŞI
hazırlanan pandispanya hamuru yağlanmış fırın kağıdı serilmiş tepsiye yayılır,
önceden ısıtılmış,160-170 derece fırında pişirilir,en az 15 dak,
üzerinin hafif kuruması lazım ki, ruloya alıştırılırken üst kısmı kağıda yapışmasın,
hazırlanan krema mikserle iyice çırpılır,
yarıdan az kısmı pandispanyaya yayılır,
pandispanyanın üç parmak içine,uzun kenarına, yarıya kesilmiş çilekler bir şerit halinde dizilir,
üzerine muzlar yerleştirilir,
muzların iki yanı ve üstüde aynı şekilde çilekle kapatılıp,kağıdı yardımıyla pandispanya rulo şeklinde sarılır,
son kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir,
kremadan 3 yemek kaşığı bırakılıp,kalan fazla kısmı ile pastanın üstü ve yanları kapatılır,
ayrılan krema kakao ile iyice karıştırılır,
pasta süsleme aparatı ile pastanın üstü süslenir,kolay gelsin,afiyet olsun.