"Hayret ederim o kişiye ki, hastalık korkusuyla yemekten perhiz eder de, Cehennem korkusuyla günahtan perhiz etmez!.."
Yaratan,yaşatan,öldüren ve dirilten yüceler yücesi Rabbimin adıyla başlarım...
Daha önce burada bahsetmiştim,yaz gelince bizim evin en çok tüketilen ikilisi domates ve biberdir.İşte bu katmerde yazın sık yaptığım domatesli,biberli katmerin tarifi.Eğer acı seviyorsanız acı biber kullanarak veya pulbiber serperek yapabilirsiniz.
Belirtmeden geçmeyeyim,çaydanlığım,çok sevdiğim eski komşum Hanım'ın geçen haftaki ziyaretinde incelik gösterip bize aldığı ve çok beğendiğim hediyesi.Kendisine, Rabbim her sıkıntısından hayırlı çıkış kapıları versin(amin).
Bu arada geçtiğimiz günlerde Konya'dan gelen duygulu tebrik kartı ve benim için çok kıymetli hediyeleri için,gösterdiği ince davranışı için canım kardeşim, Urfa Tutkunu Aslıhan'a da çok teşekkür ediyorum,Rabbim O'nun da sıkıntılarını gidersin,haklarında hayırlar ihsan etsin(amin).
Belirtmeden geçmeyeyim,çaydanlığım,çok sevdiğim eski komşum Hanım'ın geçen haftaki ziyaretinde incelik gösterip bize aldığı ve çok beğendiğim hediyesi.Kendisine, Rabbim her sıkıntısından hayırlı çıkış kapıları versin(amin).
Bu arada geçtiğimiz günlerde Konya'dan gelen duygulu tebrik kartı ve benim için çok kıymetli hediyeleri için,gösterdiği ince davranışı için canım kardeşim, Urfa Tutkunu Aslıhan'a da çok teşekkür ediyorum,Rabbim O'nun da sıkıntılarını gidersin,haklarında hayırlar ihsan etsin(amin).
Şimdi de geçelim kahvaltı sofralarınız veya misafir ikramlarınız için hem çok lezzetli,hemde pratik tarifimize...
MALZEMELER
1 adet katmer için:
1 adet yufka,
1 adet yufka,
4 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar karışımı,
1 adet küçük domates,
1-2 adet sivri biber,
karabiber,varsa maydanoz(ben kullanmadım),
Aynı şekerli katmerdeki gibi yufka önce yağlanır,
karşılıklı iki kenarı üst üste getirilip katlanır,
ortasına peynir ve küçük doğranmış domates,biber her tarafına eşit şekilde yayılır,üzerlerine istenilen miktarda karabiber serpilir,açık olan kenarlarda üst üste kapatılarak kare şekline getirilir,
orta ısıdaki ateşte,teflon tavada her iki tarafıda kızartılır,afiyet olsun.
NOT:
Dün gelen anonim yorum,beni hem düşündürdü,hem üzdü,söylenenleri haksız buldum,belki de nefsime ağır geldi :( yine de o kardeşime ve bütün kardeşlerime duacıyım,Rabbimden, affedilenlerden olmayı diliyorum(amin).
Dünyanın dört bir yanında müslümanlar acı,zulüm,işkence ve hatta açlık,fakirlik içindeler.Keza Suriyeli kardeşlerimiz şu sıralar akıl almaz işkencelere maruz bırakılıyorlar.Rabbim yardımcıları olsun,dünyadaki bütün mazlumların ahı ve lanet edicilerin laneti zalimlerin üzerine olsun(amin).
Gidip onlar için, onların yanında savaşma gücümüz ve imkanımız yok,ancak imkan nisbetinde maddi desteğimiz,dua eden bir kalp ve dilimiz,onlar için yaşaran gözlerimiz,kurtuluşları için açılan ellerimiz olmalı zira,
"Dua mü'minin silahıdır."
buyuruyor sevgili Peygamberimiz(s.a.v).
Bu bilinçte olma duasıyla...
elınıze saglık.. çocuklugumu hatırlattı bana...
YanıtlaSilmerhabalar .şimdi oturdum ...minnoşlarım yattı bende bloğunuzun tümünü gezdim .ellerinize emeklerinize sağlık..hepsi birbirinden güzel ve faydalı yemek ve bilgiler..teşekkürler:)sevgıler...
YanıtlaSilFaydalanmanıza vesile olabilmeme sevindim,
YanıtlaSiliyilikler ve güzellikler Rabbimden,yanlışlar varsa nefsimdendir,
ilginiz için Rabbim razı olsun,cümlemizin evlatlarını da hayırlı evlatlar eylesin(amin),en kalbi sevgilerimle...
Tam "caydanlik yakiyor" yazacaktim ki hikayesi anlatilmis bile. hazir annemler TRden gelmek uzerelerken istesem mi onlardan napsam:)
YanıtlaSilhalamlar katmer diye elde actiklari ve sonra icine yag koyup katladiklari, tekrar acip tekrar yag koyup tekrar katladiklari kalin hamura diyorlar. Ama bu tarif tam benlikmis:) (tabi once turk yufkasi ve biber bulmaliyim!)
Bi de baktim anonim ne demis diye ama bulamadim..
Canım benim,anonimin yorumu için havuçlu rulo pastaya bakabilirsin :)
YanıtlaSilBende senin gibi kolaycıyım,elde açma ile uğraşamıyorum,aldığım yufkalar da hem taze hem güzel olunca gerek kalmıyor :)
yoksa sizin memlekette yufka ve biberde mi bulunmuyor?
Sayfanızı ve tariflerinizi çok beğendim çok güzel:) katmerede hiç dayanamam şimdi olsada yesek:)) ne güzel olurdu ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler
YanıtlaSilturk yufkasi uzak marketlerde ve kabarik fiyata raflardaki yerini aliyor tabi.. tatli biber diye onceden de soyledigim kafam kadar dolmalik biberleri kullaniyorum ama tadi ayni degil tabi. Bi de o da iyi pahali oluyor. yazik bana! [:)]
YanıtlaSilMadem annenler Türkiyeden yanına geliyor söyle sana biber tohumu getirsinler,
YanıtlaSilsaksıda yetişiyor,konu ile ilgili bilgiler sayfamda mevcut,siz iki kişi değil misiniz?size yeter.