"Allah'a ibadet gibi insanı şerefli kılan ve Allah'a karşı günah işlemek gibi insanı küçük düşüren bir şey yoktur."
(Said bin.el-Müseyyeb)
(Said bin.el-Müseyyeb)
Rabbimin adıyla başlarım...
Farkettiniz mi bilmiyorum,son tariflerle bu sayfada adeta sebze rüzgarı esti :)evde tatlı olarak farklı bir şey yapmayınca tatlı tarifi veremiyorum.Kek olarak top kek ve farklı versiyonları ve kokostar kek,pasta olarak da yarım ay ve alman pastasını yapınca farklı bir şey ortaya çıkmıyor :) daha ne olsun değil mi?Rabbime yarattığı şeylerin zerrelerince şükürler olsun.
********
Farkettiniz mi bilmiyorum,son tariflerle bu sayfada adeta sebze rüzgarı esti :)evde tatlı olarak farklı bir şey yapmayınca tatlı tarifi veremiyorum.Kek olarak top kek ve farklı versiyonları ve kokostar kek,pasta olarak da yarım ay ve alman pastasını yapınca farklı bir şey ortaya çıkmıyor :) daha ne olsun değil mi?Rabbime yarattığı şeylerin zerrelerince şükürler olsun.
********
Kereviz çok faydalı olmasına rağmen,kokusundan dolayı pek çoklarının yemekten imtina ettiği bir sebze.Ama alışınca bu koku,sizi hiç rahatsız etmiyor.Faydalarını da göz önüne alırsak,kokusu,gülün dikeni mesabesinde kalıyor.
Soğuk günlerde sıcak çorbalar vazgeçilmez yiyeceklerimiz arasında başı çekiyor.Hastalıklarda bu mevsimin,peşimizi bırakmayan imtihanları.İşte bu imtihanı kolayca geçebilmek,daha doğrusu böyle bir sıkıntı ile karşılaşmamak için sebzelerle dostluğumuzu sıkı tutmamız bizim menfaatimize... Kerevize karşı cephe almış çocuklarımın bile tadına baktıktan sonra(küçük oğlum hariç) itirazsız yedikleri,bu çorbayı nasıl hazırladım,kısaca anlatayım inşeAllah...
MALZEMELER
*2 adet orta boy kereviz,
*bir kaç yaprak taze kereviz yaprağı(çorbanızın daha açık bir renginin olmasını isterseniz,kereviz yapraklarını kullanmayın),
*bir kaç yaprak taze kereviz yaprağı(çorbanızın daha açık bir renginin olmasını isterseniz,kereviz yapraklarını kullanmayın),
*1 parça balkabağı(bir elinizin yumruğu kadar,buzluğa attığım balkabağından kullandım),
*1 orta boy soyulmuş patates,
*1 iri diş soyulmuş sarımsak,
*2 çay kaşığı nar ekşisi(damak tadınıza göre azaltabilir veya artırabilirsiniz,nar ekşiniz yoksa limon suyu da kullanabilirsiniz,limon suyu kullanırsanız çorbanın rengi daha açık,daha güzel bir renk alır),
tuz,
*çay kaşığının ucunda toz karabiber ve toz zerdeçal,
*1 su bardağı et suyu(evde hazırlanmış bulyon),
*toz kırmızı biberli,eritilmiş tereyağı ve zeytinyağı karışımı,
*yeteri kadar kaynar su,
KEREVİZ ÇORBASINI NASIL HAZIRLADIM?
sebzeleri yıkayıp,kabuklarını soyup,iri parçalar halinde tencereye doğradım,
üzerlerine çıkacak kadar kaynar su ilave edip,bulyonu da ekledim,
tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bıraktım,kaynamaya başlayınca kaynardan durmayacak şekilde altını kısıp 20 dak.kaynattım,
bütün malzemeyi blendıra alıp,tuzunu,nar ekşisini ve baharatlarını da ekleyip,hepsini beraber çektim,
karışımı tekrar tencereye aldım,sıcak su ilavesi ile kıvamını istediğim şekilde ayarladım,
üzerine biberli yağını gezdirip,karıştırdım,servise hazır hale getirdim,isterseniz çorbanızı resimde olduğu gibi,kaselere koyduktan sonra üzerine yağını gezdirip o şekilde servis yapın.
kereviz çorbamız hazır,afiyet olsun.
NOT:Kilo vermek isteyenler için de bu çorba,ideal bir çorba,çok az zeytinyağı ilave edip rahatlıkla tüketebilirler.
NOT:Kilo vermek isteyenler için de bu çorba,ideal bir çorba,çok az zeytinyağı ilave edip rahatlıkla tüketebilirler.
Merhaba ablacım ellerine sağlık,hem pratik hem de çok leziz görünüyor.Hayırlı günler.
YanıtlaSilhoşgeldin kardeşim :)
Silsana da hayırlı günler,sevgiler...
Ablacigim,
YanıtlaSilellerinize saglik olsun,nefis gorunuyor çorba :)
hayirli bereketli cumalar olsun..
değişik çorba arayışı içindeyken arkadaşımın nefis görünen çorbasına denk geldim
YanıtlaSiltarifi aldım denemek için kalkıyorum .not da dikkatimden kaçmadı hani :)
ellerine sağlık sevgiler:)