Evs İbni Evs radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çokca salâtü selâm getiriniz; zira sizin salâtü selâmlarınız bana sunulur.”
Ebû Dâvûd, Salât 201, Vitir 26. Ayrıca bk. Nesâî, Cum`a 5; İbni Mâce, İkâmet 79, Cenâiz 65
Bütün mü'min kardeşlerimin cuması mübarek,işleri hayır,duaları makbul olsun(amin).
Karnabahar, özellikle mevsiminde en çok aranan ilgi gören yemeklerden birisi.Diğer sebzeler gibi çok çeşitli karnabaharlı yemek çeşitleri yok gibi,ancak kendisine özel farklı tadı ile,kardeşi brokoli hariç,sevenlerin yerini başka bir sebze ile dolduramayacağı lezzetli bir sebze çeşidi.
Daha önce yine bir fırında karnabahar tarifi paylaşmıştım,o tarif daha hafif bir tarifti,bu ise yağı o tarife göre biraz daha fazla olduğu için biraz yağlı bir yemek,ama haşlanmış karnabahar bu ağırlığı hafifletiyor.
MALZEMELER:
700-800 gr.küçük boy karnabahar,
100-150 gr.kıyma,
1 adet küçük boy kuru soğan,
7-8 dal maydanoz,
tuz,toz karabiber,pulbiber,
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı,
Üzerindeki beşemal sos için:
2 su bardağından biraz az süt,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı kadar tereyağı,
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz,
Beşemal sosun üzerine serpmek için:
100 gr.kadar kaşar peyniri rendesi,
YAPILIŞI:
karnabahar yıkanır,parçalara ayrılıp kaynayan suya atılır,yumuşayıncaya kadar haşlanır,suyu süzülür,
fırın kabına küçük parçalar halinde dizilir,
önceden ısıtılmış fırında 10-15 dak fırınlanıp kurutulur,fırından alınır,
soğan küçük küçük doğranır,kıyma ile beraber az yağda kavrulur,altı kapatılır,
tuzu ve baharatları,ince kıyılmış maydanoz ilave edilir,karıştırılır,
fırından çıkan karnabaharların üzerine her tarafı olacak şekilde dökülür,
beşemal sos için un yağda hafif kavrulur,
soğuk süt ilave edilir,pütür olmaması için çırpma teli ile iyice karıştırılır,
üzerine kıymalı karışımın döküldüğü karnabaharın üzerine dökülerek karnabaharın üstü kapatılır,tekrar fırına verilir,
beşemal sosun üzeri pembeleşince fırından alınıp üzerine kaşar rendesi serpilir,tekrar fırınlanır,
kaşarlar eriyip hafif pembeleşince fırından alınır,cacık,ayranlı çorba veya yoğurtla servis yapılır,
afiyet olsun,
şükrünüz bol,işleriniz hayır olsun...
afiyet olsun,
şükrünüz bol,işleriniz hayır olsun...
Hayırlı cumalar, ellerinize, emeklerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla.
karnıbaharı çok sevenlerdenim.birda kaşar girmişki yenmezmi hiç.ellerine sağlık arkadaşım.hayırlı cumalar.
YanıtlaSilhayırlı cumalar ablam..
YanıtlaSilellerine sağlık çok severim karnabaharı....
Görünüşü zaten çok ama çok güzel.
YanıtlaSilSevgiler.
siteniz çok güzel çok faydalandım allah razı olsun sizden
YanıtlaSilMaral kardeşim,
YanıtlaSilsayfama hoşgeldin :)
çok teşekkür ederim,Rabbim cümlemizden de razı olsun(amin),her zaman beklerim...
that looks absolutely amazing!
YanıtlaSilben bu yemeğe bayılırım, ayrıntılı anlatım için teşekkürler. :)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık.AYrıca süt ürünleri ile ilgili bilgiler için sağolun.
YanıtlaSilKarnabaharın sevdiğim hallerinden biri, ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Afiyet, şifa olsun.
YanıtlaSilSevgiler...