İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

14 Aralık 2010 Salı

KAR ve TEFEKKÜR

AFFET
Göz kaptırdığım renkten,kulak verdiğim sesten,
Affet senden habersiz aldığım her nefesten...
                                             Necip Fazıl
"Göklerde ve yerde nice deliller vardır ki, onlar bu delillerden yüzlerini çevirip geçerler."
                                                       Yusuf suresi 105.ayet
"Allah, evlerinizi sizin için bir huzur ve sükun yeri yaptı ve sizin için davar derilerinden gerek göç gününüzde, gerekse konaklama gününüzde, kolayca taşıyacağınız evler; yünlerinden, yapağılarından ve kıllarından bir süreye kadar (faydalanacağınız) bir ev eşyası ve bir ticaret malı meydana getirdi."
                                                        Nahl suresi 80.ayet 
"Kim de beni anmaktan yüz çevirirse şüphesiz onun sıkıntılı bir hayatı olacak ve biz onu, kıyamet günü kör olarak haşredeceğiz."
                                                       Taha suresi 124.ayet
"Ailene namazı emret; kendin de ona sabırla devam et. Senden rızık istemiyoruz; (aksine) biz seni rızıklandırıyoruz. Güzel sonuç, takva iledir."
                                                      Taha suresi 125.ayet
"İnsanların hesaba çekilecekleri (gün) yaklaştı. Hal böyle iken onlar, gaflet içinde yüz çevirdiler."
                                                      Enbiya suresi 1.ayet 
              Her kış karın yağmasını sabırsızlıkla beklerim.Bu yıl bu bekleyiş daha uzun sürdü ve nihayet
geçen akşam karı gördük,iki gündür de aralıklı olarak yağıyor elhamdulillah.Kardaki beyazlık,yumuşaklık insanın haleti ruhiyesini derinden etkiliyor,kar bedenimizi üşütürken ruhumuzu ısıtıyor.Geceleri karı seyretmek daha bir güzel,gecenin karanlığını, karın beyazlığı aydınlatıyor.Sıcak evimizde yağan karı keyifle seyretmek,sıcak çayımızı, çorbamızı yudumlamak ne büyük bir nimettir.
     İnsanoğlu büyük buluşlara imza attı,aya çıktı,teknolojide büyük gelişmeler kaydetti.Bunları düşününce bu insan neler de yapabiliyormuş diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz.
Elde ettiği bunca başarıya rağmen hala gözle bile görülemeyen bir mikroba,virüse mağlup oluyor,ne kadar istese de kar yağmur yağdıramıyor,yağan kara yağmura engel olamıyor ve ne kadar aciz çaresiz olduğunu,yeryüzünün tek hakiminin Rabbi olduğunu anlıyor.Tabii bunu anlayanlar ancak basiret sahibi insanlar.....
    Niceleri vardır ki kışın gelmesini karın yağmasını istemez,yakacak odunu gazı olmayanlar için,evi olmayanlar için kış ve kar bir eziyettir,külfettir.Güçlü,kudretli olanlar bile bu konuda acizken,bu muhtaç insanlar kar ve soğuğa karşı ne yapabilir ki?
Hep düşünürüm yaz fakir mevsimi,rahatlık mevsimidir,kış ise sanki hali vakti yerinde olanlar içindir.Yazın yiyecekler daha ucuz ve boldur,kıyafet ihtiyacı fazla yoktur,hatta çok zorda kalınırsa soğuk suyla bile banyo yapılabilir,evi olmayan çadırda hatta diğer tehlikeleri bir kenara bırakalım, en azından donma tehlikesi yoktur, dışarıda bile yatabilir.
Kış ise her şeyi ile külfettir onlar için,onlara sorsak kim bilir daha bizim bilmediğimiz düşünemediğimiz ne zorluklardan bahsederler,Allah bu karlı soğuk günlerde onların da yüzünü güldürsün,bizlere de kendisini gereğince tanımayı,elimizdeki nimetlerin idrakinde olup gereğince şükretmeyi,,muhtaçlara infak etmeyi nasip etsin(amin).

3 yorum:

  1. s.a.
    hayırlı günler canım.kusura bakma gelemedim kaç zamandır,blogun hayırlı olsun.yazıyı zevkle okudum,görmek için göz,anlamak için idrak lazım.Rabbim hakkıyla görüp idrak edenlerden olabilmemizi nasip etsin inşallah.a.e.o.

    YanıtlaSil
  2. s.a Allah razı olsun güzel paylaşım için.

    ne dersek diyelim herkes kendi kaderiyle ve kaldırabileceği yükle imtihan oluyor. Mevlamız buyurmuş ben fakirin rızkını zenginin zekatında gizledim diye. herkes doğru şkilde baksa herkes görevini yapsa belki dışarısıda böyle olmayacak. durumu olmayanlar soğuktan korkmayacak...

    kışın güzelliği tartışılmaz. bembeyaz ve tertemiz ama getirdikleri külfetten dolayı kara diye anılıyor. kış gelirken soğuğuyla gelse de etraf en azından kendine daha dikkat ediyor. insan kendini topluyor daha farklı oluyor. yazında tam tersi. o yüzden belkide boğucu sıcaklar manevi daralma geliyor insana sanki.

    sonra düşünüyor insan acaba kış mı kara, yaz mı diye...

    Mevlam tüm evsizlere ve evinde yakacakları olmayanlara tüm acizlere rahmetiyle muamele etsin. bizleride onlara vesile kılsın.,,selametle...

    YanıtlaSil
  3. Tatlı mutfağım,
    konuya farklı bir açıdan bakmışsınız,mü'min için hiç bir mevsim kara değildir,aslında her şey şükre vesiledir,şükredebilenlerden olabilme ümidiyle...

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur