İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

3 Aralık 2010 Cuma

GÜLÜYORUZ AĞLANACAK HALİMİZE!!!

                                                  بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم                            
          "Medyenliler'e de kardeşleri Şuayb'ı peygamber olarak gönderdik. Şuayb dedi ki; "Ey soydaşlarım, Allah'a kulluk ediniz, ahiret gününü hiç aklınızdan çıkarmayınız, yeryüzünde kargaşa çıkarıp dirliği bozmayınız. "
         "Fakat Medyenliler Şuayb'ı yalanladılar. Bunun üzerine ani bir yer sarsıntısına tutuldular da oldukları yerde yığılıp kalıverdiler."
         "Adoğulları ile Semudoğulları'nı da yok ettik. Bunu vaktiyle oturdukları evlerin yıkıntıları size açıkça göstermektedir. Şeytan onlara işledikleri kötülükleri güzel göstererek kendilerini yoldan çıkardı. oysa isteselerdi gerçeği görebilirlerdi."
          (Ankebut suresi 36-37-38.ayetler)
         Geçen akşam arkadaş listeme bakarken,beni dehşete düşüren şaraplı tarifi gördüm,hemen bu çirkin görüntüyü listeden çıkardım ve o blog sahibine bir uyarı yazısı yazdım,daha sonra sayfasına baktığımda yorumumun hoşuna gitmemiş olacak ki yayınlanmadığını gördüm,ama sayfasında ki beğeni yorumlarını görmek o zihniyetteki zavallıları öğrenmeme vesile oldu,onların bu cehaletleri beni çok üzdü.Rabbim bunlara hidayet,basiret versin,günah işlemek kötüdür,hele ki bu günahı teşhir etmek ve reklamını yapmak bu kötülüğün katmerlisidir,ayette belirtildiği gibi şeytan bu kötülüklerini onlara süslü gösteriyor,mü'min olarak bizler gördüğümüz kötülükleri elimizle,buna gücümüz yetmiyorsa dilimizle engellemeye çalışmalıyız,buna da gücümüz yetmiyorsa kalbimizle buğzetmeliyiz,bu da imanın en düşük derecesidir.


       Bu gerçek ortadayken gördüğü kötülüğü övenler,şaraplı olduğundan dolayı,haram yiyeceğe çok güzel olmuş diyenlerin durumunu bir düşünün...
       Hele iyi niyetli olduklarına inandığım bazı kardeşlerimizin ,İslam'ın selamı "esselamu aleykum"sözünü kendilerince kısaltıp "es selam"a çevirmeleri gerçekten çok yanlış,biz dinimizden olan bir sözü değiştiremeyiz.
       Bilinçsizce,bir çok müslüman,müslümanların ramazan ve kurban bayramlarını kutladıkları gibi,hristiyanların yılbaşılarını da kendi bayramlarıymış gibi kutlarlar.Sayfalarında,sofralarında hindili yılbaşı menüleri,yılbaşı hediyeleri,çamlı noelli şeker hamurlu pastalar sergilenir.       
        Hele şu son günlerde blog dünyasındaki kırmızı halı ve oskar taklitçiliğine ne demeli? bir çok blogda kırmızı halı ve oskar heykeli boy gösteriyor,bunları yapanlar ne yaptığının bilincinde mi acaba?oskar ödülleri töreni Amerika'da yapılan, İslam'a tamamen ters görüntü ve uygulamaların sergilendiği,kadın flim artistlerinin adeta etlerini sergiledikleri,çirkin sahnelerin yer aldığı bir merasim...Hal böyleyken kendini bilen,ne yaptığının farkında bir müslüman,sanal alemde de olsa böyle bir ödülden nasıl sevinç duyar,o kırmızı halıda yürümeyi nasıl hayal eder,ona imrenir?Sayfasında o çirkin heykeli nasıl sergiler?
      Aylardan Aralık,bundan sonra da artık hristiyanların yılbaşıları ile ilgili çamlar,hokkabaz şapkaları,noel babalarının resimleri vb.boy gösterir bu malum sayfalarda,sokaklarda,mağaza vitrinlerinde,reklamlarda,televizyon kanallarında...
      "Küfür ehlinin ve isyankarların yaşayış ve adetlerinde onlara benzemek, onlar gibi hareket etmek, ya küfre ya isyankârlığa, ya da her ikisine birden götürdüğü için İslâmda yasaklanıp haram kılınmıştır." *     
       Sevgili Peygamberimiz(S.A.V) bizim dinimizde de ibadet olan oruç konusunda bile gayri müslimlere benzememek için aşura günü orucunu onlardan farklı olarak Muharremin 9.gününde ve 10.gününde tutmuştur.
      Resul-i Ekrem (S.A.V.) efendimiz buyurmuşlardır ki: "Bir kavme benzemeye çalışanlar o kavimdendir.."
                                                                                                 (İmam-ı Ahmet ve Ebü Dâvut)
      Peygamberimiz (S.A.V.), diğer bir hadis-i şerifte buyurmuşlardır ki: "Bizden başkalarına benzemeye özenenler bizden, bizim milletimizden değildir."
                                                                                                  (El-Cami’üs-Sağîr.)
      İslamda batıla benzemenin hükmü ile ilgili geniş açıklamaları buradan okuyabilirsiniz.
        Rabbim bizlere günahlardan dönmeyi,işlediğimiz günahların farkına varıp bir daha işlememek üzere nasuh bir tevbe ile tevbe etmeyi,yaptığımız,yapmamız gerekirken yapmadığımız her hareketimizden dolayı hesap vereceğimiz şuurunda olarak yaşamayı,bize uzun gibi görünen,ama yüz yılda olsa bir göz açıp kapamak kadar kısa olan ömrümüzü razı olacağı bir şekilde tamamlamayı  nasip etsin(amin).
     "Kim bu yolu(mü'minlerin yolunu), iyice tanıdıktan sonra, peygambere zıt düşer de müminlerin yolundan başka bir yola koyulursa, kendisini koyulduğu yolla baş başa bırakır, sonra da cehenneme atarız. Orası ne kötü bir dönüş yeridir."
                                                                                              (Nisa suresi 115.ayet)
     *Frenk Mukallidliği Ve Şapka
        İskilipli Âtıf Efendi

12 yorum:

  1. Düşünmek,sorgulamak gibi yetilerden de uzaklar bu arkadaşlar.Neyi ne için yapıyorlar kendileri bile farkında değiller.Sürü psikolojisi bu olsa gerek.
    Şaraplı bir yemek,kırmızı halıda yürümek ve oscar ödülü almanın ayrıcalık olduğunu sanıyorlar.
    Allah cümlemizi ıslah eylesin.Gidişatımız hiç iyi değil.Yakında yılbaşı var,şimdiden iğrençlikleri görmeye başladık bile.
    Aman blogcu arkadaşlar bu eğlencelerden(!) uzak kalmasın.Eğlencenin dibine vursunlar(!)
    Nasılsa bir kez geliyorlar bu dünyaya!!!

    Tepkisiz kalmayan,bukalemunlaşmayan,hakkı haykıranlara selam olsun!

    YanıtlaSil
  2. Selamın Aleykum.Sitenizi beğeniyle takip ediyorum.Faydalı bilgileri paylaştığınız için size çok teşekkür ederim.Birçok konuyu ve sohbetleri sizin sayenizde öğrendim.Allah razı olsun.Cumanız hayırlı olsun kardeşim.Meral.

    YanıtlaSil
  3. ...ve aleykumselam Meral kardeşim,
    eğer bu sayfada yayınlayıp yazdıklarım,paylaştıklarım sizin faydalanmanıza sebep olduysa,bilin ki bu benden değil,Rabbimdendir,ben sadece vesileyim,güzellikler Rabbimden,hatalarım nefsimdendir,
    sizin de cumanız mübarek olsun,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. S.A.
    Allah razı olsun senden Hatice abla.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık annem banada buzluğa yemeklerden ve çemenden ayırın :):)):

    YanıtlaSil
  6. Miladi yılbaşının alternatifi, Hicri yılbaşı olan 1 Muharrem’i kutlamak değildir.

    Biz tevhid dinine inananlar, iki bayramı (Ramazan ve Kurban) kutlar,

    cuma gününün hayırlı olmasını diler ve

    sadece Kadir Gecesi’ni ihya ederiz.

    Günlerden cuma,

    aylardan Ramazan,

    bayramlardan Ramazan ve Kurban,

    gecelerden Kadir Gecesi dışında kutlanacak bayram veya gün yoktur.


    Ali Bulaç
    Haber Vaktim‘den alıntıdır.

    YanıtlaSil
  7. selamün aleyküm.bende bu siteyi bugün bitarif bakarken rasladım.çok beğendim bundan sonrada hep takip edicem.

    YanıtlaSil
  8. Şehnaz hanım sayfama hoşgeldiniz :)
    beğenmenize sevindim,
    sayfama renk kattınız,
    her zaman beklerim,
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. elif zeynep abdullah15 Eylül 2012 13:06

    Selamun Aleykum, Allah celle celaluhu razı olsun abla. kalben tavır koymayı bile nefsimize külfet sayıyorken bazen, sen elinle ve dilinle koymuşsun tavrını. sayfalardaki kadın teşhirciliği, fallar, burçlar,haram gıdalar, siyonizme hizmet eden ürün ve araçlar ve emek hırsızlığı vb çok üzüyor, hele bir de uyarılara karşı gösterilen umursamazlık, hemen vazgeçiyoruz hakkı haykırmaktan. şahsınızda hakkı haykırmaktan vazgeçmeyen tüm kardeşlerimi Rabbime emanet ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. we aleykumselam,
      elif zeynep abdullah kardeşim,sayfama hoşgeldin :)
      yeterince tavır koyabildiğimi düşünmüyorum,Rabbim affetsin(amin),
      o umursamazlık o kadar içimize işlemiş ki,adeta midesi ve cebi için çalışan,ölümü hiç aklına getirmeyen,ahirete neredeyse inanmayan,gününü gün eden bir topluma dönüşmüşüz,

      yanıbaşımızda Suriyede yaşanan zulüm ve katliamlar ayyuka çıkmış,kimin umurunda?
      çoğu zaman dualarımızda bile zulüm gören kardeşlerimizi hatırlamıyoruz :(((
      Rabbim bizleri affetsin,rızası uğrunda bir hayat yaşayıp,mü'min olarak can veren kullarından eylesin,dünyanın her yerinde acı çeken mazlum kardeşlerimizin yardımcısı olsun(amin).
      içten yorumunla sayfama renk kattın,Rabbim razı olsun,her zaman beklerim,
      emanet edilenlerin Emin'ine emanet ol,
      sevgilerimle...

      Sil
  10. selamün aleyküm kardeşim bende size canı gönülden katılıyorum allah hepimize basiret versin inşallah sıratı müstakimden saptırmasın [amin]

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur