İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

1 Aralık 2010 Çarşamba

ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ

                        "Allah, yeryüzünü canlıların ayakları altına serdi."
                       "Orada türlü türlü meyvalar, salkımlı hurma ağaçları var."
                       "Yine orada yapraklı taneler, hoş kokulu bitkiler var."
                       "Ey insanlar ve cinler, peki, Rabbinizin hangi nimetini yalanlıyorsunuz?"
                                         (er-Rahman suresi 10-11-12-13.ayetler)
      
       Prof. Dr. Turan Karadeniz,Türkiye’nin birçok yerinde yaygın bir şekilde yetişen ceviz meyvesinin saymakla bitmeyecek kadar insan sağlığı açısından faydasının bulunduğunu kaydetti. Özellikle ağrı ve sancılı olan yerlere ceviz yağı ile masaj yapılırsa ağrıların hemen gideceğini belirten Prof. Dr. Karadeniz, cevizin kadınların hamilelik döneminde mide bulantısına iyi geleceğini ve kanda zararlı kolesterolün birikmesini önleyerek, yüksek kolesterolü düşürdüğünü ifade etti. Cevizin damar tıkanıklığında ve şeker hastalığının tedavisinde son derece etkili olduğunu belirten Prof. Dr. Turan Karadeniz, “Ceviz yaprağı kaynatılıp su ile sulandırılıp günde birkaç bardak içilirse şeker hastalığına iyi gelir. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarında ağrıların azaltılmasında, taze meyvelerinden hazırlanan reçelden diş eti çekilmesi hastalığının tedavisinde ve vitamin eksikliğinde başarılı olarak kullanılmaktadır” dedi.Ceviz, uyuzdan bile koruyor
       Cevizin soğuk algınlığından deri hastalıklarına, mide rahatsızlıklarından halsizliğe kadar birçok hastalığa çare olduğunu dile getiren Prof. Karadeniz şöyle konuştu: “Ceviz, bağırsak kurdunu döker. Taze ceviz bal ile yenirse basura iyi gelir, cinsel gücü artırır. Ceviz kökünün kabukları zeytinyağı içinde kaynatılarak merhem haline getirilip, basura sürülürse iyi gelir. Böbrek zafiyetini giderir. Ceviz yenirse çıbanı patlatır. Ceviz kurtları düşürür, kadınların beyaz akıntısı, vajen iltihabı, boğaz apsesi, bademcik iltihabı, deri çıbanları, deri döküntüleri, mide ve bağırsak nezlesi üzerine çok şifalı olmaktadır. El ayak titremesini giderir. Kuvvetten düşene iyi gelir. Midenin çabuk acıkması ve hazmı kolaylaştırmak için yenir. Mide gazını giderir. Grip ve nezleye iyi gelir. Öksürüğü keser. Sedef hastalığına iyi gelir. Kısık sesi açar, sırt ağrılarına iyi gelir. Sindirim sistemi bozukluğunu giderir. Vücudu soğuktan korumak için yenir. Ceviz öğütülür ve vücuda sürülerek uyuzdan kurtulunur. Vebaya iyi gelir. Zayıf vücudu kuvvetlendirir. Yorgunluğu ve bitkinliği giderir. Zehirlenmelere ve zehre karşı yenir. Zindeleşmeyi sağlar. Yeşil kabuklarının suyu çıkartılır, gargara yapılırsa boğaz ağrılarını giderir, buruna çekilirse kanamayı keser, sivilcelere sürülürse derhal izale eder”
 
                           Tek başına doktor gibi

       Ceviz yaprağının özellikle erkeklerin korkulu rüyası haline gelen saç dökülmelerinde önemli bir önleyici görev görmesinin yanı sıra birçok rahatsızlığa ilaç olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karadeniz, “Yeşil kabuğunun suyu koyulaşıncaya kadar kaynatılıp saçlara sürülürse saç dökülmesini önler, sivilcelere sürülürse iyileştirir. Cevizin yeşil kabuğu rendelenip sirkeyle beraber kaynatılarak saçkıranlı yerlere sürülürse şifa elde edilir. Ceviz yaprağı haşlanır su ile yıkanırsa saç kepeklenmesini önler. Bir ceviz yaprağı bir fincan su hesabıyla kaynatılıp yemeklerden yarım saat önce içilirse romatizma hastalıklarına ve beze iltihaplarına iyi gelmektedir. Ceviz yaprağı kaynatılıp günde birkaç kez lavaj yapılırsa rahim kanamasını keser. Ceviz yaprağı kaynatılıp elde edilen sıvı içerisinde çatlak eller banyo yaptırılırsa şifa görülür. Ağız kokusuna karşı ceviz yaprağı suyu ile sabahları gargara yapılmalıdır. Kuru kabukları yakılarak külleri bal ile macun yapılır, dişlere sürülürse parlatır. Sert kabuğu yakılır, elde edilen külleri pudra halinde yaraya konursa yarayı iyileştirir. Cevizin yapraklarından elde edilen Juglon maddesi eczacılıkta kan temizleyici ve kuvvet verici olarak kullanılmaktadır. Ceviz aşerme dönemindeki mide bulantısına iyi gelmektedir. Ceviz meyvesinin içindeki kıkırdak doku kaynatılıp çay gibi içilirse, şeker hastalığına şifalı gelmektedir. Ceviz yaprakları kaynatılıp elde edilen sıvı ile bacaklardaki varis ara sıra badana yapılırsa fayda elde edilir. 20 gram kuru yaprak 1 litre suda kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 3–4 bardak içilir. Saç boyamak için 60 gram kuru yaprak 1 litre suda kaynatılıp kullanılır” diye konuştu.
 
              Kansızlığı da önlüyor

       Şeker hastalarının ve kansızlık problemi yaşayanların kesinlikle ceviz tüketmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Karadeniz, “Şeker hastaları ceviz yaprağını kaynatıp içmeye devam etmelidir. Ceviz yaprağı ve kabukları kaynatılıp balla karıştırılarak içilmeye devam edildiğinde kansızlığa iyi gelmekte, bu çay kanı temizlemekte, kalbi güçlendirmekte, ishali ve dizanteriyi kesmekte, siniri güçlendirmekte, iç kanamaları ve beyaz akıntıyı kesmektedir. Göz iltihabına ceviz yaprağı kaynatılıp bu suyla gözler pansuman yapılmalıdır. Ceviz meyvesi çocukların gelişmesini hızlandırmaktadır. Basur için taze ceviz yenilmelidir. Ceviz beyin için gerekli olan gümüş iyonlarını ihtiva ettiğinden, bebekten yaşlıya kadar herkes için ideal bir meyvedir” şeklinde konuştu.
turankaradeniz.com
iyilik güzellik 



7 yorum:

  1. gerçekten mucizevi bir besin ceviz,üstelik çokta lezzetli.beyne ne kadar iyi geldiği beyin şeklinde olmasından da anlaşılıyor.bu güzel paylaşımın için çok teşekkürlerr değerli arkadaşım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Paylaşım için teşekkürler, çok faydalı bilgiler gerçekten.

    YanıtlaSil
  3. paylasimin icin tesekkürler canim .. sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. bilgi notunu kopyalayip bende yorum bölümüne eklemek istiyorum canim.. eminim faydasi olacakdir.. bir cok kisiden zorluk cektiklerinden dahil haberler aliyorum.. senin icin bir sakincai olursa haber ver tatlim.. ;)

    YanıtlaSil
  5. S.A.
    Rabbimin bize verdiği bu güzel nimet hakkında bizleride bil,gilendirdiğin . için sağolasın Hatice abla

    Yorumunu aldım okuyunca pek bi utandım.son zamanlarda pek bir şey ekleyemiyorum.ya resimler güzel çıkmıyor yada başka bir sebebten
    Maşaallah ,sizin gibi yazı kabiliyetim de yok ne yapalım bende sizin gibi gönlüde, paylaşımlarıda güzel ablalarımı takip ediyorum.

    YanıtlaSil
  6. Hasret hanım,
    bilgi notundan kastınız yazı ise,tabiiki alabilirsiniz,yazı bana ait değil,altta görüldüğü gibi alıntı...

    Nilücüğüm,güldürdün beni yeni bir şey yayınlamamak utanılacak bir durumsa ki,hiç değil,utanılacak şeylerin en sonuncusu olurdu :)
    utanılacak neler var da insanlar utanmıyor,adeta utanmayı unutmuşlar,Rabbim bizleri onlardan etmesin(amin).

    Daha önce de bahsetmiştim,internetle blogla senin gibi az ilgilenenlere imreniyorum,oturup kitap okusam,daha faydalı işler yapsam çok daha iyi olurdu,ama bir türlü beceremiyorum :( inşaallah bir gün beceririm,senin gönlünde çok güzel ki böyle güzel görüyorsun canım kardeşim,en kalbi sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. S.A.
    Utandım kelimesini kullanarak abarttım herhalde
    Duana amin diyorum abalacım.rabbim bizleri ar sahibi insanlar eylesin.

    Aman ablacım bloğunla ilgilenmeyi bırakma senin sayende yeni bilgiler ediniyoruz.

    sevgiler...

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur