İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

31 Aralık 2010 Cuma

KÖŞE YAZARLARINDAN YILBAŞI NOEL BABA ve HALİMİZ

"Kim bu yolu(mü'minlerin yolunu), iyice tanıdıktan sonra, peygambere zıt düşer de müminlerin yolundan başka bir yola koyulursa, kendisini koyulduğu yolla baş başa bırakır, sonra da cehenneme atarız. Orası ne kötü bir dönüş yeridir." 

                                                                                   (Nisa suresi 115.ayet)

Resul-i Ekrem (S.A.V.) efendimiz buyurmuşlardır ki: "Bir kavme benzemeye çalışanlar o kavimdendir.."

                                                                       (İmam-ı Ahmet ve Ebü Dâvut)

Peygamberimiz (S.A.V.), diğer bir hadis-i şerifte buyurmuşlardır ki: "Bizden başkalarına benzemeye özenenler bizden, bizim milletimizden değildir."

                                                                          (El-Cami’üs-Sağîr.)

**********************
Ali Bulaç-Yeni yıl, Hz. İsa, Noel Baba!  

2010 yılının son günü. Akşam dini hayatından çıkarmaya başlamış dünyanın insanları, vefasızca bir seneyi arkalarına atarlarken, yeni yılın gelişini kutlayacaklar.

Geçen zaman, kenara atılmış bir çaput gibi atılıyor sanki.

Son yıllarda bize ait olmayan bir dünyanın zaman, eğlence ve din telakkisinin derin etkisinde olan insanlarımız -buna muhafazakârlar da dahildir- bu ritüellere ve eğlence ayinlerine katılıyorlar. Çam ağaçları süslenip dilekler tutulacak, hindiler kesilip yenecek, sabaha kadar eğlenip içilecek, aile bireyleri ve yakınlar birbirlerine hediyeler verecek. Abu Dabi'de bir otel, sonradan görmenin ve yozlaşmanın somut göstergesi olarak 27 milyon dolara dev bir çam ağacı yaptı. Kurban Bayramı'nda "hayvan katliamı oluyor" diye yeri göğü birbirine katanlar, hindilerle ilgili hiçbir şey söylemeyecekler. Koyun, kuzu ve ineklerin hakları var, hindilerin hakları yok, hayvan bile sayılmazlar.

Miladi yılbaşının alternatifi, Hicri yılbaşı olan 1 Muharrem'i kutlamak değildir. Biz tevhid dinine inananlar, iki bayramı (Ramazan ve Kurban) kutlar, cuma gününün hayırlı olmasını diler ve sadece Kadir Gecesi'ni ihya ederiz. Günlerden cuma, aylardan Ramazan, bayramlardan Ramazan ve Kurban, gecelerden Kadir Gecesi dışında kutlanacak bayram veya gün yoktur.
******************************

Hüseyin Öztürk -Midemiz, hislerimiz ve gözlerimiz
.........................................

Bugün 2010 yılının son, yarın da 2011 yılının ilk günü. Takvimdeki 2010 rakamı, 2011 olunca insan hayatında ne değişecek acaba?

Günümüz insanları olarak midemize, hislerimize ve gözlerimize raptettiğimiz bir hayatı, değiştiremedikten sonra takvimlerin değişmesi ne işe yarar?

Midesine teslim olmuş bizlerin ister istemez hisleri o yönde hareket edecektir. Hisleri midesine “sendeyim” diyen kişinin gözleri de ister istemez ikisinin istediğini görecektir.

Midesi, hisleri ve gözleriyle hayatını anlamlandıran insanların beyinleri, “asla” asli vazifesini yapamadığı için körelir ve sadece bu üçüne hizmet eder hale gelir.

Manevi değerler, maddi gözlüklerle görülmeye başlanır. Mesela adam bilir ki haram parası vardır, zekât vererek bu paradan kurtulmak ister. Yüzlerce örnekten biri.

Bizim gibilerin, yani midesiyle, hisleriyle ve gözleriyle hayata bakanların sevgileri sahtedir, merhametleri buhar gibidir, muhabbetleri yine o üçüne bağlıdır.

Kısacası dostlar; yeni yıla girerken aynaya bakıp, yüzümüze karşı bunları söyleyebilmeliyiz.

“Ben bunları kabul etmiyorum” diyenler olursa, sözlerim onlara değildir.

********************************************

Mehmet Talu-Yılbaşı, toplumsal bir isyandır
....................................................
Hıristiyan gibi yılbaşını kutlamak, yılbaşı eğlenceleri tertiplemek, milli ve dini şahsiyetimize aykırıdır, imanımızı yaralamaktır. Noel ve yılbaşını kutlamak ibadetlerimizi, ahlâkî ve millî değerlerimizi yaralar. Cemiyet hayatımızı bozar. Dinsizlik ve manevi yoksulluğu arttırır. Bu hıristiyan geleneğinin yurdumuza yılbaşı kutlaması adıyla gün geçtikçe yayılması; rağbet duyması ve özel teşvik görmeye başlaması milletimiz, vatanımız için hiç iç açıcı değildir. Çünkü milletler, dinî inançları ve milli örf ve adetleriyle tanınırlar ve onlarla yaşarlar. Dün hıristiyanlığın şu geleneğini, bugün de bu geleneğini alırsak, aldığımız her gelenek milli bir geleneğimizi yıkar, onun yerine oturur. Bu ise çok şeyler kaybettirir. Elimizdeki nimetlerin elimizden gitmesine sebep olur. Bu yılbaşı ile değişen sadece takvim ölçülerimiz değildir. Kendi özbenliğimiz de değişti.
********************************************
Şevki Yılmaz-Her değişim bir kelimeyle başlar
..............................................
Şunu iyi bilelim ki, biz Müslümanlar 1432. yeni yılımızın başlangıcı olarak Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimiz’in hicretini esas alırız. İbrani takvimine göre ise 4 ayrı yılbaşı vardır, bugün kullanılan ve takvim yılı olarak 5771. yılı gösteren İbrani takvimi ise Musevi inancına dayanan varsayımsal bilgiye göre Evrenin yaratılış gününü esas almaktadır. Hıristiyan alemi de Hz. İsa (a.s)’ın babasız dünyaya gelişindeki mucizevi doğumu takvimlerinin başlangıcı yapmıştır. Bütün bu yeni yılların başlangıcı peygamberlerin şanlı mücadelelerine dayanır. Miladi olsun, Hicri olsun yeni yıl takvimlerinde İslam’ın hakimiyeti vardır. Dine dayanan ve bir büyük Peygamberin doğumunu esas alan bir miladi yılın gecesi olan yılbaşı içkiyle, fuhuşla ve çılgınca eğlenceyle nasıl kutlanabilir? Ellerinde içki şişeleri sarhoş naralarıyla “İYİ Kİ DOĞDUN İSA” hezeyanlarıyla nasıl kutlanabilir?

Bu haram sahneler Allah’a isyan değil midir?

Peygamberlerle alay etmek değil midir?

Onlar içkiyi, zinayı, fuhşu ve faizi yasak etmek için mücadele edecekler, iman ettiğini söyleyenler de onlarla dalga geçercesine bir Peygamberin doğumunu yasak ettiği yollarla kutlayacaklar!
*******************************
Gazete isimlerine tıklayarak yazıların tamamını okuyabilirsiniz.
İslamda batıla benzemenin hükmü ile ilgili geniş açıklamaları buradan okuyabilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT:

31 ARALIK 2010 CUMA AKŞAMI TV NET'TE KADİR MISIROĞLU İLE YILBAŞINI BOYKOT PROĞRAMINI KAÇIRANLAR KADİR MISIROĞLUNUN SİTESİNDEN İZLEYEBİLİRLER..

1 yorum:

  1. Profilinizdeki şu karanfil resmi var ya, beni çok eskilere götürdü, duygulandım. Şimdi hayatta olmayan bazı büyüklerimin emekleriyle yetişmiş mis gibi karanfiller koklardım küçükken...

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur