İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

7 Kasım 2013 Perşembe

RÜZGAR GÜLÜ KURABİYE

Ebu Hureyre r.a rivayetle;
Rasulullah (sav) buyurdular ki:
"Kim korkarsa akşam karanlığında yol alır. Kim akşam karanlığında yol alırsa hedefine varır. Haberiniz olsun Allah'ın malı pahalıdır, haberiniz olsun Allah'ın malı cennettir."
Tirmizi, Kıyamet 19, (2452)


Allah'ın güzel adıyla başlarım... 
Bilmiyorum nereden başlasam nasıl anlatsam?Hayatımız acı tatlı sürprizlerle dolu.Hayatınızda hangi gelişmeler olacak,kimlerle tanışacaksınız?Bütün bunlar kaderimizde,Rabbimizin ilminde gizli.O Rab ki bize karşı çok merhametli,hayatımız,bazen farkettiğimiz çoğu zamanda farkedemediğimiz güzelliklerle dolu.Son zamanlarda ilmimin azlığı,insan olmamın getirdiği acizlik ile farkedemediğim bir çok güzelliğin yanında,farkedebildiğim güzellikler de yaşadım elhamdulillah,inşeAllah çok hayırlı buluşmalarım oldu.İşte bunların şimdilik :)sonuncusu geçen sefer ki ekibimize ilaveten yeni bir buluşma ile gerçekleşti.Sayfamızın müdavimlerinden Tuğba kardeşimiz son buluşmamızın yeni üyesiydi.Yine çok keyifli,inşeAllah hayırlı saatler yaşadık,sohbetler ettik.
Tabii aramızda bir hekim,bir de müstakbel hekimimiz olunca konu öncelikle sağlık oldu.Devamında ikramlar,Rabbimizin lütuflarını anma,Rasulünün(s.a.v)hatıraları ve hadis-i şerifleri ile değer bulan çok güzel bir buluşma idi yaşadığım elhamdulillah.En az benim kadar onların da memnun kaldığına inanıyorum,insan bunu hissediyor.Sadece kelimeler değil,gözler,ifadeler de hissettiriyor bu güzelliği,bu memnuniyeti...Düşüncelerimde yanılmamışım,ertesi gün Tuğbacım uzuun bir telefon mesajı ile memnuniyetini ve teşekkürlerini tekrar iletti :)Rabbim kendisinin de bütün kardeşlerimin de hayırlı işlerini kolay kılsın,razı olduğu bir hayat yaşatsın(amin).
Son zamanlarda bu buluşmalar ve hayatımdaki başka güzellikler(maşeAllah la kuwwete illa billah) Rabbimizin,üzerimizdeki lütfunu bana daha fazla hissettirdi.Evet gerçekten çok lütufkar,bizi bizden daha çok düşünen,daha çok seven Cemil bir Rabbimiz var.Peki bütün bunlara rağmen bizi isyana,ümitsizliğe sevkeden ne?bu ancak şeytanın vesvesesi,nefsimizin doymak bilmeyen,tatmin olmayan istek ve arzuları.Başta dediğim gibi Rabbimizin üzerimizdeki lütufları pek çok,ama hissedebildiklerimiz,idrak edebildiklerimiz az.Bu hissi artırmak ise tefekkürle mümkün.Tefekkür ise Kur'an'ı anlamaya çalışmak,aynı şekilde Allah Rasulünün(s.a.v) öğütlerine kulak vermekle mümkün.Gelin bu kadar kelamın ardından üzerinde çok düşünmemiz gereken Rabbimizin Kur'an'ında bize yönelttiği bir soru ile bahsi bağlayalım:
"Ey insan! İhsanı bol Rabb'ine karşı seni aldatan nedir?"
 (İnfitar suresi 6.ayet meali)
***
Yaşadığımız güzel günün hatırası olarak,misafirlerime ikramlarım* arasında bulunan rüzgar gülü kurabiyeleri,balkonumuzdaki limon ağacının sararan yaprakları eşliğinde,sizlerle paylaşmak istiyorum.Bir önceki çizgili kurabiyelerle aynı olan hamurun kakaolu ve farklı şekildeki versiyonu.Buyrun tarifimize bir bakalım...
MALZEMELER
1 adet yumurta,
1,5 çay bardağı pudra şekeri,
1 çay bardağı nişasta,
1,5 çay kaşığı kabartma tozu,
bir fiske tuz,
portakal kabuğu ve az miktar da limon kabuğu rendesi,
125 gr.tereyağı,
1/2 çay bardağı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı yoğurt,
4 çay bardağı+1 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tam buğday unu(normal un da olabilir),
2 tatlı kaşığı kakao,
RÜZGAR GÜLÜ KURABİYELER NASIL HAZIRLANIR?
1 yemek kaşığı un ve kakao hariç,bütün malzemeler önce sıvılar olmak üzere yoğurma kabına alınıp yumuşacık bir hamur yoğrulur,
hamur 2 eşit parçaya bölünür,
bir parçasına un ilave edilip yoğrulur,
diğer yarıya ise kakao eklenip iyice yoğrularak hamura yedirilir,

her bir kurabiye için,sade ve kakaolu hamurdan iri fındık büyüklüğünde ikişer parça alınıp tek tek yuvarlanır,
elde edilen yuvarlaklar farklı renkler yan yana getirilerek kareye benzer bir şekil elde edilir,
dört yapraklı yoncaya da benzeyen bu iki renkli hamur avuç içine alınıp yuvarlanır,bu şekilde dönen çizgileri olan yuvarlak bir kurabiye elde edilir,
bütün kurabiyeler bu şekilde hazırlanıp aralıklı olarak tepsiye dizilir,
175 derecede önceden ısıtılmış fırına sürülür,
kurabiyeler hacim kazanıp büyüyünce ısı 150 dereceye düşürülür,
ortalama yarım saat üzerleri kızartılmadan beyaz olarak pişirilen kurabiyeler üzerleri hafif sertleşince fırından alınır,
kurabiyelerimiz hazırdır,yapanlara kolay gelsin,yiyenlere afiyet olsun,şükrünüz bol olsun. 
günleriniz hayır,işleriniz hayır,hayır dualarınız makbul olsun,ağız tadı ile geçirdiğiniz huzurlu günleriniz olsun(amin). 
NOT:Kurabiye hamurunu hazır eder etmez hemen şekillendirip hazırlayın,hatta bir yardımcınız olursa daha iyi olur.Başlangıçta çok düzgün çizgiler ortaya çıkarken,sonlara doğru zannediyorum, hamur kendisini bırakıyor ve bu sebeple çizgiler muntazamlığını kaybedip kalınlaşıyor.Ancak değişim şekilden ibaret kalıyor çünkü hepsinin lezzeti aynı güzellikte kurabiyeler ortaya çıkıyor
♥♥♥
*Son olarak buluşmamızda ikramlarımda neler vardı?merak edenler,misafirleri için ikramlık fikir arayanlara yardımcı olması için,linkleri ile beraber yazıyorum,bu sefer resimlerini çekmedim :) elhamdulillah yine boşalan tabaklar benim için bir ödüldü :)
Ödül demişken Tuğbacığım da kendi el emeği ile üzeri resimlenmiş,çatlatma tekniği ile hazırladığı çok güzel ahşap bir kutuyu,bana hediye olarak getirmişti,kendisine buradan da teşekkürümü yenilemek istiyorum,kendisinden çok özel bir hatıra olarak kullanıp saklıyacağım inşeAllah.
Hediyeler güzel ancak benim için beraber paylaştığımız güzellikler ve tatlı sohbetimiz en değerli ödüldü,Rabbim tekrarlarını da nasip etsin,arzu eden bütün kardeşlerime de böyle hayırlı buluşmalar,tanışmalar yaşatsın(amin).
1)Gökkuşağı Kurabiye
2)Vişneli Muzlu Sütlü İrmik Tatlısı(bisküvisiz versiyonu) 
3)Zeytinyağlı Yaprak Sarma
4)Yoğurtlu kırmızı pancar salatası 
5)Pileli Büzgü Börek  
Aslında ikramların en beğenileni,en ilgi göreni nanelota idi.Hem o gün ki misafirlerim,hem de ertesi gün misafirim olan eski komşum sevgili Hanım'ın çok beğenisini aldı ve tarifi istendi :)siz hala denemediyseniz,çok şey kaçırmış olabilirsiniz :) 
Hepinize hayırlı,huzurlu,sağlıklı vakitler diliyorum,cumanız mübarek olsun. 

39 yorum:

  1. Selamun Aleykum ve Rahmetullah
    Sonu güzel biten buluşma için sevindim :)
    Kurabiyeler ise çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.
    Nanelotayı denemeyi çok istemiştim ama bir türlü nasip olmadı. Resimden de anlaşılıyor zaten güzel olduğu :)

    YanıtlaSil
  2. çok sevimli görünüyor kurabiyeler, ellerine sağlık..
    Buluşmalar çok güzel oluyor gerçekten..Ben de çok seviyorum..:)

    YanıtlaSil
  3. ellerınıze saglık cok guzel gorunuyor sevgıler

    YanıtlaSil
  4. Selamun aleykum canim ellerine saglik yine hersey cok güzel görünüyor

    muhabbetle...

    YanıtlaSil
  5. pek severim kendilerini :) ama senin rüzgar gülünde uçurdu beni yani şaka bir yana harika olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı cumalar Hatice,ne güzel anlatmışsın,çok anlamlı .acizliğimiz tefekkür,yüreğine sağlık,maşeAllah Allah cc muhabeetinizi,muhabbetini arttırsın,gönüllere şifa olsun,kalbi muhabbetlerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ablacığım Allah razı olsun(amin),
      sana ve yorum yazan bütün kardeşlerime de sevgilerimi gönderiyorum,cumanız mübarek olsun,O'na(c.c)emanetsiniz.

      Sil
  7. selamun aleykum kardeslerim ,canimmmmm Haticem hepiniz cumasi mubarek olsun :) Rabbim hepimize kurani anlamayi ve hakkiyla yasamamizi nasip etsin... canim kardesim sen tatli bir insansin ,muhakkak tanismadigimiz bircok kardeslerimizinde gonulleri cok guzeldir :)ellerine, yuregine saglik canim , kurabiyeler cok guzel olmus ...kurabiyenin yapilmis seklini evdekilere gostererek nasil yapildigini dusunduk , ama hicbirimiz bulamadik :( cok ilginc..eeee becerikli hanimin hali baska oluyor .Rabbim hakkinda hayirlar nasib etsin sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım benim,Allah razı olsun(amin),
      kurabiyenin şekli nette bir kaç yerde var,hamur malzemeleri,ölçüler bana ait şekil değil :)yapımı çok keyifli ancak çok oyalıyor,dediğim gibi yardımcı mutlaka olmalı,o da sen de var :)
      muhabbetlerimle,hayırlı cumalar...

      Sil
  8. Selamun aleykum ve rahmetullah... Oncelıkle Ablacım senın ve tum sıte sakınlerının Cuması mubarek, hayırlı ve bereketlı olsun...
    Kurabıyelere aşık oldum desem abartmam degılmı ama kendımı resımlere bakmaktan alamıyorum. Goruntu harıka...Tereyagım şuanda yeterlı yok aldıgım zaman ılk deneyecegım bu kurabıye olucak. tavsıyene uyup annemle beraber yapıcam ınsaALLAH...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam we rahmetullah Fatmacım,
      zaten çizgili kurabiyeleri denemiştin gökkuşağı kurabiyelerin de malzemesi aynı sadece içinde de kakao var ve şekilleri farklı,küçük yuvarlakları yaparken biraz kolum ve omuzum ağrıdı :(bu yüzden yardımcınızın olmasını özellikle belirttim :)
      kolay gelsin sizlere,sevgilerimle...

      Sil
    2. bacim, ellerine saglikta ne vardi gokkusagi kurabiye yapmaya, desem kiskanclik olarak algilanacak ! canimm daha kolay bisey yapsaydin hic bi tarafin agrimazdi Allahin izniyle :)) sonra yiyenlerde "Allahim boyle bisey yememistim ,cooook guzeldiler"diyip durmazdilar ...:)))

      Sil
    3. Bu kadar uğraştıracağını bilsem belki de yapmazdım,ama kafaya koydum bir kere,merak yok mu o merak :))ama merak etme yaptığım esnada ağrı hissettim,sonlara doğru :)daha sonrasında ağrıdan bir eser kalmadı elhamdulillah,büyütülecek bir şey değil,canımsın sen benim :)
      zaten onların beğenmesi benim için bir mutluluk vesilesi,Allah razı olsun(amin),afiyetler olsun,muhabbetlerimle...

      Sil
  9. ALLAH'ım nasip ederse yarın güzellerimle yapmak istiyorum. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Selamun aleykum ablacim.. simdiden ozledim seni.. ve birazda yemeklerini:) heheh şaka şaka seni ozledim:)
    hersey cok guzeldi .. kurabiyenin tadina bakmis biri olarak soyluyorum:)
    Allaha emanet ol.. hersey icin Allah razi olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam tatlı dillim benim :)inşeAllah daha çoook bir araya gelir lezzetler eşliğinde onlardan daha lezzetli sohbetler ederiz,
      afiyet şeker olsun,mutluluk vesilesi oldunuz benim için Allah razı olsun(amin),
      ama bu özlem konusu beni de biraz düşündürüyor :((ne yapmalı bilmem ki?

      kalbi sevgi ve muhabbetlerimle,Rabbime emanetsin...

      Sil
    2. hazir bilgisayar basindayken bunuda yayinla bacim oyle kalk :) hic gorusemeyenleri dusunerek sukredin ...!

      Sil
    3. yayınladım :))seninle de bir gün bu güzellikleri paylaşacağımıza ümitvarım inşeAllah,şükretme gayretindeyim ancak şükrümüzü eda edebilmek ne mümkün?
      ben bu güzelliklere layık değilim,
      Rabbim lütfu ile veriyor,elhamdulillah,O'na(c.c)yarattığı şeylerin zerrelerince hamd-u senalar olsun...

      Sil
  11. Tuğba ve kuzusu8 Kasım 2013 22:00

    selamun aleykum ve rahmetullah hayırlı cumalar
    öncelikle sizlerden ayrı kalmaya dayanamadım biraz önce 250 mb internet aldım :) yine beraberiz inş ben hatice abla ve güzel kardeşlerimle tanışma şerefine nail oldum.Allah ın izniyle benim için hayırlara vesile olacak bi buluşma gerçeklesti.kızların tesettürü, hatice ablanın yaşayışı, alçakgönüllülüğü beni çok etkiledi.maalesef zaman o kadar çabuk geçti ki ne kızların tesettürünü ne de diger soracaklarımı sorabildim.soramadıkarım arasında bu güzel kuabiyende vardı.içi yumuşacıktı kesinlikle tavsiye ediyorum.nanelota ve salata gerçekten çok orjinal tariflerdi beğenerek yedik içtik Allah halil ibrahim bereketi versin inş.
    getirdiğim kutu ahşap boyama yaptığim zamanlardan kalma.eski mimarı yapılara ilgi duyduğum için bu kutuyu çok severdim hatice abladan davet gelince kutunun aslında ait olması gerektiği yeri buldum ve sahibine teslim ettim güzel günlerde kullanman dileğiyle :) kızlara böyle bir hediye getiremediğim için çok mahçup oldum kusuruma bakmayın inş.ben sizleri çok sevdim Allah a emanet olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam we rahmetullah canım benim :)
      güzel mesajın beni çok sevindirdi,mesaj çekmeyi pek beceremediğim için,teşekkür edemedim,telefon etmeyi düşündüm ancak ders çalışıyor olabileceğini düşünüp bozmak istemedim,mail atsam interneti yok bakamaz diye düşündüm,şimdi seni yeniden burada görmek beni çok sevindirdi elhamdulillah,
      o sıcaklığı sende bize hissettirdin,seni Allah için çoook sevdim,hakkımdaki güzel ifadelerini iltifat olarak aldım,inşeAllah layık olabilirim,
      güzel hediyen için tekrar teşekkürü bir borç biliyorum,
      Tuğbacım,bu bir başlangıç ve tanışmaydı,inşeAllah hayırla,sağlıkla yine bir araya gelir hayırları paylaşır,bir birimiz vesilesi ile eksiklerimizi tamamlarız,internetin de hakkında hayırlı olsun inşeAllah sevinmedim diyemem,ama ders çalışmana engel olmak istemem ama sen o dengeyi kurarsın inanıyorum :)
      nezaketin,tevazun,güzel ifadelerin için ben de sana çok teşekkür ediyorum canım kardeşim benim,Allah razı olsun(amin),
      en kalbi dua ve muhabbetlerimle Rabbime emanetsin...

      Sil
    2. tugba ve kuzusu9 Kasım 2013 11:52

      Eşim Sagolsun interneti tekrar açtırmama hic birsey demedi zaten sizler için açtırdığımı biliyor.ders çalısmayı da etkilemez inş .bu arada perşembe günü tv yi kaldırdık çok iyi oldu.ben kızımın bi kaç gün tv yi arayacağinı düşünmüstüm hiç umurunda bile olmadı çok sevindim.darısı isteyenlerin başına :)
      Sizlerle çok güzel bir gün geçirdim Allah tekrarına eriştirsin inş.inşeallah bize de bekliyorum tuğba şu gün sana geliyoruz demeniz yeterli :)

      Sil
    3. Canımsın sen benim :)Rabbim rızasını kazanma uğrunda gayretini şevkini artırsın,hayırlı her işini sana kolay kılsın,eşinden de senden de Rabbim razı olsun(amin),
      televizyonla ilgili kararınızda hakkınızda hayırlı olsun,

      çok teşekkür ederim,Tuğbacım,ben de yeniden bir araya gelmek isterim,ama hemen olmasın biraz daha özlem artsın ki daha çok tad alalım değil mi :)?hatta bir araya geldiğimizde tekrar buluşmak için bir zaman aralığı belirleyelim inşeAllah,
      sen merak etme ben kızlarla da konuşup yeni bir buluşma günü belirlerim inşeAllah :)yeniden hayırla,sağlıkla ve mutlulukla,Rabbimizi anacağımız beraberce hayırlı sohbetler edeceğimiz vakitler yaşayabilmek temennisi ile,Rabbime emanetsiniz...

      Sil
  12. Ama bu kadar da insanın kıskançlık gibi kötü huyları zorlanmaz ki :) Tam sukunetle Hayat Cemresi'ni açıyorum sukunet yerini birden patlamaya hazır bombaya bırakıyor. Kimleri arasam nerelere başvursam ki bir uçuşla oralara gelsem. :)

    Şaka olduğunu zaten biliyorsunuzdur fakat insan istemeden de olsa sabırsızlanıyor işte. Eşimden söz aldım, bir gün olur da on getirip birini yiyen :) dokuzunu bırakan misafirlerinizden oluruz inşaAllah. Gerçi bizim söz defteri bayağı kalabalık :) bekliyeceğim artık.

    Rabbim misafir nimetinden mahrum bırakmasın sizi de bizi de....Allah'a emanet olun Hatice Ablacığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baldan tatlı kardeşim benim,ben seninle oturmaya,sohbet etmeye doyabildim mi sanıyorsun?benim için çok güzel ve unutulmaz saatlerdi o saatler,Rabbim,hayırla,huzurla,sağlıkla yalnızca yeniden kendi rızası için bir araya gelen nasipli kullarından eylesin bizleri(amin),
      bir de Nalan'ı düşün,çoook uzaklarda iken birbirimizi gördük,konuştuk ama yanyana gelmek,karşılıklı aynı mekanda oturmak bir başka güzel,o senden daha çok gıpta ediyor bu duruma :)ama Rabbim yeter ki nasip etsin,mesafelerin ne hükmü var?
      Güzel duana gönülden amin diyorum,
      Allah için seviyorum seni,Rabbime emanetsin,kalbi dualarımla...

      Sil
    2. O zaman Rabbim Nalan kardeşime daha sonra da bana bir daha nasip etsin bulşmayı :)

      Benimde Allah için çok sevdiğim ablam, kendi rızası için sevdiğimiz Rabbimde bizi sevsin inşaAllah

      Sil
    3. Amiiin canım kardeşim benim,
      Allah razı olsun(amin).

      Sil
  13. Nilüfer Erva9 Kasım 2013 22:29

    Selamün aleyküm bu bulusmalara imreniyorum dogrusu ama malesef ben istanbuldayim.Devamli takipteyim ablacim ara ara yorum yazsamda buralardayim.Saglicakla kalin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam güzel kardeşim hoşgeldin :)
      kalbi muhabbetlerimle,Rabbime emanetsin...

      Sil
  14. Μικρά αριστουργήματα !!!!

    YanıtlaSil
  15. çooooooook güzeller...

    YanıtlaSil
  16. Selamun aleykum ve rahmetullah..Ablacım kurabıye yaptım bıttı..Bugun ıkıncı postayı yapıcam ınsaALLAH..Oglum cok beyendı,bızlerde tabıkı.. hatta babaannem hazır aldıgımı zannettı:) Dısınoın gorunusu kadar ıcıde harıkaydı . ıcınde saklanmıs suprızler cok lezzetlıydı vede gayet ekonomık ve HELAL..olması en guzel mutluluk..
    Nacızane bır pus noktası vereyım.sen demıstınya sekıl verırken sonlara dogru guzel olmadı.bende hamurdan bıraz kopardım dolaba koydum yaptıklarım bıtınce yına hamur kopardım dolaptan cıkarıp.bu sekılde hamur kendını bırakmadı sekıllerde cok guzel oldu Oglumda kurabıye dıye pesımde dolandı sogumaya fırsat vermeden sıcaqk sıcak tabaga koyduk yedı. :) bırde kucuk cocukları olanlar hamurları kucuk tutsunlar cunku etrafa cok dukuluyor.ozellıkle benım oglum gıbı yerınde duramayan afacanlarsa kesınlıkle mınık kurabıyeler en ıyı secım :) cok uzattım anlamısındır ablacım ne kadar beyendıgımız artık :) bende sana yapıp yedırmeyı cok ısterım..sevgılerımle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam we rahmetullahi we berakatuh canım kardeşim :)
      bu yorumunda buradaki mutluluklarımı katmerledi elhamdulillah,canım benim Allah senden razı olsun (amin),
      dolaba koyma işini ben de düşündüm ancak üşendim,acele ettim :)sen işinin hakkını vermişsin,bu da ele aldığın işi ne kadar özenle yaptığını gösteriyor,sayfandaki güzel işler de bunun en güzel örnekleri,ellerin dert görmesin,Rabbim her hayırlı işini kolay kılsın(amin),
      kalbi muhabbetlerimle...

      Sil
  17. [URL=http://imgur.com/RNvMQ1T][IMG]http://i.imgur.com/RNvMQ1T.jpg[/IMG][/URL]
    Selamun aleykum Sagol ablacım sevındırdıysem ne mutlu bana..ıkıncı yapısım daha lezız oldular.. senınde ellerın dert g..ormesın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatmacım üstteki URL'nin kurabiye resimlerinin URL'si olduğunu oğlum söyledi ve resmi gösterdi,cahilliğim de ortaya çıktı :))çok güzel olmuşlar,ellerin dert görmesin,ağzınızın tadı da hep böyle tatlı olsun(amin).

      Sil
    2. Canım ablam ben beceremedım aslında url yerıne resımın kendını koymaya calısmıstım olmadı. :) sımdı 3 .kez yaptık annem ıle.fırına verıcem yarın halamlara goturecegım :) ALLAH hafız.kucak dolusu sevgılerımle...

      Sil
    3. Fatmacım,blogger'da yorumlara resim ekleme özelliği yok,belki ilerde o imkan da olur,
      kurabiyede bu şekil benim ilk denemedi o yüzden belki biraz zorlanmış,çok zormuş gibi bir intiba bırakmıştım,ama ben de geçenlerde bir defa daha yaptım :)bu sefer çok daha kolay oldu,senin önerinle,önce hamurun yarısını hazırladım,diğer yarısını biraz dolapta beklettim,hatta buzlukta,tabii 5 dak. kadar kendisini salmadı,bir de yuvarlakları ikişer ikişer yuvarladım,kakaolulara da biraz damla çikolata ekledim çok güzel olmuşlardı,özellikle de lezzetleri :)
      sizin de elinize sağlık,afiyet şifa olsun,muhabbetlerimle...

      Sil
  18. selamun aleyküm ablacım ellerine sağlık harika görünüyor benim size nacizane bir sorum olacak vita yağlarla ilgili vita yağ sağlık açısından mı yenmemesi gerek yoksa dini açıdan mı bu soru hakkında bir bilginiz varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam kardeşim hoşgeldiniz :) vita yağı hiç kullanmadığım ihtiyaç duymadığım bir yağ çeşidi, içeriği hakkında da hiç bir bilgiye sahip değilim, dolayısı ile sorduğunuz soruya cevabım bilmiyorum olacak.
      Selametle kalın...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur