"Diploma için ömrünü verdin.
Ya cennet için neyini verdin?"
Allah'ın adıyla...
Ciğer bizim evin rağbet görmeyen lezzetlerinin başında gelir. Bu yüzden sadece kurban bayramında veya sonrasında senede sadece bir defa pişiririm. Karaciğer özellikle A vitamini açısından çok zengin bir yiyecek olduğu için en azından senede bir de olsa yenilmesini isterim.
Tarif annemin tarifi, sumaklı soğan salatası ile servis etme fikri ise en çok bilinen servis şekli. Hazırlanınca bekletmeden yemek ise en iyisi, bekledikçe sanki ciğer sertleşiyor, bir de fazla kavrulursa... Varsa yürek ve böbrek de beraber pişirilebilir, benim sotede hepsi vardı ve koyuna ait sakatatlardı.
MALZEMELER
1 adet koyun karaciğeri,
varsa yürek ve böbrekleri,
kuyruk yağı, az miktar tereyağı,
tuz, kekik, pul biber,
servis için sumaklı ve maydanozlu kuru soğan salatası,
NASIL HAZIRLANIR?
sakatatları kuşbaşı doğrayın,
sıcak su ile bir kaç defa yıkayıp suyunu süzdürün,
ciğerlerin boyunu geçecek kadar kaynar suya bir adet soyulmuş kuru soğanı ve sakatatları atın,
düdüklüde 20 dak. kaynatın,
suyunu süzün, içinden soğanı alın,
erittiğiniz kuyruk yağı ve tereyağına haşladığınız ciğeri diğer sakatatları alın, tuzunu ve baharatlarını da ekleyip karıştırıp, bir kaç dak. soteleyin,
hazırladığınız soğan salatasını servis tabağının kenarına yerleştirin, ortasına da ciğer soteyi yerleştirin bekletmeden sıcak servis yapın, afiyet olsun, şükrünüz bol olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,
" YAYINLA "
yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.