İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

26 Kasım 2013 Salı

SEMİZOTUNUN SAĞLIĞIMIZA FAYDALARI NELERDİR?

"Ya hiç görmediler mi ki, biz kır yere suyu salıveriyoruz da onunla bir ekin çıkarıyoruz. Ondan hayvanları da yiyor, kendileri de. Hâlâ gözlerini açmayacaklar mı?"
(Secde suresi 27.ayet meali) 
 "Dr. Mehmet Öz, Amerika’da yaptığı bir televizyon programında Türkiye’de büyürken annesinin semizotu ile onlara yemek yaptığını anlattı. Semizotunun faydalarını bu sebzeyi hiç bilmeyen Amerika’lılara tanıttı ve faydalarını anlattı. Semizotu, içinde bulunan fazla miktarlarda olan omega3 yağ asidi ile diğer sebzelerden çok farklı bir noktadadır.
Semizotu 0 kalorili bir sebzedir. Yağ asitleri konusunda başka hiçbir benzeri sebze yoktur. Omega3 yağ asitleri beynimizde bulunan nöronların güçlenmesi için çok gereklidir. Ayrıca damar hastalıkları, kalp ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Omega3 kanda bulunan kolesterolü düşürür. Düzenli bir şekilde omega3 alındığında konsantrasyon ve hafıza problemleri engellenir.
Özellikle gelişme çağında ki çocuklarda semizotu kesinlikle tavsiye edilir. Daha hızlı öğrenme ve hafıza gelişimi olumlu yönde etkilenir. Tümör gelişimi ve kanserin yayılmasını engeller.
Semizotu ayrıca, diyet lifi, vitamin ve mineraller açısından zengindir. İçinde bol miktarda A vitamini bulunmaktadır. A vitamini bir antioksidandır ve gözlerimize çok faydalıdır. Çeşitli göz hastalıklarında tedavici etkisi vardır. A vitamini ayrıca cilt yapımız için de gereklidir. A vitamini yanı sıra C vitamini de semizotunda bulunmaktadır. C vitamini vesilesi ile semizotu bağışıklık sistemini de kuvvetlendirir ayrıca C vitamini sayesinde bağırsaklarda demir emilimi rahat yapılarak kansızlığa çözümdür.
Kullanımda genelde çiğ yenilmesi tavsiye edilir. Çiğ olarak tüketilen semizotundan çok daha fazla vitamin, mineral ve omega3 alınmaktadır. Semizotunu yoğurtla yemek yanı sıra sarımsaklı salatasını tüketmek çok faydalıdır."
Kaynak-Şifalıbitkim.com
*** 
Sağlık dostu, sıfır kalorili besin: SEMİZOTU
 "Semizotu en yararlı sebzelerden biri. İçeriğinde bulunan yüksek miktarda omega-3 yağ asidi onu diğer yeşil yapraklı sebzelere göre hissedilir bir şekilde ön plana çıkarıyor.Semizotundaki asıl büyük faydanın enerji değeri olduğunu söyleyen diyetisyen Nil Şahin Gürman, "Neredeyse sıfır kalori olmasına rağmen; omega-3 yağ asidi açısından son derece zengindir. Bu kadar düşük enerji içermekle birlikte (sadece 16 kcal/100g) yağ asitleri açısından bu kadar zengin ve işlevsel olması şaşırtıcı bir durum" dedi.
 Beyin gelişimi ve konsantrasyonda etkili"Araştırmalara gore omega-3 yağ asidi, ayrıca çocuklarda beyin gelişimi ve dikkat ve konsantrasyonda etkilidir" diyen diyetisyen Gürman sözlerini şöyle sürdürdü: "Semizotu, omega- 3 yağ asidi ile birlikte aynı zamanda diyet lifi, vitaminler, ve mineraller yönünden de oldukça zengindir.
Mükemmel bir A vitamini kaynağı olan semizotu, yeşil yapraklı sebzeler arasında en değerli olanıdır. A vitamini, bilinen güçlü doğal bir antioksidandır ve görme için gereklidir. A vitaminini önemli işlevleri arasında; sağlıklı mukus zarının ve cilt bakımı için de gereklidir. Semizotu C vitamini açısından da zengin bir kaynaktır. Bazı kompleksler riboflavin, ve karotenoidler gibi vitaminlerde zengindir.Mevsiminde her gün her öğünde semizotu tüketmeye özen göstermeliyiz. Salatasını yapıp, söğüş olarak tüketip, yoğurtla karıştırıp, çiğ olarak tüketebiliriz. Ayrıca zeytinyağlı veya kıymalı semizotu olarak da tüketebiliriz."
Kaynak-Serda Kıvılcım - Bugün Gazetesi

4 yorum:

  1. Zaten yararını biliyordum. Bundan sonra daha iyi dikkat edeceğim. Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  2. Tuğba ve kuzusu1 Aralık 2013 16:26

    Semizlerin çok güzelmiş hatice abla afiyetle yiyin inş.bütün otları seven biri olarak semizi de çok severim.eskiden olgun semizlerin ucundaki tohumları atardım.sayende daha bilinçlendim.o tohumları bir daha görürsem hemen saksıya ekeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elhamdulillah Tuğbacım gelmiş,hoşgeldin canım benim :)
      semizotu tohumlarını eğer kışın bulup da ekersen saksıyı ev ortamında ılık ve güneşli bir yerde bulundur ki çabuk çimlenip büyüsünler,balkon soğuyunca ben de saksıyı içeri aldım.

      Sil
  3. ÇOK SAĞOLUNUZ ALLAH C.C RAZI OLSUN SİZDEN PAYLAŞIMINIZDAN ÇOK FAYDALANIYORUM

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur