İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

12 Şubat 2013 Salı

GALETA UNLU OMLET

Mikdam İbnu Ma'dikerb radıyallahu anh anlatıyor: 
"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: 
"Ademoğlu, mideden daha şerli bir kap doldurmaz. Ademoğluna belini doğrultacak birkaç lokmacık yeterlidir. Ancak (nefsinin galebesiyle) illa da (mideyi doldurma işini) yapacaksa bari onu üçe ayırsın: Üçte birini yemeğe, üçte birini suya, üçte birini de nefesine (tahsis etsin, üçte birden fazlasına yemek koymasın)."
Tirmizi, Zühd 47, (2381); İbnu Mace, Et'ime 50, (3349).
Allah'ın adıyla başlarım...
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Müdürü Metin Öztürk,''Ekmek İsrafını Önleme'' kampanyası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu önemli bilgiyi de açıklamalarına eklemiş:
"Araştırmaya göre, en fazla ekmek israfının yüzde 7 ile öğrenci yemekhanelerinde olduğuna dikkati çekerek, otel, lokanta ve benzeri yerlerdeki israfın yüzde 3, evlerdeki israfın ise yüzde 2,9 olduğunu" belirtmiş.
Evlerdeki ekmek israfı diğer yerlerdeki israfa göre biraz daha az,ancak diğer yiyeceklerle kıyaslandığında da çok miktarda.
Bugün televizyonda konu ile ilgili bir program izleyince taslaktaki bu tarifimi sizlerle paylaşmayı uygun gördüm.Daha önceki bazı tariflerimde de bu konuya değinmiştim.
Ekmeği israf etmemek için ilk yapılması gereken az ekmek almak,fazla alındı ise fazla kısmı buzluğa atmak.Ekmek tüketimini azaltmak,ekmeğin fazla bayatlamasına fırsat vermemek.
Bir kaç gün oda sıcaklığında ve kapalı ortamda bulunan ekmekler küf atıyor ve bu ekmeklerin kesinlikle yenilmemesi gerekiyor.Bir iki gün ekmek beklemişse en kolay değerlendirme yolu,tost veya yumurtalı ekmek,veya ekmek pizzası yapmak,ya da fırınlayıp kızartarak yemek, veya lokmalar halinde doğrayıp kurutmak ve robottan geçirip galeta unu yapmak.
Hazırladığımız galeta ununu kapalı  şekilde buzdolabında uzuuun süre muhafaza edebiliriz.İşte resmini gördüğünüz omlette de bu galeta unundan kullandım.
Evde galeta unu varsa omletlerimde un değil galeta unu kullanıyorum.Ayrıca galeta ununu poğaça,börek ve köftelerin dış yüzeyini kaplamakta kullanabilirsiniz.Köfte  harcında ve mücverlerde de galeta unu doğru bir seçim.Sayfamda bayat ekmekle yapılmış kahvaltılık ekmek,galeta unlu börek,ve köfte çeşitlerini de bulabilirsiniz.Ayrıca bayatlamış pide ile hazırladığım ev usulü iskender tarifine de bakabilirsiniz.Gelin şimdi çok kolay ve lezzetli omletimizin tarifine geçelim. 
MALZEMELER
5 adet yumurta,
1 diş soyulup ezilmiş sarımsak,
1/2 çay bardağı beyaz peynir(miktarı artırabilirsiniz)
yarım demetten az yıkanıp,doğranmış maydanoz,
2 yemek kaşığı galeta unu(galeta unu yoksa 1 yemek kaşığı normal un kullanabilirsiniz),
toz kara biber,
pul biber,
pişirmek için 1/2 yemek kaşığı tereyağı,
NASIL HAZIRLANIR?
genişçe bir kasede ezdiğiniz sarımsağın üzerine,galeta ununu,baharatları alıp hepsini harmanlayın,
küçük doğranmış veya rendelenmiş peyniri,maydanozu da ekleyip yumurtaları kırın,
bütün malzemeyi iyice karıştırın,
omleti pişireceğiniz tavaya tereyağını koyup eritin,
malzemeyi tavaya döküp yayın,
tavaya kapak kapatıp orta ateşte pişirmeye başlayın,altı kızaran omleti ters çevirip diğer tarafını da kızartıp pişirin,omletimiz servise hazır,sıcak olarak servis yapın,afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Selamun aleykum ellerıne saglık ablacım. annemde yapar bu sekılde ama ıcıne un ekleyerek. bır daha yaparsa ıcıne galate unu koymasını soylıcem:) sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. we aleykumselam Fatmacım,
      galeta unu ile daha lezzetli oluyor,omletin bu şekline özellikle bizim büyük çocuklar bayılıyor,senin de beğeneceğini düşünüyorum,
      anneciğine bir de benden selam söyle olur mu?sevgilerimle...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur