"Yarattığı her şeyi güzel
yaratan ve insanı yaratmaya bir çamurdan başlayan O'dur."
(Secde suresi 7.ayet meali)
Rabbimin güzel adı ile başlarım...
Şubat tatilini fırsat bilip ege'ye,annemlere kısa süreli bir sıla-ı Rahim yaptık.
Ege'nin pazarları yeşillik zengini.Orada yediğim yeşilliğin yanında,canım annemin yanımıza verdikleri de vardı.İşte resmini gördüğünüz kırmızı pancar yaprakları bunlardan birisi.
Pancar yaprağının bu kadar lezzetli olacağını düşünmezdim.Pişirirken aldığım kokusu bana ıspanak kokusunu andırdı.Ama tadı,lezzetli bir ot tadında.
Pancarın tadı ile yaprağının tadı birbirinden çok farklı.Her şeyde Rabbimizin kudretini müşahade ediyorsunuz,tabii bakmasını bilenlere sözüm...
Pancarın tadı ile yaprağının tadı birbirinden çok farklı.Her şeyde Rabbimizin kudretini müşahade ediyorsunuz,tabii bakmasını bilenlere sözüm...
PANCAR YAPRAĞI KAVURMASI NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
1 adet kuru soğan,
1 demet kırmızı pancar yaprağı(sapları ile beraber),
az miktar dereotu,
tuz,
toz karabiber,
1 veya 2 adet yumurta,
pancar yapraklarını kavuracak kadar,tereyağı ve zeytinyağı karışımı,
HAZIRLANIŞI
pancar yapraklarını iyice yıkayıp suyunu süzdürün sap kısımlarını ayrı,yapraklı kısımlarını ayrı doğrayın,
tavaya soğanı yemeklik doğrayın,
yağını ilave edip soğanlar sararıncaya kadar kavurun,
pancar yapraklarının önce sap kısımlarını tavaya alıp soğanla 2-3 dak.çevirin,
yapraklarını da tavaya alıp karıştırın,
beraberce 4-5 dak.kadar sap ve yapraklar yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin,
tuzunu ve karabiberini,doğranmış dereotunu da ilave edip karıştırın,
yumurtasını kırıp,beyazları pişince karıştırın,
yumurtası iyice pişince altını kapatıp servis yapın,afiyet olsun.
NOT:Pancar yaprağı kavurmasını yumurta kırmadan,ılıtıp sarımsaklı yoğurt dökerek de yiyebilirsiniz.
Ayrıca kabızlık şikayeti olanlar,bağırsak tembelliği yaşayanlar için pancar yaprağı kavurması,en isabetli seçimlerden birisidir.
Ayrıca kabızlık şikayeti olanlar,bağırsak tembelliği yaşayanlar için pancar yaprağı kavurması,en isabetli seçimlerden birisidir.
ELLERİNİZE SAĞLIK TEK KELİMEYLE HARİKA BİR TARİF BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM
YanıtlaSilmelahat hanım,çok teşekkür ederim,sevgiler...
SilGoruntu super.. pancarın kendı rengı zaten ona hayran olmaya yetıyor :) sebzeyı cok severım bu tam bana gore bır tarıf olmus.. ellerıne saglık ablacım.
YanıtlaSilAnladım Fatmacım sen de benim gibi,tam bir sebze canavarısın :)mümkün olsaydı da sana da tattırsaydım,yaaa nasip...
SilPancar yaprağı çiğ olarak da yeniyor mu acaba? saksımda az birşey var dolapta unutulan pancarları toprağa dikmiştim. poişirecek kadar yok,salata mı yapsam dedim.
SilHoşgeldiniz :) Hiç çiğ yemedim ama yenilebilir, hele salata içinde hissedilmez veya ıspamak veya pazı benzeri yeşilliklerle beraber de pişirip kullanabilirsiniz.
SilSardunya saksımın dibindeki bir kaç adet ısırganotunu ben ıspanaklı fırın makarnada kullanmıştım :)
Teşekkür ederim hayat Cemresi.Bakalım deneyeceğim. havuç,turp vb sebzelerin başlarını bir -iki cam kALINLIĞINDA kesip ve soğanın cücüğünü de (kökü ile)ayırıp saksılara sokuveririm genellikle güzel yeil yaprakları olur ve kullanılır. Bu da benden size armağan bilgi olsun.sevgi ve dua ile...
YanıtlaSilBen de teşekkür ederim :)
SilTurp ve havucu denemedim ancak 3 yıldır patatesin yeşillenen kısımlarını toprakla buluşturuyorum, bu yıl biraz daha tecrübeli olarak yaptım bu işi daha iyi sonuç bekliyorum,
sarımsaklar yeşillenmişti onları diktim bir hayli büyüdüler diplerinde durum ne bilmiyorum :)
Semizotlarım büyüyor xira tohumlarını evde bulunan topraklara serpmiştim :)
Ufak tefek de olsa bitkilerle ilgilenmeyi ben de sizin gibi seviyorum :)
Sevgilerimi gönderiyorum...
Harika oldu mükemmel tarif teşekkürler
YanıtlaSilAfiyet olsun :)
Sil