İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

12 Eylül 2012 Çarşamba

SALÇALIK KIRMIZI BİBERİN KULLANILDIĞI YERLER ve SAĞLIĞIMIZA FAYDALARI

" Yeryüzünü size boyun eğdiren O'dur. Şu halde yerin omuzlarında (üzerinde) dolaşın ve Allah'ın rızkından yeyin. Dönüş ancak O'nadır."
(Mülk suresi 15.ayet meali)
 Rabbimin adıyla başlarım...
Mevsimi gelince mutfağımdan eksik etmemeye çalıştığım,bir çok yemek çeşidinde kullandığım kırmızı biberden bahsetmek istiyorum sizlere.Rabbimizin bizlere bahşettiği harika nimetlerden bir tanesi de salçalık diye bildiğimiz kırmızı biber.
Dikkatle bakarsanız renkleri dışında hiç birinin şekli diğerine benzemiyor,Rabbimiz her birini tek ve farklı yaratmış,ama faydaları aynı.Görünüşü ile içimizi ısıtan sıcacık kırmızısı ile kırmızı biberleri nerelerde kullandığımı anlatayım.
Uygun olan yerlerde,soğan,domates veya yeşil biber kullandığım her türlü yemekte küçük kareler halinde doğrayıp kullanıyorum,bazende bunların olmadığı bazı yemeklerde kullanıyorum.Menemene nefis bir tat veriyor,domatesin ekşisini, kırmızı biberin tatlı tadı dengeliyor.Omlet,sebzeli bulgur pilavı,tantuni,barbunya pilaki,kuru fasulye,domates çorbası,kırmızı biber dolması, kıymalı sebzeli makarna ve börek kırmızı biberi kullandığım diğer yiyecekler arasında geliyor.
Ayrıca közlenip,közlenmiş patlıcanla beraber yoğurtlaması,turşusu da diğer aklıma gelenler.Kurutulup pulbiber olarak da kullanılabildiği gibi,rondo veya blendırdan geçirilip tuzlanarak güneşte bekletilerek elde edilen salçası da kullanıldığı yerler arasında yerini alıyor.
Kırmızı biber lezzetinin yanında yemeklere kattığı güzel görüntü ve renk ile de tercih ettiklerim arasında geliyor.
Dolapta en az bir ay,süre ile hiç bozulmadan kalabiliyor.
Kışın da kullanmak isterseniz küçük kareler halinde doğrayıp buzdolabı poşetinde dondurucuda saklayabilirsiniz.Kullanmak istediğinizde,istediğiniz miktarı alıp hemen yağa atıp soteleyerek kullanabilirsiniz. 
Gelin şimdi de bu harika sebzenin bize faydaları nelermiş onları öğrenelim...
***********
"Araştırmalara göre kırmızı biber yeşilden çok daha yararlıdır ve daha fazla besin maddesi içerir. Bu sebzeler pişirilebildiği gibi çiğ de yenebilir.
Kırmızı biber yeşil biberin başka bir türüdür. Yeşilinden daha tatlı ve olgun olan kırmızı biber sadece yemekleri tatlandırmaz aynı zamanda da vücudunuz için muhteşem yararlar sağlar.
Kırmızı biberin sağlığımıza yararları
- Kırmızı biber kanserle savaşta en büyük yardımcılarınızdan biridir. İçerisinde bulunan likopen kansere karşı oldukça etkilidir. prostat, pankreas ve rahim kanseri bu kanser çeşitleri arasındadır.
- Kırmızı biber antioksidan açısından oldukça zengindir ve kalp rahatsızlığı riskini azaltır.
- Kolayca kilo vermenizi sağlar. bu sebzeler vücut sıcaklığını artırır ve oksijen gereksinimi yaratır. Bu sayede kilo vermek daha kolay bir hale gelmektedir.
- Kırmızı biber içerisinde bulunan A vitamini gözlere ve bağışıklık sistemine iyi gelir.
- B vitamini beynin gelişimi için oldukça önemlidir. Vücut metabolizmasını etkiler ve proteinin enerjiye dönüşümüne yardımcı olur.
- E vitamini hücrelerde hasar görülmesini engeller ve bu sayede kanser potansiyelini azaltır.
- Kırmızı biberde C vitamini ve potasyum da bol miktarda bulunur. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken potasyum kalp krizi riskini azaltır."
Kaynak-Nazende 
Bize kırmızı biber nimetini ve sayamayacağımız,idrak etmekten aciz kaldığımız bir çok nimeti veren yüce Rabbimize yarattığı şeylerin zerrelerince şükürler olsun...

2 yorum:

  1. Kırmızı biberı en güzel şekilde anlatmışsınız nasıl kullanacağımızı ve faydalarını
    En güzelide başında ve sonunda ALLAH'A hamd etmeniz şükr etmeniz yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Kırmızı biberı en güzel şekilde anlatmışsınız nasıl kullanacağımızı ve faydalarını
    En güzelide başında ve sonunda ALLAH'A hamd etmeniz şükr etmeniz yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur