Rasûlullah (sas) buyuruyor:
“Kim insanların rıza ve hoşnutluğuna karşılık, Allah’ın rızasını dilerse, Allah onu insanlara muhtaç etmez. Kim de Allah’ın rıza ve hoşnutluğuna karşılık, insanların rıza ve hoşnutluğunu tercih ederse, Allah onu insanlara muhtaç eder.”
(Tirmizi, Zühd)
Allah'ın adıyla başlarım...
Közlenmiş biber turşusunu bir acı sever olarak acı yapmak istedim.Bu yüzden sosunda cin biber kullandım.
Acı her yemeğe yakıştığı gibi turşuya da daha bir fazla yakışıyor.
Közlenmiş biber turşusu,yapımı çok kolay bir turşu,aynı zamanda çabuk bir turşu.Biberler közlendiği için ertesi güne yenilebilir.İsterseniz yapımını daha da kolaylaştırmak için biberleri biraz daha küçültüp sosla beraber hepsini karıştırıp o şekilde de kavanoza yerleştirebilirsiniz.
MALZEMELER
5 adet büyük boy salçalık kırmızı biber,
1 küçük baş sarmısak,
1 avuç cin biber(20-25 adet),
2 adet orta boy olgun domates,
3 tatlı kaşığı tuz(kaya tuzu),
YAPILIŞI
sebzeler yıkanır,
biberler fırında yüksek ısıda közlenir,
sarmısaklar soyulur,
domateslerin kabukları soyulur,rondoda sarmısaklarla ve tuzla beraber çekilir,
cin biberler domatesli sosa küçük parçalar halinde doğranıp ilave edilir,
son olarak da sirke eklenir,hepsi karıştırılır,
közlenen biberler fırından alınıp soyulur,iri kareler halinde doğranır,
konserve kavanozuna yemek kaşığı ile 1 kaşık sos konulup üzerine biber parçaları bir sıra yerleştirilir,
tekrar sos ilave edilir,bu şekilde bir sıra biber ve üzerine 1-2 kaşık sos ilavesi ile kavanoz doldurulur,en üste kalan sos dökülüp ağzı kapatılır,turşumuz hazırdır.Turşumuzu buzdolabında muhafaza edelim.Kolay gelsin,afiyet olsun,şükrümüz bol olsun.
Diğer biber turşusu tariflerime BURADAN bakabirsiniz.
Bu nefis turşu tarifimden sonra sizlere bir de ruhlarımızı doyuracak bir hediye sunmak istiyorum lütfen buyrun...
geçen hafta bende yapmıştım bundan
YanıtlaSilçok severim bende
özellikle sıak ekmeğin arasında
ımmmm :)
eline sağlık olsun
harıka gozukuyor vallahı.....
YanıtlaSilellerınıze saglık...
ablacım ellerine sağlık. çok seviyorum hele de ekmeği batırarak yemek nefis oluyor.
YanıtlaSilEbrucuğum sana da yorum yazamıyorum, çünkü yorum sayfası tam sayfa açılan bloglara yorum yazamıyorum,hata veriyor,belki problem bendendir bilmiyorum :(
YanıtlaSilbu yüzden yazmak isteyip yazamadığım başka arkadaşlarım da var,
yorum sayfan pop-up pencere şeklinde olsa böyle bir problem olmaz,inşaAllah,mail adresin olsa yazacaktım sayfanda onu da bulamadım :(
sevgilerimle...
bu domates soslu turşum tuzlu oldu ne yapmalıyım????
YanıtlaSilTurşunuza,tuzu sizin için normal hale gelinceye kadar,tekrar domates çekip ilave edin.
Silbayıldım bu tarife. kaç gün içinde olur acaba.
YanıtlaSil4-5 günde kıvamını bulur,ama sabredemezseniz,ben öyleyim :)ertesi günde yiyebilirsiniz,çünkü biberler zaten pişmiş,afiyet olsun...
Silharikasın bende kalkıp yapacağım,canım çok kavanoz yapmış olsak saklama koşulu nasıl olur?
YanıtlaSilAyşegül hanım,sayfama hoşgeldiniz :)
SilBuzdolabında saklamak en iyisi,özellikle soslu turşuları...