Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor:
"Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Kişi dostunun dini üzeredir. Öyleyse her biriniz, kiminle dostluk kuracağına dikkat etsin."
Ebu Davud, edeb 19, (4833); Tirmizi, Zühd 45, (2379).
"Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Kişi dostunun dini üzeredir. Öyleyse her biriniz, kiminle dostluk kuracağına dikkat etsin."
Ebu Davud, edeb 19, (4833); Tirmizi, Zühd 45, (2379).
Rabbimin güzel adıyla...
Tarifini vereceğim bu turşularda kullandığım biberler,uzuun zamandır görmediğim bir kardeşimin hobby bahçesinden...Onunla yıllar evvel Kahire'de tanışmıştık,o zamandan bu yana sık görüşemesek de aradaki bağlantıyı hiç koparmadık.Bizim iki numarayı fakülteye kaydetmeye ailecek onların bulundukları şehre gittik,sonrasında ise canım arkadaşımın evine uğradık.Allah razı olsun,eşi de kendisi de her zamanki gibi bizleri çok sıcak karşıladılar.Canım arkadaşım,hiç değişmemişti,dünya bir çoklarını aldatıp İslamdan uzaklaştırırken o, yine aynı kalmıştı,her zaman ki gibi doğal,samimi ve mütevazi idi.
Evlerinde hasbihal ve yemek faslından sonra yakınlarında bulunan güzel bir parkta biraz dolaştık,oturduk,sonrasında ise hobyy bahçelerine gittik.Orada oturduk,semaverlerinde hazırladığı nefis çayı içtik.Canım kardeşim sebzelerinden ve bu,şirin biberlerinden bizim için topladı.Akşama yakın,yeniden görüşebilmek arzusu ve talepleri ile vedalaşıp ayrıldık.Bizim için hele de çocuklar için unutulmaz bir gündü.
Rabbim bizleri iyilerle karşılaştırsın,beraber olduğumuzda kendisini anıp hayırlı sohbetler edebileceğimiz razı olacağı vakitler geçirtsin(amin).
Benim için mü'min bir arkadaş,dünyanın en değerli hazinelerinden,Rabbim eksikliklerini göstermesin(amin).
Gelin şimdi de turşularımızı nasıl hazırladım,kısaca anlatayım inşaAllah...
Tarifini vereceğim bu turşularda kullandığım biberler,uzuun zamandır görmediğim bir kardeşimin hobby bahçesinden...Onunla yıllar evvel Kahire'de tanışmıştık,o zamandan bu yana sık görüşemesek de aradaki bağlantıyı hiç koparmadık.Bizim iki numarayı fakülteye kaydetmeye ailecek onların bulundukları şehre gittik,sonrasında ise canım arkadaşımın evine uğradık.Allah razı olsun,eşi de kendisi de her zamanki gibi bizleri çok sıcak karşıladılar.Canım arkadaşım,hiç değişmemişti,dünya bir çoklarını aldatıp İslamdan uzaklaştırırken o, yine aynı kalmıştı,her zaman ki gibi doğal,samimi ve mütevazi idi.
Evlerinde hasbihal ve yemek faslından sonra yakınlarında bulunan güzel bir parkta biraz dolaştık,oturduk,sonrasında ise hobyy bahçelerine gittik.Orada oturduk,semaverlerinde hazırladığı nefis çayı içtik.Canım kardeşim sebzelerinden ve bu,şirin biberlerinden bizim için topladı.Akşama yakın,yeniden görüşebilmek arzusu ve talepleri ile vedalaşıp ayrıldık.Bizim için hele de çocuklar için unutulmaz bir gündü.
Rabbim bizleri iyilerle karşılaştırsın,beraber olduğumuzda kendisini anıp hayırlı sohbetler edebileceğimiz razı olacağı vakitler geçirtsin(amin).
Benim için mü'min bir arkadaş,dünyanın en değerli hazinelerinden,Rabbim eksikliklerini göstermesin(amin).
Gelin şimdi de turşularımızı nasıl hazırladım,kısaca anlatayım inşaAllah...
acı süs veya cin biberleri
(istediğiniz yeşil biber çeşitlerini kullanabilirsiniz),
(istediğiniz yeşil biber çeşitlerini kullanabilirsiniz),
konserve kavanozunun bir boy küçüğü kavanoz için:
1,5 tatlı kaşığı tuz,
kavanoza biberler yerleştirildikten sonra,kavanozun 2/3 üne gelecek kadar ev yapımı üzüm sirkesi veya hazır sirke,
kavanozun geri kalan kısmını bir parmak eksik şekilde dolduracak kadar su,
1 büyük diş soyulmuş ikiye bölünmüş sarımsak,
temiz cam kavanoza biberleri saplarından ayıklayarak,bazılarına da bıçakla küçük kesik atarak yerleştirmeye başladım,
biberleri yerleştirirken ikiye böldüğüm sarımsak parçalarını da ayrı ayrı aralarına yerleştirdim,
kavanozu üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde biberle doldurdum,
sirke ve suyu kavanoza ilave ettim,
derin bir kaba tuzunu attım,kavanozdaki sirkeli suyu da tuzun üzerine süzüp karıştırarak tuzu erittim,
hazırladığım tuzlu sirkeli suyu tekrar kavanozdaki biberlerin üzerine döktüm,
bıçağın ucu ile biberleri zedelemeden kavanozdaki hava kabarcıklarını dışarı çıkardım,
bıçağın ucu ile biberleri zedelemeden kavanozdaki hava kabarcıklarını dışarı çıkardım,
temiz bir poşet parçasını kavanozun ağzına koyup kapağını kapattım,
kavanozu bir iki defa ters yüz edip ogunlaşması için beklemeye aldım.
kavanozu bir iki defa ters yüz edip ogunlaşması için beklemeye aldım.
DOMATES SOSLU BİBER TURŞUSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
acı süs veya cin biberleri,
konserve kavanozunun bir boy küçüğü kavanoz için:
1,5 tatlı kaşığı tuz,
3 sirke,
10-15 dal doğranmış maydanoz yaprağı,
3 diş soyulmuş sarımsak,
2 orta boy kabuğu soyulmuş olgun domates,
DOMATES SOSLU BİBER TURŞUSUNU NASIL HAZIRLADIM?
temiz cam kavanoza biberleri saplarından ayıklayarak,bazılarına da bıçakla küçük kesik atarak yerleştirmeye başladım,
temiz cam kavanoza biberleri saplarından ayıklayarak,bazılarına da bıçakla küçük kesik atarak yerleştirmeye başladım,
kavanozun yarısına gelince maydanozları biberlerin üzerine serdim,
kavanozun ağzında 2-3 parmak eksik kalacak şekilde tekrar biberle doldurdum,
rondoda,sarımsak,domates,sirke ve tuzu beraber çektim,
hazırladığım karışımı kavanozdaki biberlerin üzerine döktüm,
bıçak yardımı ile sosun biberlerin arasına girmesini ve hava kabarcıklarının çıkmasını sağladım,
sos kavanozun ağzına kadar gelmedi,bir parmak eksik bıraktım,sizinki daha az oldu ise biraz daha çekilmiş domates ilave edin,
temiz bir poşet parçasını kavanozun ağzına koyup kapağını kapattım,
kavanozu bir iki defa ters yüz edip olgunlaşması için beklemeye aldım,
olgunlaşma sürecinde de ara ara ters yüz edip sosun iyice biberlere temas etmesine yardımcı oldum,
taşma ihtimaline karşı her iki turşunun altına da birer tabak yerleştirin.
Ara sırada turşuyu açıp çatal yardımı ile karıştırırsanız kabarmasını önlersiniz.
Turşularınız en geç bir hafta sonra tamamen olgunlaşıp yenmeye hazır hale gelecektir inşaAllah...Yerken üzerine biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
İsterseniz domates soslu biber turşusunu buradaki gibi,(buradaki gibi kelimelerinin üzerine tıklayın)daha pratik bir şekilde de yapabilirsiniz.
NOT:
turşuları daha fazla hazırlamak isterseniz, malzemeleri eşit veya istediğiniz oranlarda (tuzu azaltmayın)kullanarak,
istediğiniz miktarlarda turşular hazırlayabilirsiniz.
kavanozu bir iki defa ters yüz edip olgunlaşması için beklemeye aldım,
olgunlaşma sürecinde de ara ara ters yüz edip sosun iyice biberlere temas etmesine yardımcı oldum,
taşma ihtimaline karşı her iki turşunun altına da birer tabak yerleştirin.
Ara sırada turşuyu açıp çatal yardımı ile karıştırırsanız kabarmasını önlersiniz.
Turşularınız en geç bir hafta sonra tamamen olgunlaşıp yenmeye hazır hale gelecektir inşaAllah...Yerken üzerine biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
İsterseniz domates soslu biber turşusunu buradaki gibi,(buradaki gibi kelimelerinin üzerine tıklayın)daha pratik bir şekilde de yapabilirsiniz.
NOT:
turşuları daha fazla hazırlamak isterseniz, malzemeleri eşit veya istediğiniz oranlarda (tuzu azaltmayın)kullanarak,
istediğiniz miktarlarda turşular hazırlayabilirsiniz.
Sitenizin yeni şekli mükemmel olmuş. Tebrik ederim.Ayrıca turşular için elinize sağlık kış aylarında kuru fasulyenin yanına çok yakışıyor..
YanıtlaSilSaygılar.
S.A.Domates soslu turşuda 3 sirke yazmışsınız.Ne kadar koyulacak acaba? Teşekkürler.
YanıtlaSil:))bazen böyle eksik yazımlar oluyor,ne de olsa insanız,
Sil3 yemek kaşığı sirke olacak,
benim turşum yarıya indi,çok lezzetli bir turşu,
yapınca serin bir yerde,mümkünse buzdolabında muhafaza edin olur mu?
selametle kalın...