"Başkalarına imrenme,sana da imrenenler çok."
Rabbimin adıyla başlarım...
Kış hazırlıkları arasında turşuların yeri büyüktür.Çocukluğumda annemin yaptığı biber turşularının içindeki fasulyeleri yemeye doyamazdım,çıtır çıtır ve çok lezzetliydiler...
Annemden aldığım tüyolarla yaptım fasulye turşusunu.Çocukluğumdaki tadı yakalamak için de biberle karışık yaptım,ama fasulyesi çoğunlukta.Nasıl mı hazırladım?buyrun tarifine geçelim...
Kış hazırlıkları arasında turşuların yeri büyüktür.Çocukluğumda annemin yaptığı biber turşularının içindeki fasulyeleri yemeye doyamazdım,çıtır çıtır ve çok lezzetliydiler...
Annemden aldığım tüyolarla yaptım fasulye turşusunu.Çocukluğumdaki tadı yakalamak için de biberle karışık yaptım,ama fasulyesi çoğunlukta.Nasıl mı hazırladım?buyrun tarifine geçelim...
MALZEMELER
yeterli miktarda çok taze fasulye,
az miktarda sivri biber,
2 diş sarımsak,
kavanazun 2/3 sini dolduracak kadar,(varsa ev yapımı) üzüm sirkesi,
kalan miktar için su,
1,5-2 tatlı kaşığı tuz,
YAPILIŞI
kavanoza kırmadan,kolay yerleştirebilmek için,fasulyeleri yıkamadan bir kaç gün dışarıda bırakıp hafif pörsümeleri sağlanır,
fasulyeler yıkanır,başları koparılır,
sivri biberler yıkanır,baş kısımları kesilir,ortadan ikiye kesilir,
fasulyeler,biberler ve soyulup ikiye bölünmüş sarımsaklar istenilen şekilde kavanoza yerleştirilir,
kavanoz,ağzında 2-3 parmak boşluk kalacak şekilde sirke ve su ile doldurulur,
su ve sirke karışımı ayrı bir kaba süzülür,
içine tuz atılıp eritilir,bu aşamada tuzuna bakın,az ise ilave edin,karışım tekrar fasulye ve biberlerin üzerine dökülür,
kavanozdaki hava kabarcıkları bıçak yardımı ile çıkarılır,
fasulye turşunuza isterseniz,yapılış aşamasında ,minik ham domates de ilave edebilirsiniz,kolay gelsin,afiyet olsun.
Saksılardaki yeşillikleri merak ediyorsanız,onların ne olduğunu bir sonraki turşu tarifimde anlatayım inşaAllah.Çünkü o turşunun da resimlerine eşlik ettiler :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,
" YAYINLA "
yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.