İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

6 Eylül 2012 Perşembe

HUMUSLU FATIMA'NIN YÜREK BURKAN HİKAYESİ

" (Resûlüm!) Sen, sana vahyolunana uy ve Allah hükmedinceye kadar sabret. O hakimlerin en hayırlısıdır."
(Yunus suresi 109.ayet meali)
Rabbimin adıyla başlarım...
Aylardır yanıbaşımızda Suriye'de büyük acılar yaşanıyor.Kadın, çocuk,bebek demeden masum insanlar hunharca katlediliyor.Dünya devletleri göstermelik toplantılar,göstermelik tepkilerle gün geçiriyor,akan kana seyirci kalıyorlar.Ne de olsa akan müslüman kanı,ne kadar çok ölseler,öldürülseler onlar için mesele değil.Zaten dünyada nerede bir zulüm,nerede katledilenler varsa geneli müslüman.Dünya müslüman için rahat yeri değil,imtihan yeri,bir gün bizim ülkemizde de aynı durumların yaşanmayacağına kim garanti verebilir?Rabbim encamımızı hayreylesin,ölüm bize gelmeden gayretini artıran,razı olacağı işler yapan salih kullarından eylesin.Dünyanın her yerinde,Suriye'de devam eden zulümlerin,bir an önce son bulmasını,Hak'kın hakim olduğu bir düzenin kurulmasını tez zamanda nasip etsin(amin).
 Bayramda görüşme fırsatı bulduğum Suriyeli kardeşim,çok bitkin görünüyordu.Savaş çıkınca Şamdan ayrılmış Türkiye'ye gelmişlerdi.Akrabalarının orada olduğundan,evlere baskınlar yapılıp insanların katledildiğinden bahsediyor ve bizlerden ısrarla dua istiyordu.

Suriye'de yaşanan acının şiddetini anlatan aşağıdaki haberi okuyunca gözyaşlarıma hakim olamadım.Habere konu olan Fatıma kardeşim,hamileliği o savaş ortamında geçirmişti.Belki oradan ayrılmak istemiş imkan bulamamıştı.Onun da bebeğine kavuşma,güvenli bir ortamda bebeği ile mutlu bir hayat sürdürme,bebeğini öpüp koklama hakkı vardı,her anne gibi o da bebeğine kavuşma hayalleri kurmuştur.....Kelimeler boğazımda düğümleniyor.......Anne oğul yan yana yatışları,yüzlerindeki masum ifade.....
"Rabbimiz! Unutursak veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği işler de yükleme! Bizi affet! Bizi bağışla! Bize acı! Sen bizim mevlamızsın. Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et!"
(Bakara suresi 286.ayet'in son kısım meali) 
******** 
"Suriye'den acı görüntü... 
Suriye’den yine yürek dağlayan bir görüntü… 9 aylık hamile bir kadın katledildikten sonra bir çocuk doğurdu... Bebeği ile birlikte ...
Humus’un El Buvayda eş-Şargiyye semtinden gelen görüntüler yürek dağladı.

Fatıma Muhammed Husruf adlı Suriyeli bir kadın Baas güçlerince katledildi. Ancak 9 aylık hamileydi ve bir gün sonra doğum yapması bekleniyordu. Güzel oğlunu dünyaya getirmek için sayılı saatleri kaldığında Esed ordusunun bir füzesi oturduğu evin tavanından içeri girdi.

Fatıma'nın boynuna bir şarapnel parçası isabet etti ve hayatını kaybetti. Hayata veda ederken çocuğunu doğurdu. Doktorlar bebeği kurtarmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ancak bebek de annesiyle beraber gözlerini henüz açamadığı hayata veda etti. Annesi bebeğine sarılamadan ama henüz göbek bağı kesilmeden kucak kucağa can verdiler.

Geriye bir babanın henüz doğmuş; ancak Esad güçlerinin öldürdüğü oğluna ve eşinin alnına kondurduğu öpücük kaldı."
HABER-pressmedya

2 yorum:

  1. Selamu aleykum... Ablacım yuregım daglandı.. Gozyaslarım suzuldu bırer taraftan... vıdeoyu ızleyemedık annemle...yuregımız dayanmadı.. ALLAHIM ınsaALLAH onlarıı cennetlerın en guzelıyle mukafatlandırır..amın amın amın...Yuce Rabbım tez ve hayırlı zamanlarda kurtarsın musluman kardeslerımı o zalımlerın elınden. amın...selametle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. we aleykumselam Fatmacım,
      videoyu ben izledim,izleseydiniz orada da genç babanın teslimiyetini,çaresizliğini ve sabrını görecektiniz,yürek dayanmıyor,Rabbim sabır versin,tez zamanda bu zulümlerin bitmesini nasip etsin(amin),
      annene de selam ve hürmetlerimi ilet,
      en Emin'e emanetsiniz...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur