"Her şeyin mülkü kendi elinde olan Allah'ın şanı ne kadar yücedir! Siz de O'na döneceksiniz."
(Yasin suresi 83.ayet meali)
(Yasin suresi 83.ayet meali)
Rabbimin adıyla başlarım...
Yeni bir haftaya başlıyoruz, Rabbim hakkımızda hayır kılsın.
Bu gün sizlerle çok pratik bir börek tarifi paylaşmak istiyorum.
İsmi Pizza börek.Bu börek görüntüsünden ziyade, içinde kullanılan malzemelerden dolayı pizza börek ismini alan bir tarif.
Pizza börek özellikle çocukların çok sevdiği, seveceği bir börek çeşidi.
Gelin nasıl hazırladığımı anlatayım...
Yeni bir haftaya başlıyoruz, Rabbim hakkımızda hayır kılsın.
Bu gün sizlerle çok pratik bir börek tarifi paylaşmak istiyorum.
İsmi Pizza börek.Bu börek görüntüsünden ziyade, içinde kullanılan malzemelerden dolayı pizza börek ismini alan bir tarif.
Pizza börek özellikle çocukların çok sevdiği, seveceği bir börek çeşidi.
Gelin nasıl hazırladığımı anlatayım...
MALZEMELER
2 adet yufka,daha büyük dilimler isterseniz 3 adet yufka,
kaşar rendesi,
bir miktar küçük doğranmış sucuk,
2-3 adet yeşil biber,
1 orta boy domates,
varsa 1 adet yumurta akı,
kekik,
zeytinyağı,
(malzemeleri istediğiniz oranda artırıp eksiltebilirsiniz,bu tamamen sizin damak tadınıza kalmış)
(malzemeleri istediğiniz oranda artırıp eksiltebilirsiniz,bu tamamen sizin damak tadınıza kalmış)
PİZZA BÖREK NASIL HAZIRLANIR?
derin bir kaba,sucukları,kaşar rendesini,doğranmış biberleri ve domatesi,istediğiniz miktarda kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağını koyup harmanlayın,
fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın,
1 adet yufkayı düz bir zemine serin,
üzerine 2 kaşık zeytinyağı ve 2 kaşık su gezdirip her tarafına sürün,
2. yufkayı üzerine serin,3. yufkayı da kullanacaksanız 2.yufkaya da ilkine uyguladığınız işlemi uygulayıp 3.yufkayı üzerine serin,
hazırladığınız içi yufkanın üzerine serin,
kenarlarını biraz içe katlayın,
rulo şeklinde sonuna kadar sarın,
yaklaşık iki parmak kalınlığında kesin,
yağlanmış fırın tepsisine dizip sıcak fırına verin,
alt ve üstleri kızarınca fırından alıp sıcak servis yapın.
Kolay gelsin,afiyet olsun,şükrünüz bol,ibadetleriniz devamlı,hayır dualarınız makbul olsun(amin).
Sırada çok güzel tarifler var,Rabbim nasip ederse onları da yayınlarım inşaAllah,o zamana kadar en Emin'e emanetsiniz...
Kolay gelsin,afiyet olsun,şükrünüz bol,ibadetleriniz devamlı,hayır dualarınız makbul olsun(amin).
Sırada çok güzel tarifler var,Rabbim nasip ederse onları da yayınlarım inşaAllah,o zamana kadar en Emin'e emanetsiniz...
görüntü müthiş ellerine sağlık abla.
YanıtlaSilkesinlikle denenmesi gereken bir tarif :))
evet Ebrucum,denemeni tavsiye ederim,hem kolay hem de lezzetli,
Silverdiği nimetlerin zerrelerince Rabbimize hamd olsun.
ellerinize sağlık çok güzel yapmışınız.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Fatmacım,
Silsevgilerimle...
Yumurta akini nerde kullandginizi goremedim hatice hn.malzemelerde var fkt tarifte yok.ellerinize saglik.Aeo/hale
YanıtlaSilHalecim,
Silayrıca belirtmemişim,burada söyliyeyim,yumurta akını malzemeleri serdikten sonra üzerlerine gezdirebileceğin gibi(ben öyle yaptım),
malzemelerle karıştırıp hepsini birden de yufkanın üzerine serebilirsin,yumurta akı olmazsa olmaz değil,malzemeler birbirini daha iyi tutsun diye ilave ettim,kaşar miktarı daha fazla ise o da aynı işi görür...
nefis görünüyorrr
YanıtlaSilmalzemeler dökülmüyormu tepsiye?
YanıtlaSilbirde yufkaya sos sürmüyoruz sadece su ve yağ var kuru olmuyormu?
Hoşgeldiniz,
Silmalzemeler tepsiye dökülmüyor,kuru olmuyor,
tavsiye ederim,
kolay gelsin,selametle kalın...