Rahmet Nebisi (s.a.s) buyurdular:
“Siz, zikreden bir dil ve şükreden bir kalbe sahip olunuz.”
(Tirmizi)
O'na (c.c) yarattığı şeylerin zerrelerince şükürler olsun ki bolluk içinde ve ucuzluk olan topraklar üzerinde yaşıyoruz.Hala bir çok sebze ve meyvemiz bozulmamış.Pazardan aldığımız mısır koçanının içinden kurt çıkması,aldığım köy biberlerinin tohumundan diktiğimde yeniden biber elde edebilmek beni böyle düşünmeye ve inanmaya sevkediyor,inşaAllah yanılmıyorumdur.
Dışarıda araba içinde satılan ucuz ve mis gibi, domates kokan domatesleri,su gibi taptaze ve çıtır çıtır fasulyeleri alınca da böyle düşündüm.Satan adam bahçelerinin ürünleri olduğunu söylüyordu.İnşaAllah gıdalarımızla oynanmaz,tohumlarımıza sahip çıkılır.Bunların olabilmesi ve bu hassasiyetin korunması için Allah korkusunun ve bir gün hesap vereceğimiz bilincinin beyinlerde hep diri tutulması gerekiyor.
Dışarıda araba içinde satılan ucuz ve mis gibi, domates kokan domatesleri,su gibi taptaze ve çıtır çıtır fasulyeleri alınca da böyle düşündüm.Satan adam bahçelerinin ürünleri olduğunu söylüyordu.İnşaAllah gıdalarımızla oynanmaz,tohumlarımıza sahip çıkılır.Bunların olabilmesi ve bu hassasiyetin korunması için Allah korkusunun ve bir gün hesap vereceğimiz bilincinin beyinlerde hep diri tutulması gerekiyor.
Rabbim verdiği nimetlerin kadrini bilenlerden,gereğince amel edenlerden eylesin bizleri,isyan edenlerden ve israf edenlerden eylemesin(amin).
**********
Kış hazırlıkları yapılırken,konservesi en çok yapılan veya dondurucuya en çok yerleştirilen sebzelerin başında belki de fasulye geliyor.
Önceki senelerde sadece etli pişirecek şekilde hazırladığım fasulyeleri bir kaç senedir
zeytinyağlısını yapacak şekilde de dondurucuya yerleştiriyorum.Hazırlanma aşamasındaki tek fark doğrama şekilleri.
zeytinyağlısını yapacak şekilde de dondurucuya yerleştiriyorum.Hazırlanma aşamasındaki tek fark doğrama şekilleri.
Zeytinyağlı da fasulyeleri boydan,bıçakla ikiye ayırıp sonra bölüyorum.
Domatesle beraber 5-10 dak.pişen fasulyeleri soğuyunca dondurucuya yerleştiriyorum.
Pişireceğim zaman ise soğanı ile beraber donmuş haliyle,hepsini çiğden tencereye koyup,yağını,tuzunu,pulbiber ve karabiberini,bir iki diş sarmısağını ilave edip pişirerek,yemeğini hazırlıyorum.
Evde acil durumlar için çok pratik hazır bir yemek oluyor.Lezzeti ise ilk günki gibi...
:)) misir kocaninin icinden kurt cikinca sevindin yani:)
YanıtlaSilKurda karşı bir alakam yok :) kendileriyle aram bir hayli serindir :)
YanıtlaSilancak sevinme sebebim şu:
Kurt o sebze veya meyve yetiştirilirken kimyasal ilaç kullanılmadığının göstergesiymiş yani doğal yollarla yetiştirilmiş anlamına geliyor.
Avrupalılar bu sebepten,sebze meyve alırken kurtlu olanlarını tercih ediyorlarmış.
ben de böyle saklıyorum fasulyeyi :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Leylacığım,
YanıtlaSilziyaretlerin için çok teşekkür ederim,
sana yazamıyorum çünkü yorum sayfası tam sayfa açılan bloglara yorum yazamıyorum,hata veriyor,
bu yüzden yazmak isteyip yazamadığım başka arkadaşlarım da var,
yorum sayfalarınız pop-up pencere şeklinde olsa böyle bir problem olmaz,inşaAllah,
sevgilerimle...
s.a hatice hn. fasulyeeri domateslepişirirken susuzmu pişiriyorsunuz öğrenebilirmiyim ltfn/ hale
YanıtlaSilhalecim,evet susuz pişiriyorum,pişirme süresi kısa ve kontrollü olduğu için,içindeki domatesin suyu yeterli geliyor...
Sil