"Rabbimiz Allah'tır deyip sonra da dosdoğru yaşayanlara melekler gelerek: ‘Korkmayın, üzülmeyin, size vadedilen cennetle sevinin. Biz, dünya hayatında da âhirette de sizlere dostuz. Esirgeyip bağışlayan Allah'ın ikrâmı olarak (cennette) canınızın çektiği ve dilediğiniz her şey sizindir' derler."
Fussilet sûresi (41), 30-32
Hepinize hayırlı,huzurlu haftalar diliyorum.
Şimdiye kadar yaptığım pastalarda hiç çikolata ile süsleme yapmadım,damla çikolata hariç.Aslında kastetdiğim şu çok meşhur benmari usulü ile eritilerek yapılan çikolata süslemesinden bahsediyorum.
Pandispanyanın yapılışı için buraya,kreması için buraya bakabilirsiniz.
Büyükçe bir cezveye veya küçük bir tencereye 2 bardak su koyup ocağın üzerine yerleştirin ve kaynamaya bırakın,çelik veya krom bir kasenin içine 50 gr.bitter çikolatayı koyup cezvenin üzerine oturtun,süslemeyi yapacağınız metal tatlı kaşığı da kasenin içinde bırakın,çikolata iyice eriyip ısınana kadar alttaki su kaynamaya devam etsin,çikolatayı sıvılaştırmak için sakın içine süt koymayın,aksi takdirde katılaşır,çikolatanın erimesini ve kıvamının akışkanlaşmasını sabırla bekleyin.
Büyükçe bir cezveye veya küçük bir tencereye 2 bardak su koyup ocağın üzerine yerleştirin ve kaynamaya bırakın,çelik veya krom bir kasenin içine 50 gr.bitter çikolatayı koyup cezvenin üzerine oturtun,süslemeyi yapacağınız metal tatlı kaşığı da kasenin içinde bırakın,çikolata iyice eriyip ısınana kadar alttaki su kaynamaya devam etsin,çikolatayı sıvılaştırmak için sakın içine süt koymayın,aksi takdirde katılaşır,çikolatanın erimesini ve kıvamının akışkanlaşmasını sabırla bekleyin.
Süslemeyi yapacağınız tatlı kaşığı da çikolata ile beraber iyice ısınsın ki pastanın üzerine çikolatayı gezdirirken çikolata kolay aksın,çikolatamız sıvı halde iken parlak bir görünüşte olacak,soğuyunca ise mat bir görüntüsü olacak ve katılaşacak. Pastanın üstünü ister sade çikolatalı hali ile isterseniz de benim yaptığım gibi reçelle veya meyve ile süsleyebilirsiniz.
Sevdiklerinizle hayırla,sağlıkla ve mutlulukla paylaşmanız için kolay gelsin,afiyet olsun.
portakal aromalı pastaları çok seviyorum.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
YanıtlaSilşu portakal reçelini nede çok severim
YanıtlaSilhımm pasta ile birleşince tadına doyum olmaz hele yapan sen olunca
canım benim ellerine sağlık afiyet bal olsun
kocaman sevgiler
Pasta nefis olmuş ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor.
YanıtlaSils.a.
YanıtlaSilhayırlı akşamlar canım.ellerine emeğine sağlık.uzun zamandır gelemedim kusura bakmayın.a.e.o.
It looks absolutely stunning!
YanıtlaSilHemi de portakal reçelli :)
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacığım..
Selam ve muhabbetle