Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim.Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim.
Yanımda yürü, böylece İkimiz eşit oluruz. (Ute Kabilesi)
Besmele ile başlarım...
İlk defa pişirdiğim ve ilk defa yediğimiz kaya balığınının çok kolay olan pişirme yöntemi ızgarasından bahsedeceğim.
Balıkçının talimatı ile bu balığın fırında pişirilen, kızartması önerilmeyen bir balık çeşidi olduğunu öğrendik,bu yüzden tuzlayıp fırında ızgara yaptık,
yanında salata ile yedik,
salatamda da kırmızı pancar turşumdan da kullandım.
Balıkçının talimatı ile bu balığın fırında pişirilen, kızartması önerilmeyen bir balık çeşidi olduğunu öğrendik,bu yüzden tuzlayıp fırında ızgara yaptık,
yanında salata ile yedik,
salatamda da kırmızı pancar turşumdan da kullandım.
MALZEMELER
istenilen sayıda kaya balığı,tuz,
YAPILIŞI
temizlenip yıkanmış kaya balıkları tuzlanır,
balıklar pişerken damlayan yağları yanıp mutfağı kokutmasın ve fırını kirletmesin diye,
fırın tepsisine bir kaç su bardağı su konulur,
üzerine ızgara yerleştirilir,ızgaranın üzeri yağlanır ve tuzlanmış balıklar yerleştirilir,
fırının ızgara konumunda önce bir tarafları,
sonra diğer tarafları kızartılıp,
salata eşliğinde servis yapılır.
Diğer balık tariflerime buradan bakabilirsiniz.
ellerine saglik canim nefiss görünüyor! afiyet sifa olsun..sicacik sevgilerimle.
YanıtlaSilAHH GÜNLERDİR BALIK İSTİYOR CANIM BİRDE BUNU GÖRÜNCE....ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE..
esselamu aleykum ablacım.Dolapta palamutlarım vardı ne yapsamda nasıl yapsamda ev kirlenmeden yağlar sıçramadan pişirebilsem diye düşünüyordum.Sonra Hayat Cemresine danışayım dedim.Bu tarifi benim palamutlarda denedim çokda güzel oldu.Sadece fırının içini temizleyerek sıyrıldım işin içinden :) Eşim beyenirmi beğenmez mi diye düşünürken hamdolsun ki çok beğendi.evliliğimin ilk günlerinde balığı tepside soğanlı domatesli yapmışdım pek beğeni toplamamışdı.Ama ızgara şeklinde yapınca çok daha lezzetli oluyormuş.Allah razı olsun ablacım sayenizde yemek listeme yeni yeni tarifler ekledim.
YanıtlaSilwe aleykumselam canım kardeşim,
Silben de balığı sebzeli olarak özellikle de domatesli tercih etmiyorum,yumuşak istemiyorum o yüzden :)
bu yöntemi özellikle yağlı balıklarda tercih edebilirsin,
ben köfte yaptığımda da genellikle bu şekilde pişiririm,
hem daha kolay,hem daha sağlıklı ve ortalık da ne kokuyor,ne de etrafa yağ sıçrıyor :)
alta tepsi koyup içine de su koyarsan sıçramıyor,sen suyu az mı koydun yoksa?ki sıçradı,
afiyetler olsun,
en Emin'e emanetsin güzel kardeşim,
sevgilerimle...
esselamu aleykum ablacım.Verdiğiniz tarife tamamıyla uydum ve de yağ konusunda zorluk yaşamadım ızgaranın ve tepsinin yıkanması dışında da şöyle bir sabunlu bezle siliverdim fırını balık kokusu hiç kalmasın diye vede kalmadı da Allah razı olsun ablacım pratik bilgiler için. Sayenizde balık kızartmak benim için kabus olmakdan çıktı :)
YanıtlaSilwe aleykumselam canım benim,
Silbu tarifi yapalı neredeyse iki yıl olmuş,
belki ben de silmişimdir :)hatırlamıyorum :)
Rabbim cümlemizden de razı olsun,
sevgilerimle...