"İnsan ancak anladığı şeyleri duyar."
(GOETHE )
Rabbimin adıyla başlarım...
Karbabaharın her yemeği bir başka güzeldir,benim açımdan öyle :) annem karnabaharı haşladıktan sonra una bulayıp kızartır,üzerine sarmısaklı yoğurt dökerdi,tadına doyum olmazdı,ancak bu şekilde yapımı hem fazla zaman alıyor,hemde zor oluyordu,yağ oranı da fazla idi.Bende o tadı aradığım için o tada benzer yapımı daha kolay bir yöntemle pişirdim,biz tadını çok beğendik,hem kolay hem de en az onun kadar lezzetli oldu.
MALZEMELER
1/2 orta boy haşlanmış karnabahar,
1/2 çay bardağı süt,
2 adet yumurta,
3 yemek kaşığı un,
tuz,karabiber,pulbiber,
tavada pişirirken kullanmak için 6-7 yemek kaşığı karışık tereyağı ve zeytinyağı,
YAPILIŞI
haşlanmış karnabahar küçük parçalar halinde doğranır,
yağ hariç diğer malzemelerle karıştırılır,
yağ konulmuş teflon tavaya dökülüp düzleştirilir,orta ısıdaki ateşte kızartılır,sonra kızarmayan yerleri de kızartılarak servis tabağına alınır,
ılıyınca üzerine sarmısaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.
karnabahar tavanın yoğurtsuz hali |
ablacım,
YanıtlaSilellerine sağlık.hç bu şekilde denememiştim.çok hafif görünüyor.yoğurtsuz olan foto da çok lezzetli görünüyor.güzel kızarmış.
sevgiler ,hayırlı akşamlar
Es-Selamu Aleyküm..
YanıtlaSilKarnabaharın çorbasından,salatasına kadar her şeklini çok severim!
Tavası da resmen iştah açıyor / acıktırıyor ya Hu:) Ellerine sağlık ablacığım.
Kalbi selamlarımla
bencede çok güzel bir fikir olmuş arkadaşım.çokta lezzetli görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilYeterki karnabahar olsun,her hali güzel.Ama sarmısaklı yoğurtluysa doyum olmaz.Ellerine sağlık canımsın...
YanıtlaSilelinize sağlık bende bayılırım karnıbahara bende beklerim bloğuma sevgiler
YanıtlaSilselamun aleykum sımdıkızarttım oglum yıyor. cok da sevdı normalde karnabahar yemegını yemez :)tesekuur ettım ablacım. ALLAH HAFIZ
YanıtlaSilWe aleykumselam fatmacım,
Siloğluna da annesine de afiyet şifa olsun :)
sevgilerimle...