İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

2 Kasım 2011 Çarşamba

KURBAN ve TESLİMİYET

   Allah'ın(c.c) adıyla ...
        Hicri aylardan Zilhicce ayındayız, bu ay kurban bayramını idrak edeceğimiz güzel ve anlamlı günlerle dolu bir ay. Zilhicce ayının dokuzuncu günü yani arefe günü, dünyanın çeşitli yerlerinden binlerce müslümanın aynı anda bir arada olup, Arafatta mahşer provasını yaptıkları bir gün olacak inşeAllah. Her sene bu prova tekrarlanıyor.
        Aynı zamanda bu özel günler Hz.İbrahim, O'nun mütevekkil hanımı Hz.Hacer ve evlatların en itaatkarı Hz.İsmail'in örnek hatıralarının yad edildiği günler.
        Hz.İbrahim tek başına bir ümmet olan, peygamberlerin atası diye anılan, Allah(c.c)'ın halilim(dostum) dediği yüce peygamber.
Öyle güzel ve örnek bir hayat yaşamış ki Rabbinden başka hiç bir güç tanımamış, tek başına da olsa davasından vazgeçmemiş, zalim sultan(nemrut) karşısında hakkı söylemiş, ateşe atılacağını bildiği halde korkmamış, cesaretin zirvesinde, ateşi tam bir teslimiyetle karşılamış, Rabbine güvenip dayanmış ve Rabbi onu ateşin içinde bile selamette kılmış.
        Yıllarca evlat hasreti çekmiş ve yaşlılık döneminde ilk yavrusu İsmail'ine kavuşmuş, ilk hanımı Sare'nin kıskançlığına sabır göstermiş ve biricik oğlunu ve oğlunun annesi Hz.Hacer'i kimsenin olmadığı, ıssız, vahşi hayvanların bulunduğu, ağaçsız, susuz bir vadiye Mekke'ye bırakmış, sadakat timsali Hz.Hacer bunun Allah(c.c)'ın emri olduğunu öğrenince hiç itiraz etmemiş, Rabbine güvenip dayanmış ve Rabbinin kendilerini koruyacağına bütün kalbiyle inanmış, tereddüt göstermemiş.
        Biricik yavrusuna verecek suyu kalmayınca telaşla Safa ve Merve tepeleri arasında  koşarak su aramış, döndüğünde İsmail'inin ayaklarının dibinde akan  zemzemi bulmuş, Rabbi kendisini ve yavrusunu susuz bırakmamış.
        Her yıl hacca ve umreye giden müslümanlar Safa ve Merve arasında say yapıyorlar, Hz.Hacer'in bu hatırasını yad ediyorlar, bir kadının yaptığı hareketleri kadın erkek her müslüman taklid ediyor, kim demiş İslam kadına değer vermiyor diye, İslam'ın kadına verdiği değere verilebilecek en güzel örneklerden birisidir say ibadeti.
        Rabbi Hz.İbrahim'e biricik oğlu Hz.İsmail'ini kurban etme emrini verince, tam bir teslimiyetle karşılıyor bu emri... Biricik oğluna Allah(c.c)'ın emrini anlatınca, o güzel evlat hiç bir itirazda bulunmuyor, çünkü emir Rabbinden geliyor, babası gibi kendisi de Rabbine tam bir teslimiyetle bağlı, aksine, belki nefsinden korkuyor, kurban edilirken babacığına zorluk çıkarırmı, çırpınırsa babası emri yerine getirmekte zorlanırmı diye...
         Böyle yüce bir tevekkül ile emri yerine getirmek de acele davranıyorlar, şeytan engel olmak için vesveseler verdiği zaman Hz.İbrahim tarafından taşlanıyor, işte hacıların şeytan taşlaması, Hz.İbrahim'in şeytana kanmayışının hatırasını canlandırmak, onun şeytana ve yandaşlarına karşı koyuşunun, kendi nefislerinde de devamını sağlamak.
         Ve kurban... Rabbe kayıtsız,şartsız itaatin hediyesi, Hz.İsmail için Rabbimizin gönderdiği fidye.
         Kurban, en sevdiğinden Rabbin için vazgeçmek, en sevdiğini Rabbinin yoluna adamak, Rabbinin emri ise, tam bir itaatle O'na boyun eğmek, tereddüt göstermemek.
         Kurban, Rabbine güvenip dayanmak, O'ndan başka hiç bir güç tanımamak.
         Kurban, şeytana kanmamak, adımlarına uymamak, ondan beri olmak.
         Kurban, en sevgilinin Allah(c.c)olduğunu bilmek, O'na döneceğinin ve hesap vereceğinin idrakinde olmak.
         Kurban, paylaşmak, en kıymetli gıda olan eti, olmayanlara, alamayanlara sene de bir de olsa tattırmak.
         Kurban, hayatı cennet karşılığı Rabbe  adamak...
         Kurban şuururuna erebilmek duasıyla...
                                                                                                        hayatcemresi

3 yorum:

  1. Selamün aleyküm değerli arkadaşım.Uzunca bir süredir uğrayamadığım için unutulduğunuzu düşünmeyin.Bir süredir hasta olan bir yakınımızla ilgilenmek durumundaydık ve bir süre önce ebedi aleme kavuştu.Rabbim ona ve tüm geçmişlerimize rahmetiyle muamele etsin(amin).Bayrama kadar bu yakınımız için bir hatim tamamlamayı düşünüyorduk.Siz de sevabından nasiplenmek isterseniz 24,25,26,27 veya 28. cüzlerden birisini okuyabilirsiniz.Yüreğinize kaleminize sağlık,bu değerli günleri şuuruna vararak değerlendirmeyi nasip etsin Rabbimiz(amin).Allah'a emanet olun,muhabbetle kalın!

    YanıtlaSil
  2. ...ve aleykumselam canım kardeşim,
    hoşgeldin :) ben de seni unutmadım,sen benim blog dünyamda ilk göz ağrımsın hiç unuturmuyum.
    Rabbim yakınınıza da rahmetiyle muamele buyursun,taksiratını affetsin(amin),
    sevgilerimle,
    Rabbime emanet ol...

    YanıtlaSil
  3. Hatice ciğim,
    Bu harika paylaşım için teşekkürler, bir öncekini de okudum, hayret ettim doğrusu, hala gözleri var topraklarımızda, Rabbim fırsat vermesin...
    Muhabbetle, hayırlı geceler...

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur