Yaratan,yaşatan,öldüren ve dirilten,yüceler yücesi Rabbimin güzel adıyla başlarım...
Bir bayram daha nihayete erdi,Rabbim bilir niceleri ebediyyen bayramlara veda etti.Van'daki son deprem yine sarsılmamıza acziyetimizi farketmemize vesile oldu,Rabbimiz gidişatımızı hayretsin(amin).
*********
Kurban bayramı haricinde evimizde ciğer pişmez,biraz yabancı olduğumuz ve pek arzu etmediğimiz bir lezzettir.Ama bu tarif,şimdiye kadar denediğim en güzel tarif oldu.Bilinen uygulamaların dışında benim ilave ettiklerim de oldu,sonuç elhamdulillah memnun ediciydi,çünkü hiç artmadı,sıkıntısız isteyerek yenildi.
MALZEMELER
1/2 kg.dana karaciğeri,
1 çay kaşığı karbonat,
1 çay kaşığı kekik,
1 adet orta boy soğan,
1 çay kaşığı tuz,
1 su bardağı kadar un,
kızartmak için zeytinyağı,
EŞLİK EDENLER
maydanozlu,sumaklı,tuzlu, söğüş doğranmış kuru soğan salatası,
3 adet orta boy soyulup doğranmış,kızartılmış patates,
NASIL HAZIRLANIR?
*ciğerin zarı alınır,
*ciğer 1cm.kalınlığında şeritler halinde doğranır,
*sıcak su ile bir kaç sefer yıkanarak fazla kanından arındırılır,süzgece alınır,
*süzgüdeki ciğerin içine iri doğranmış kuru soğun konulup karıştırılır,
*kekik de ilave edilir karıştırılır,
*karbonat da ilave edilip karıştırılır,
*soğan salatası hazırlanır,
*önce patatesler kızartılır,
kızaran patatesler servis tabağının kenarına döşenir,
*iç tarafa hazırlanan soğan salatası yerleştirilir,
*ciğerler unlanıp fazla unu sirkelenir,tek tek kızgın yağa bırakılır,1-2 dak.sonra çevrilir,diğer taraflarıda kızartılır,kızaran ciğerler servis tabağının ortasına alınır,kalan ciğerlerde bu şekilde kızartılır,
*en son olarak arzu ederseniz ciğerlerin üzerine eritilmiş kırmızı biberli tereyağı gezdirebilirsiniz,kolay gelsin,afiyet olsun.
arnavut ciğeri olarak biliyorum ben bu tarifi...
YanıtlaSilbizim evde de çok fazla pişmez ciğer, bayramdan bayrama...
eline sağlık olsun
Ellerinize saglik.... Yiyenlere afiyet, sifa olsun insallah...
YanıtlaSilSevgilerimle,
Sevgili Reyyan,
YanıtlaSilevet bu tarife arnavut ciğeri de diyorlar,ancak pişmeden önceki yaptığım ufak değişikliklerden dolayı bu ismi kullanmakta tereddüt ettim :)
Sevgili Münster,
teşekkür ederim,benden de sevgiler...
Hmmm, pekii Hatice Abla, normalde hic sevmediginiz halde mi begenildi, yoksa tercih mi etmiyordunuz? Yani ben cok da yemek secen biri degilimdir ama cigeri hiiiiiiiic yiyemem! Kurban bayraminda annem ciger yapacaksa mutlaka bana baska bi sey yapardi. Ama yemem de gerekiyormus faydasindan dolayi... Gerci hos, buralarda ciger sakatata girdiginden satilmiyor bile!
YanıtlaSilCiğeri sevdiğimiz söylenemez,hatta çocuklar hiç yemek istemezler,
YanıtlaSilama bu halini çok kolay ve isteyerek yediler,çünkü ciğer tadı çok az hissediliyordu,
ayrıca ciğerle beraber yürekte vardı,ikisi karışıktı,gerçekten güzeldi,tavsiye ederim :)
Rabbim verdiğini nimetlerin kadrini bilenlerden eylesin(amin).
Nefis bir tarif..hiç ciğer yemeği yemeyenin bile şu görüntüye bakıpda yemem demesi çok zor olur sanırım..ellerine sağlık...
YanıtlaSilablacım s.a.
YanıtlaSilnasılsın inş. çok iyisindir. e-mailini alınca öyle sevindim ki ancak dönebildim kusura bakma...
geçmiş bayramını kutluyorum.
ciğere biz bayılırız hatta bazen pazar kahvaltısında kızartırım o derece yani.
bu tarifte harika olmuş. ben hiç karbonat kullanmamıştım bu tarifi de kesinlikle deneyeceğim. ellerine sağlık..
Ebrucuğum hoşgeldin :)
YanıtlaSilelhamdulillah iyiyiz,
Rabbim bu günlerimizi aratmasın(amin).
Bizim ciğerle aramız serin,bayramdan bayrama pişer :)
sevgilerimle...