“Kulum Bana, kendisine farz kıldığım şeylerden daha sevimli hiçbir şeyle yaklaşamaz. Kulum Bana nafilelerle yaklaşmaya devam eder. Öyle ki onu severim. Onu sevdiğimde ise kendisiyle duyduğu kulağı, kendisiyle gördüğü gözü, kendisiyle tuttuğu eli, kendisiyle yürüdüğü ayağı olurum. Benden bir şey isterse muhakkak ona veririm. Bana sığınmışsa onu korurum.”
(kutsî hadis - Buhari)
Allah'ın adıyla başlarım...
Bütün mü'min kardeşlerimin cuması mübarek işleri hayır,hayır duaları makbul olsun(amin).
Bütün mü'min kardeşlerimin cuması mübarek işleri hayır,hayır duaları makbul olsun(amin).
Daha önce tarifini verdiğim karnabaharlı yemeklerin en kolayını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Fazla malzeme istemeyen,yapımı ne kadar pratikse lezzetide bir o kadar güzel bir tarif.
Aynı tarifi bir günde iki kere yaptım :)
Bu malzemelerle 3-4 kişiye yeten bir yemek ortaya çıkıyor,daha fazla olsun derseniz,malzemeleri eşit oranda artırabilir,daha büyük bir tepside pişirebilirsiniz.
MALZEMELER
1 adet orta boy karnabahar (yapraklarından ayrılmış haliyle 1 kg.kadar),
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 çay kaşığı tuz,
2 yemek kaşığı un,
yarım demet maydanoz,
yarımşar çay kaşığı toz karabiber ve pulbiber,
YAPILIŞI
*karnabahar yıkanır,kaynayan suya atılıp 4-5 dak.haşlanır,
suyu süzülür,
*küçük parçalar halinde doğranır,maydanoz da içine doğranır,
diğer malzemelerde ilave edilip hepsi harmanlanır,
*hafif yağlanmış tepsiye dökülüp(teflon ise yağlamaya gerek yok),üzeri düzlenir(1),
*önceden ısıtılmış 230 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar 35-40 dak.pişirilir(2),
*fırından alınan karnabahar ister sıcak ve sade olarak(3),
istenirse de servis tabağına alınıp ılıklaşınca sarmısaklı yoğurt ile beraber servis yapılır(4),
kolay gelsin,afiyet olsun.
NOT:İsterseniz fırından almadan 5 dak.önce üzerine kaşar rendesi serpip,tekrar fırınladıktan sonra yoğurtlamadan da servis yapabilirsiniz.
NOT:İsterseniz fırından almadan 5 dak.önce üzerine kaşar rendesi serpip,tekrar fırınladıktan sonra yoğurtlamadan da servis yapabilirsiniz.
çok severim karnabahar yemeğini,bende üzerine başamel sos yapıp fırınlıyorum :)
YanıtlaSileline sağlık olsun
hayırlı cumalar...
Reyyancığım,
YanıtlaSilbeşemal sos ile de yaptım,ancak en hafif ve en beğendiğim şekli bu oldu,
sanada hayırlı cumalar,sevgiler...
Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 14 KASIM-28 KASIM tarihleri arasında http://yasamladans.blogspot.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz... Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız....
YanıtlaSil“Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!” Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğim :)
Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Çaçaron blog a gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://yasamladans.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım :) Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğim arkadaşlarım kırılmasınlar)
Biraz onceku yorumumda "pek yemek secen biri degilimdir" dedim ama uydurmusum, sanirim ben yemek seciyorum!!! Karnabaharin en sevdigim hali bu ama nedense sevemedim karnabahari ( ama yiyebiliyorum). Ote yandan en sevdigim sebze brokoli! Cig dahi seviyorum! Ikisi de kardes gibi duruyor aslinda ama nasil birini bu kadar severken digerine o kadar mesafeliyim anlamadim!
YanıtlaSilBen de brokolinin haşlanmış haliyle yapılan zeytinyağlı ve limonlu salatasını seviyorum,ama çiğ yiyemem :)
YanıtlaSil"ranch" diye bir sos var, ben aliyorum ama sen eminim evde de yapabilirsin, mayonezli falan sanirim, ona batiriyorsun cig brokoliyi, oh mis:))
YanıtlaSilSafinazım ben yeni tatlara karşı çok önyargılıyım,
YanıtlaSilKahire'de mango ve gawafa meyveleri çoktu,ancak ben iki sene hiç yemedim,daha sonra bir vesile ile meyve sularını içtim,
tadları hoşuma gidince meyvelerini yemeye başladım :(
nasibim o kadarmış :)
bahsettiğin sos olsa bile ne o sosu,ne de brokoliyi çiğ haliyle yemeye cesaretim yok :))
sana afiyet şifa olsun :)