Ubeydullah İbnu Mihsan el-Hutamî (radıyallahu anh) anlatıyor:
"Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Sizden kim nefsinden emin, bedeni sıhhatli ve günlük yiyeceği de mevcut ise sanki dünyalar onun olmuştur." Tirmizî, Zühd 34, (2347); İbnu Mace, Zühd 9,
********
Hz. Ömer (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Siz Allah'a hakkıyla tevekkül edebilseydiniz, sizleri de, kuşları rızıklandırdığı gibi rızıklandırırdı: Sabahleyin aç çıkar, akşama tok dönerdiniz."
Tirmizî, Zühd 33, (2345)
Esselamu aleykum...
Er-Rezzak olan Yüce Rabbimin güzel adıyla...
İşte yine bir cuma gününde yeniden birlikteyiz,bizi bu mübarek güne çıkaran Rabbimize hamd olsun.Her günümüzü ganimet bilerek gereğince hayırlı amel etmeyi cümlemize nasip etsin(amin).
Bu gün sizlerle paylaşacağım tarif bizim evin en sevilen katmer çeşidi tahinli katmer,ben hariç bütün aile fertleri severek yiyiyorlar,küçük oğlumun da rahatça yediklerinden, çünkü her şeyi yediremiyorum :(Benim yememe sebebim ise tahinli tatlarla aramın serin olması,iyiki de serin :)çünkü tahin bol kalorili bir besin.
Büyüme gelişme çağındaki çocuklar için ise tavsiye edilen çok faydalı bir gıda tahin.
Büyüme gelişme çağındaki çocuklar için ise tavsiye edilen çok faydalı bir gıda tahin.
Tahinli katmer, tatlı ihtiyacını da karşılayabilecek kolay bir tatlı çeşidi.
Tahinli tatları sevenlerdenseniz haftasonu kahvaltılarınız için tavsiye ederim,
Tahinli tatları sevenlerdenseniz haftasonu kahvaltılarınız için tavsiye ederim,
şimdi geçelim çok kolay ve pratik tarifimize...
TAHİNLİ KATMER NASIL HAZIRLANIR?
GEREKLİ MALZEMELER
istenilen miktarda yufka,
yeteri kadar tahin,
toz şeker,
pişirmek için teflon tava,
HAZIRLANMASI
1-yufka düz bir zemine serilip,üzerine tahin gezdirilir,mümkün olduğunca yayılır,
üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpilir,
2-karşılıklı kenarları üst üste getirilerek kapatılır,tekrar tahin sürülür 1 yemek kaşığı şeker serpilir(ilk katmerden sonra tadına bakın şeker miktarını damak tadınıza göre diğer katmerler için ayarlayın),
3-son olarak açık kalan kenarları da üst üste getirilerek kare şekline getirilir,
4-orta ısıda, teflon tavada önce bir tarafı sonrada diğer tarafı kızartılarak pişirilir,
kesme tahtasına alınıp ilk sıcaklığı geçince kesilip istenilen sıcaklıkta servis yapılır,
kolay gelsin,afiyet olsun,evimiz bereketli,dilimiz şükürlü,kalbimiz tevekküllü olsun(amin).
Yeni yazı ve tariflerle yeniden buluşmak temennisiyle....Hayırlı cumalar
Yeni yazı ve tariflerle yeniden buluşmak temennisiyle....Hayırlı cumalar
Diğer katmer tariflerim
Hayırlı cumalar kardeşim ellerine sağlık yanında da çayla mükemmel olur:)
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım...Ayrıca hicri yeni yılınızı kutluyorum.
YanıtlaSilolsaada yesek ellerinize sağlık harika görünüyor sevgiler.
YanıtlaSiltahinli gatmeri saymıyorum bile kesin ayırdınız bana öncek gelişimde doyamamıştım zaten tahinliden
YanıtlaSil