"Münafıklar, Allah'ı aldatmaya çalışırlar. Allah da onların bu çabalarını başlarına geçirir. Onlar, namaza kalktıkları zaman tembel tembel kalkarlar, insanlara gösteriş yaparlar ve Allah'ı pek az anarlar."
(Nisa suresi 142.ayet)
Bu sayfada pek çok rulo pasta tarifi yayınladım,bu da onların en sonuncusu.Ama bu bir daha rulo pasta tarifi yayınlamayacağım anlamına gelmez :) yaa nasip...
bir önceki taslak bir anda silinince yazıyı tekrar yazmak bir hayli beni zorladı,sağlık olsun.
Yeter ki ibadetlerimiz riyadan sayılıp da Rabbimiz tarafından paçavra gibi yüzümüze çarpılmasın(amin).
Yeter ki ibadetlerimiz riyadan sayılıp da Rabbimiz tarafından paçavra gibi yüzümüze çarpılmasın(amin).
İnsan şu kadarcık emeği bile boşa gidince hayıflanıyor,ya amelleri reddolunanlar ne halde olur?
Rabbim cümlemizi ihlasla amel edenlerden ve yalnizca kendisinin rızasını gözetenlerden eylesin(amin).
MALZEMELER
pandispanya için
3 adet yumurta,
6 yemek kaşığı toz şeker,
1 çay kaşığı tepeli kabartma tozu,
2 çay kaşığı tepeli kakao,
yarım limonun ince kabuk rendesi(portakal kabuğu rendesi de olabilir),
bir fiske tuz,
2 çay bardağı un,
2 çay bardağı un,
krema malzemeleri
3 yemek kaşığı tepeli, pembeleşmeden kavrulup soğutulmuş un,
1/2 yemek kaşığı nişasta,
2,5 su bardağı süt,
3,5 yemek kaşığı toz şeker,
yarım limon kabuğu rendesi,
50 gr.tuzsuz tereyağı,
dolgusu için
2 adet ince dilimlenmiş ve kabuğu alınmış,Trabzon hurması,
2 adet soyulmuş uçları kesilmiş muz,
NASIL HAZIRLANIR?
önce kremayı karıştırarak pişirin,altını kapattıktan sonra şeker ve yağını ilave edip çırpın,
pandispanyasını hazırlamak için,fırını 170 derecede ısıtmaya başlayın,
önce şeker ve yumurtayı iyice çırpın,
kalan malzemeyi ilave edip,tekrar çrpın,
fırın tepsisine,yağlı kağıt serip,zeytinyağı ile yağlayın,
pandispanya hamurunu kağıda döküp,dikdörtgen şeklinde yayın,
fırına sürüp 8 dak.sonra ısıyı 150 dereceye indirin,
3 dak.sonra fırından alın,
kağıdı ile beraber rulo şeklinde sarın,
sonra ruloyu açıp,kremanın yarıdan azını pandispanyanın üzerine yayın(pandispanyayı ıslatmaya gerek yok,zaten yumuşak,hurma ile biraz daha yumuşayıp ıslanacak),
yandaki resimde gördüğünüz gibi,
meyveleri dizin,(ben tamamını hurma ile kaplamaya üşendim,dilerseniz siz hepsini hurma dilimleri ile doldurabilirsiniz)
muzların olduğu taraftan başlayarak,kağıt yardımıyla,
tekrar rulo şeklinde sarın ve tepsiye alıp kağıdından ayırın,
üzerini ve yanlarını kalan krema ile kapatıp,üzerini ister damla çikolata,
veya istediğiniz süsleme malzemesi ile süsleyebilirsiniz,
pastanızı 3-4 saat buzdolabında bekletip,
ıslak bıçakla keserek dilimleyip servis yapın,
eğer pastanızı hemen tüketmeyecekseniz,bekleme esnasında üzerinin kuruyup çatlamaması için,
ıslatılmış streç flim ile üzerini kapatın ve öyle bekletin,
kolay gelsin,afiyet olsun.
Selamun Aleyküm.Yazılarınızı ilgiyle izliyorum.Paylaşımlarınız için Allah razı olsun çok faydalandığımı belirtmek isterim.Tarifleriniz ve paylaştığınız konularınız araştırıcı ve uygulamaya yöneltici konular.Her türlü bilgi barındıran şu internet dünyasında,aynı zamanda bilgi çöplüğü olan sanal dünyada,sizler gibi emek,bilgi ve paylaşma tarafını seçenleri karşımıza çıkaran ve nasiplenmeyi sağlayan Rabbimize şükürler olsun.İyiki varsınız.Allah bereketinizi arttırsın inşallah.Meral.
YanıtlaSilve aleykumselam Meral kardeşim,
YanıtlaSilsayfama hoşgeldiniz :)
faydalı olabiliyorsam buna sadece bir vesileyim,gördüğünüz güzellikler Rabbimden varsa yanlışlar nefsimdendir,Rabbim affetsin(amin).
Güzel görüşleriniz için Rabbim razı olsun(amin),
her zaman beklerim,en kalbi dualarım ve sevgilerimle...
canım cok guzel olmuş ellerıne sağlık
YanıtlaSil